Skip to article

Intretinerea parchetului de lemn masiv

Intretinerea parchetului de lemn masiv
Te-ai hotarat sa iti pui parchet in casa. Insa nu parchet laminat , ci din lemn masiv.

Bravo, este cea mai buna optiune atunci cand vine vorba de materiale de finisaj durabile si eficiente.


Lemnul masiv are o rezistenta mare in timp, putand fi periodic reconditionat prin raschetare si slefuire.

Acum nu uita insa ca parchetul de lemn masiv necesita o intretinere riguroasa, iar curatarea sa nu este tocmai floare la ureche.

In ceea ce priveste ingrijirea sa, exista trei tipuri: cea zilnica, cea periodica si cea bianuala.

Iata cateva din sfaturile specialistilor in domeniu:

Parchetul de lemn masiv se matura sau se aspira, zilnic sau la doua zile, in functie de traficul existent. Apoi se sterge cu o carpa moale, cu proprietati antistatice.

Parchetul de lemn masiv nu se sterge cu mopul imbibat de apa. Apa este cel mai mare dusman al lemnului, indiferent de substantele cu care acesta este tratat.

Daca vreti sa il spalati totusi, aveti grija ca mopul sa fie doar umed, stors foarte bine inainte de operatiune.

La spalarea parchetului se foloseste de regula o solutie speciala sau atunci cand nu avem, putina apa calda cu putin sapun lichid. Nu ceara, pentru ca pateaza, nu spray pentru ca transforma parchetul intr-un patinoar alunecos.

In functie de traficul existent parchetul de lemn masiv se mai poate trata cu o solutie de tip polish, cu luciu propriu, care are rolul de a forma o pelicula de protectie peste lac.

Aplicarea produsului poate fi facuta manual de proprietar sau de o firma specializata in servicii de curatenie.

Raschetarea periodica a parchetului de lemn masiv este o operatiune ce presupune golirea intregii incaperi, deoarece va produce mult praf.

Prima operatiune va fi reprezentata de slefuirea parchetului cu banda abraziva cu granulatie din ce in ce mai mica, urmata de chituirea parchetului cu rasina.

Se aplica apoi grund, pentru protectia lemnului si dupa uscarea completa a acestuia lacul de parchet, aplicat in doua straturi subtiri.

Autor: Hannah

Articole recomandate

Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie
Animalele de companie sunt de cele mai multe ori membri cu drepturi egale in familie. Le iubim si ne dorim sa aiba o viata frumoasa, cat mai lunga si fara incidente medicale. In schimb, cainele sau pisica ne ofera dragoste neconditionata si numeroase momente de bucurie. Pe langa nevoile de baza ale
Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil
Crearea unui perete-galerie este un mod simplu și creativ de a da personalitate locuinței tale și un aer proaspăt, fără a investi mult în renovare. Oricare ar fi tipul de perete-galerie pentru care dorești să optezi, există mai multe elemente de
Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida
Ai decis că ai nevoie de o ușă sau o fereastră în plus în casa ta? Deschiderea unor goluri în zidărie pentru montarea de uși sau ferestre este o treabă dificilă, astfel că, dacă nu ești 100% sigur că te vei descurca, cel mai
Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga
Masina de spalat este unul dintre electrocasnicele mari esentiale intr-o locuinta. Indiferent daca ai o familie numeroasa sau nu, aceasta isi va pierde din capacitatea de functionare daca nu depui un efort semnificativ in a o proteja si ingriji. La fel ca orice alt tip de masinarie, partile
Iti doresti o baie moderna, care sa corespunda perfect nevoilor tale? Iata citiva pasi de urmat! Iti doresti o baie moderna, care sa corespunda perfect nevoilor tale? Iata citiva pasi de urmat!
Ori de câte ori vorbim despre băi, mintea ne fuge în mod automat la aspectele funcționale ale acesteia, pentru că în trecutul nu foarte îndepărtat, aceasta era menirea lor. În prezent însă, am putea spune câ baia și-a