Skip to article

Pastreaza frumusetea florilor uscate

Pastreaza frumusetea florilor uscate
Vara trece si multe flori vor pieri. Insa nimeni nu ne impiedica sa le admiram frumusetea pastrandu-le uscate.

Cele mai raspandite flori care se pot usca frumos sunt trandafirii, hortensia, ciulinii, lupinul, floarea soarelui. Altele, in special cele cu petale albastre isi vor pierde culoarea odata cu uscarea.

Uscarea florilor se face in aer liber iar aceasta metoda este ideala pentru imortele, lupin si hortensii.

Culegeti florile in diminetile insorite imediat dupa ce se evaporeaza roua. Alegeti florile deschise, nu cele abia imbobocite. Curatati tulpinile de frunze (frunzele nu rezista prea bine uscate)

In cazul trandafirilor inlaturati spinii. Faceti buchete de cate 4 - 8 flori de acelasi tip. Agatati-le intr-un loc uscat, aerisit si umbros. Razele de soare nu vor face decat sa decoloreze floarea.

Truc:

Pastreaza frumusetea florilor uscate

Pentru ca florile sa-si pastreze supletea le puteti inmuia in glicerina inainte de a le pune la uscat.

Pentru aceasta varsati 2/3 dintr-un pahar cu apa calda intr-un vas apoi adaugati 1/3 de pahar de glicerina.

Amestecati si lasati floarea sa absoarba din amestec.

Odata ce florile s-au uscat, pentru a le feri de praf si umezeala pulverizati-le cu spray fixativ. Dupa cateva zile puteti sa faceti aranjamentele dorite.

Uscarea chimica

Are avantajul de a pastra culoarea si forma florii.

Varsati intr-o cutie putin nisip amestecat cu borax si cristale din pudra de siliciu. Asezati florile in cutie apoi turnati peste ele acelasi amestec. Instalati cutia intr-un loc mai calduros. Florile vor fi uscate in aproximativ 3 zile.

Uscarea prin presare

Acest mod de uscare este indicat in cazul in care intentionati sa folositi florile pentru ierbare sau tablouri.

Operatiunea extrem de simpla implica presarea florilor intre doua foi absorbante. Deasupra asezati un obiect greu. Asteptati 3-4 saptamani pana sa folositi florile.

Articole recomandate

Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o
5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta 5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta
Cumpărarea unei case noi vine cu o mulțime de provocări, dar, odată făcut pasul, trebuie să avem grijă să investim în lucrurile care sunt cu adevărat importante. Astfel, pe lângă decorarea locuinței și amenajarea ei într-un