Participa la concursul Familly Portraits si castiga o excursie la New York!

Participa la concursul Familly Portraits si castiga o excursie la New York!
  calendar_month        
Hotpoint , alaturi de celebrul fotograf Steve McCurry, lanseaza o competitie online care are ca obiectiv realizarea unei colectii de fotografii cu familii din Europa.

Competitia se va incheia pe 15 octombrie si se adreseaza familiilor din Romania, Italia, Franta, Polonia, Cehia, Rusia, Turcia, Ucraina, Marea Britanie, Spania si Portugalia.


Cum participi la concursul Familly Portraits?

Fiecare participant trebuie sa realizeze poze portret cu familia sa (pana la 10 fotografii), intr-un moment si un loc obisnuite, dar care sa se remarce datorita puterii relatiilor de familie.

Castigi o excursie la New York pentru tine si familia ta si o sedinta foto realizata de Steve McCurry

In fiecare tara va fi desemnata o familie castigatoare. Aceasta va beneficia de experienta unei sedinte foto cu celebrul fotograf in timpul unei vacante la New York, in perioada Craciunului.

O poza poate spune multe despre viata unei familii si despre povestile care leaga membrii acesteia. "In portretele mele incerc sa exprim acel moment vulnerabil cand sufletul unui om se poate citi pe chipul sau. imi place ca pozele mele sa spuna o poveste," declara Steve McCurry intr-o marturisire nascuta dintr-o perspectiva unica, rezultata dintr-o cariera in care a urmarit oameni si evenimente in cele mai indepartate locuri ale planetei.

"Cand fac fotografii ale familiilor pe care le intalnesc incerc sa exprim puterea relatiilor umane, dezvaluita de mici indicii, vizibile pe chip, dar si prin gesturi si comportamente."

"Fiecare familie este speciala si unica, si reprezinta o fereastra catre universalitatea valorilor si identitatilor contemporane, " spune Marco Rota, International Brand Marketing Director Indesit Company.

"Prin inscrierea in competitie a pozelor, participantii vor oferi o imagine de ansamblu importanta pentru Hotpoint, dar si o cheie in interpretarea relatiilor de familie, o marturie a schimbarilor si a evolutiei familiei. Este important pentru noi sa intelegem si sa incercam sa interpretam aceste marturiii in cel mai bun mod pentru a sprijini principalii nostri clienti- familiile moderne."

51195.jpgFamilia Mea

Familiile isi pot incarca portretele preferate, cu un titlu ales de ele, pe adresa http://family.hotpoint.eu.

Toate fotografiile inscrise vor face parte dintr-o galerie fascinanta a familiilor europene.
Utilizatorii inregistrati vor putea de asemenea sa-si exprime preferintele in ceea ce priveste pozele postate. Dintre cele 50 de poze alese pentru fiecare tara, una va fi desemnata cea mai interesanta de catre Steve McCurry.

Familia norocoasa din fiecare tara va beneficia de experienta extraordinara a unei sedinte foto cu celebrul fotograf in timpul unei vacante de vis la New York, in perioada Craciunului. Tot ce trebuie sa faca participantii la competitie este sa incarce cele mai sugestive poze portret de familie, pentru a fi eligibili.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe:

- Microsite-ul Family Portraits(cu varianta in limba romana)
- Pagina de Facebook a Hotpoint, cu sectiune dedicata
- Canalul Youtube dedicat, care include anuntul lui Steve Mc Curry
- Contul de Twitter al Hotpoint
- Contul de Flickr al Hotpoint

Cine este Steve McCurry?Steve McCurry, recunoscut la nivel mondial drept unul dintre cei mai apreciati fotografi ai momentului, a castigat numeroase premii importante. Celebru mai ales pentru fotografiile color evocatoare, McCurry, intr-o traditie a pozelor documentar, captureaza esenta luptei si bucuriei umane.

Membru al Magnum Photos din 1986, McCurry a cautat si a gasit imagini de neuitat; multe din aceste fotografii au devenit iconuri moderne.

Nascut in Philadelphia, McCurry a absolvit cum laude in cadrul College of Arts and Architecture, Pennsylvania State University. Dupa ce a lucrat la un ziar pentru doi ani, a plecat in India, ca freelancer.

Acolo el a invatat sa priveasca si sa astepte in viata. "Daca astepti," a inteles el, "oamenii vor uita camera si sufletul lor se va arata in fata obiectivului."

Cariera lui s-a lansat atunci cand, deghizat in haine traditionale, a trecut granita Pakistanului, in Afganistanul controlat de rebeli, exact inaintea invaziei ruse. Cand a plecat de acolo, avea role de film cusute de haine, cu imagini care au facut inconjurul lumii, ca primele marturii ale conflictului din zona.

Datorita acestor fotografii a castigat Robert Capa Gold Medal pentru Best Photographic Reporting from Abroad, un premiu dedicat fotografilor care dau dovada de un curaj si spirit de initiativa exceptionale.

McCurry este caracterizat de o curiozitate innascuta legata de lume si de oameni. Are o abilitate unica de a depasi barierele lingvistice si culturale si de a capta povesti si experiente umane. "Majoritatea fotografiilor mele isi au originea in oameni. Caut momentul neasteptat, momentul in care sufletul este dezvaluit, in care o experienta lasa urme pe chipul omului. incerc sa transmit ceea ce este acel om, o persoana prinsa in niste granite care pot fi considerate conditia umana."

Un punct culminant in cariera sa a fost reprezentat de redescoperirea fetitei refugiat afgane pe care o fotografiase in urma cu 20 de ani si care, desi nu putuse fi identificata, a devenit una dintre cele mai cunoscute imagini din lume. Atunci cand McCurry a reusit, in final, sa o localizeze pe Sharbat Gula dupa aproape doua decenii, el a spus: "Pielea ei este imbatranita, acum are riduri, dar este la fel de impresionanta ca si in urma cu atatia ani."

Recomandari

Newsletter Ele.ro

jumatate tu jumatate eu 2
  • person

    "astazi e o alta zi..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right