Hainele second-hand pot provoca infectii ale inimii sau creierului: Cum le dezinfectezi?

Hainele second-hand pot provoca infectii ale inimii sau creierului: Cum le dezinfectezi?
  calendar_month        
Una dintre cele mai populare tendințe din zilele noastre este cumpărarea de haine din târgurile de vechituri, unde hainele second-hand sunt revândute la un preț foarte mic sau deloc comparabil cu cele găsite în marile magazine.

Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția că hainele la mana a doua pot provoca infecții la nivelul inimii sau creierului: Cum le dezinfectezi?

Da, exact așa cum ați citit-o. Deși puteți găsi mărci de prestigiu pe care alți oameni i-au folosit deja și care, într-o mare măsură, ajută mediul înconjurător să nu mai creeze mai multe deșeuri textile care afectează atât de mult stratul de ozon, trebuie să fiți foarte atenți la manipularea acestora. În Statele Unite sunt numite "flea markets", făcând referire la acest parazit care se depune în pielea animalelor. Acest lucru este direct legat de faptul că, uneori, hainele pot fi infestate cu o insectă.

Unii subliniază chiar că, pe lângă faptul că oamenii își duc hainele la magazine pentru a le revinde sau pur și simplu pentru a scăpa de ele, alții indică faptul că este posibil ca unele dintre aceste piese să provină din locuri precum morgile sau locurile de expertiză medico-legală unde sunt lăsate cadavrele; riscul pentru sănătate este latent în orice caz.

Experții în manipularea acestor articole de îmbrăcăminte și-au exprimat punctul de vedere cu privire la modul în care ar trebui tratate aceste piese și au oferit chiar și câteva recomandări legate de modul de dezinfectare și de ceea ce nu trebuie neapărat să cumpărați de la second hand.

De ce pot hainele la mana a doua pot să provoace infecții?

Într-un interviu pentru canalul de televiziune Foro TV, infecționistul Daniel Pacheco a stabilit că prezența gândacilor de pat sau a căpușelor poate cauza probleme majore pentru organismul persoanelor care cumpără aceste articole de îmbrăcăminte.

"De exemplu, boala Lyme poate provoca infecții asociate cu inima, articulațiile, sistemul nervos central sau creierul, cum ar fi meningita", a spus Pacheco. Dar asta nu este tot, deoarece unele haine pot conține spori care ar putea cauza probleme persoanelor cu un sistem imunitar slăbit.

Cum dezinfectați îmbrăcămintea?

Un avertisment important este să nu cumpărați niciodată lenjerie intimă de la second hand; în cazul blugilor, tricourilor sau jachetelor, există o recomandare suplimentară, deoarece nu este suficient să le spălați pur și simplu în mașina de spălat. Ar trebui să fierbeți timp de aproximativ 45-60 de minute, la o temperatură de 40º-60º pentru a scăpa de agenții patogeni.
Recomandari