Plantele care sunt toxice pentru animalul tau de companie. Scapa de ele

Plantele care sunt toxice pentru animalul tau de companie. Scapa de ele
  calendar_month   update 04 Dec 2022, ora: 22:19      
Să vă lăsați animalul de companie să se plimbe liber prin grădină nu înseamnă doar să aveți spațiul într-o stare potrivită pentru el, ci și să alegeți plantele potrivite, astfel încât să poată coexista cu ele. Probabil că ați cumpărat flori care, fără să știți, ar putea reprezenta un risc pentru câinii și pisicile dvs. Iata care sunt cele mai toxice plante pentru animale.

Azaleea

Aceste flori sunt iritante pentru gura și sistemul digestiv al animalelor noastre de companie, provocându-le vărsături. În cazuri grave, consumul acestei plante poate provoca moartea. Cele mai toxice părți ale azaleelor sunt frunzele și nectarul.

Hortensia

Forma sa rotundă este atrăgătoare din punct de vedere vizual pentru multe animale de companie, dar frumusețea sa nu scade din răul pe care îl poate provoca câinelui sau pisicii dumneavoastră dacă este ingerata. Consecințele consumului acestei plante sunt durerile abdominale, vărsăturile sau moartea. Data viitoare când primești aceste flori cadou, păstrează-le într-un loc în care "blănoșii" tăi să nu poată ajunge la ele.

Narcisa

Arată grozav pe masă și, cu siguranță, arată uimitor în grădină, dar narcisele ar putea fi mortale pentru prietenii dumneavoastră cu patru picioare. De la probleme digestive până la convulsii, aceste flori sunt cel mai bine ținute departe de casă ori daca aveți un animal de companie.


Recomandari