Skip to article

Nu uita urmatoarele aspecte cand alegi o noua casa

Nu uita urmatoarele aspecte cand alegi o noua casa
La televizor si in ziare pare ridicol de simplu sa-ti alegi o casa. Daca ai stat vreodata in chirie, stii cat de greu gasesti ceva care sa te multumeasca pe deplin, din toate punctele de vedere. Daca mai vrei sa si cumperi o casa , este chiar mai dificil. Toti vrem sa fim fericiti si sa ne simtim bine in casa noastra, asadar citeste cateva aspecte importante pe care sa nu le omiti, inainte de a lua o decizie.

1.Locatia

Ce preferi mai mult - zgomotul metropolei sau linistea unui orasel mic? Iti place ideea de a locui la tara, sau departe de orasele mari? Vrei sa fii aproape de magazine, baruri si cinematografe? Gandeste-te la ceea ce te multumeste cel mai mult.

2.Bugetul

Poate ca ti-ai gasit casa perfecta, insa visul se poate transforma in cosmar daca nu ti-o permiti. Vrei sa o cumperi sau sa o inchiriezi? Poti face un credit destul de mare? Iti poti permite reparatiile sau plata facturilor? Daca ramai fara slujba?

3.Interesele

Esti pregatita sa te muti in casa respectiva pentru mult timp? Sau poate preferi sa ai un apartament mai aproape si mai micut. Vrei ca noua locuinta sa fie amplasata langa o scoala buna, sau ai dori sa ramai aproape de familie (sau in unele cazuri, cat mai departe)?

4.Conditia casei

Daca noua locuinta are nevoie de o renovare completa, se cunoaste la pret? Iti permiti sa o si renovezi si esti pregatita sa locuiesti intr-o casa in care se vor face lucrari cateva luni de zile?

5.Potential

Nimeni nu vrea sa se mute intr-o noua locuinta in fiecare an, asa ca priveste in viitor si vezi daca noua casa ar avea potential de schimbare, in caz de nevoie. De exemplu, sunt destule dormitoare pentru a sustine o familie, sau se poate mari?

6.Vecinii

Daca vezi o casa frumoasa, dar ai impresia ca vecinii sunt veniti direct din iad, cauta mai departe. Intotdeauna va exista o alta casa. Achizitionarea unei locuinte s-ar putea sa fie cea mai mare investitie din viata ta, iar daca nu vrei doar sa o inchiriezi pentru putin timp, vei sta blocata cu vecinii mult amar de timp.

7.Fii sigura

Cum spuneam si mai sus, aceasta este cea mai mare investitie din viata ta. Asadar trebuie sa fii sigura ca este ceea ce vrei si casa se potriveste cerintelor tale. La ce crezi ca poti renunta - o micuta gradina pentru un dormitor in plus? Sau ai opta pentru un cartier mai prost, doar pentru o casa putin mai mare?

Articole recomandate

Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie
Animalele de companie sunt de cele mai multe ori membri cu drepturi egale in familie. Le iubim si ne dorim sa aiba o viata frumoasa, cat mai lunga si fara incidente medicale. In schimb, cainele sau pisica ne ofera dragoste neconditionata si numeroase momente de bucurie. Pe langa nevoile de baza ale
Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil
Crearea unui perete-galerie este un mod simplu și creativ de a da personalitate locuinței tale și un aer proaspăt, fără a investi mult în renovare. Oricare ar fi tipul de perete-galerie pentru care dorești să optezi, există mai multe elemente de
Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida
Ai decis că ai nevoie de o ușă sau o fereastră în plus în casa ta? Deschiderea unor goluri în zidărie pentru montarea de uși sau ferestre este o treabă dificilă, astfel că, dacă nu ești 100% sigur că te vei descurca, cel mai
Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga
Masina de spalat este unul dintre electrocasnicele mari esentiale intr-o locuinta. Indiferent daca ai o familie numeroasa sau nu, aceasta isi va pierde din capacitatea de functionare daca nu depui un efort semnificativ in a o proteja si ingriji. La fel ca orice alt tip de masinarie, partile
Iti doresti o baie moderna, care sa corespunda perfect nevoilor tale? Iata citiva pasi de urmat! Iti doresti o baie moderna, care sa corespunda perfect nevoilor tale? Iata citiva pasi de urmat!
Ori de câte ori vorbim despre băi, mintea ne fuge în mod automat la aspectele funcționale ale acesteia, pentru că în trecutul nu foarte îndepărtat, aceasta era menirea lor. În prezent însă, am putea spune câ baia și-a