Inovatie pe piata mansardelor: fereastra de mansarda cu motor solar

Inovatie pe piata mansardelor: fereastra de mansarda cu motor solar
  calendar_month        
Datorita pozitionarii la polul superior al unei cladiri, mansarda are avantajul ca poate capta, prin ferestrele de mansarda, razele solare venite din toate directiile, in orice moment zilei. in plus, ferestrele sunt adevarate receptoare ale luminii naturale, aducEnd intr-un spatiu cu cel putin 50% mai multa lumina naturala decat ferestrele verticale.

Mecanismul de functionare a ferestrelor de mansarda VELUX cu motor solar este simplu si usor de adaptat chiar si ferestrelor care nu beneficiaza inca de acest sistem. Energia captata prin celula se stocheaza in permanenta in baterie iar cand butonul telecomenzii este actionat, impulsul se transmite motorului solar care preia energia de la baterie si deschide fereastra. Astfel, chiar si in zilele cele mai intunecate, fereastra se poate deschide. Mai mult decat atat, in cazul in care ploua si fereastra a fost uitata deschisa, un senzor special o va inchide automat dupa caderea primilor stropi de ploaie. Actionarea ferestrei se face printr-o telecomanda care ii confera utilizatorului libertate deplina de control: programarea orelor de deschidere sau inchidere, deschiderea ferestrelor pe rand sau simultana, independenta fata de orice sursa de energie electrica.

in plus, toate ferestrele de mansarda VELUX cu clapeta de ventilare actionata manual1 pot beneficia de acest nou sistem cu ajutorul unui kit de operare cu motor solar. Kitul este ideal, in special in cazul mansardelor finalizate si amenajate, deoarece nu necesita niciun fel de cabluri de alimentare sau conexiuni la o sursa de curent electric.

Piata mansardelor creste, inovatiile devin tot mai spectaculoase

51144.jpg


Aproximativ 42 de milioane de europeni locuiesc la mansarda iar aproape o treime dintre ei considera ca cel mai bun loc din casa este cel de la mansarda. In ultimii ani, cererea pentru constructii sau amenajari de mansarde a crescut constant, aranjarea unui apartament in spatiul de sub acoperis dovedindu-se o solutie atractiva, in special in oras, unde oamenii se pot bucura de priveliste panoramica, de multa lumina naturala in toate momentele zilei si de intimitate.

Si in Romania se contureaza o tendinta ascendenta a pietei. Tot mai multi romani se arata interesati de crearea unui astfel de spatiu care confera nu doar confort si personalitate dar si mai multa valore proprietatii pe piata imobiliara.

Fereastra de mansarda VELUX cu motor solar, o premiera mondiala

Dupa crearea primelor ferestre de mansarda din lume actionate manual, precum si a celor electrice, compania VELUX aduce pe piata mansardelor din Romania o noua premiera: fereastra de mansarda cu motor solar.

In fiecare an, soarele produce un surplus de energie care ar putea fi valorificata de 1. 500 de ori mai mare decat consumul real de pe toata planeta. Cu toate acestea, sursele de energie cele mai utilizate continua sa fie carbunii si petrolul. in aceste conditii, marile companii din domeniul constructiilor si cercetarii aduc solutii inovatoare de valorificare a energiei solare. Asa se face ca, pe langa panourile solare, pe piata constuctiilor au aparut noi produse si accesorii care functioneaza pe baza energiei solare, reducEnd consumul si costurile de functionare si, in acelasi timp, sporind confortul utilizatorilor.

Recomandari