Skip to article

Pregateste-te pentru curatenia de primavara

Pregateste-te pentru curatenia de primavara
Curățenia generală de primăvară nu trebuie să fie o corvoadă. Cu puțină pregătire din timp, atât cu produse de curățenie, cât și morală, vei putea să duci la bun sfârșit această activitate, care într-un final îți va însenina casa și viața.

Primăvara este sezonul în care trebuie să faci o curățenie mai în detaliu. După lunile întunecate de iarnă, în care casa nu s-a aerisit destul, trebuie să lași aerul să intre și în cele mai adânci colțuri. Iar asta înseamnă că ești obligată să începi curățenia de primăvară. Însă, curățenia generală nu trebuie să fie o corvoadă. Cu puțină pregătire din timp, atât cu produse de curățenie, cât și morală, vei putea să duci la bun sfârșit această activitate, care într-un final îți va însenina casa și viața. Iată cum trebuie să te pregătești pentru curățenia de primăvară.

Trebuie să fii realistă și să recunoști că nu poți să faci curat în toată casa într-o singură zi. Din acest motiv este important să îți creezi un program. Ideal ar fi să îți organizezi timpul în funcție de câte camere ai de curățat. Pentru zonele care necesită mai multă atenție, cum este bucătăria, ar trebui să îi pui deoparte mai mult timp. Cu ajutorul unui program bine stabilit vei putea prioritiza anumite taskuri și astfel, nu le vei evita.

În cazul în care ai un program haotic sau foarte încărcat, care nu îți dă posibilitatea de a pune deoparte o zi în săptămână pentru curățenie, poți să împarți lista în activități mai mici, pe care să le poți face de o zi la alta. Astfel, poți să îi rupi o jumătate de oră din program pentru a face curățenie.

Pregătește-ți din timp produsele de curățenie

Nimic nu este mai iritant să vrei să te apuci de curățenie și să observi că nu ai tot ce îți trebuie. Iar dacă mergi la cumpărături, deja sacrifici jumătate din zi. Poți, însă, să cumperi din timp produsele de care ai nevoie. Este indicat să mergi la magazine mari, unde poți găsi oferte la detergenți și produse de curățenie. Spre exemplu, verifică catalogul online Auchan înainte de a merge la cumpărături pentru a vedea când hypermarketul are reduceri de prețurile la produsele de care ai nevoie. Iar acestea sunt:

- Soluție de curățat geamuri 
- Soluție de curățat baia 
- Soluție de curățat WC 
- Soluție curățat pardoseli și alte suprafețe 
- Soluție curățat cuptorul 
- Soluție curățat pentru bucătărie 
- Spray de mobilă 
- Mop cu găleată 
- Prosoape din microfibră 
- Mătură și făraș 
- Aspirator 
- Mănuși 
- Saci de gunoi 

Probabil multe dintre ele le ai deja în casă. Însă, această listă de va ajuta să verifici dacă ai suficient de multe. Este indicat să le cumperi de la hipermarketuri precum Auchan, deoarece le poți găsi pe toate într-un loc, dar poți profita și de oferte speciale.

Aruncă tot ce nu mai folosești

O mare parte din curățenia de primăvară este să arunci tot ce nu mai folosești. Primul capitol care ar trebui atacat este dulapul. Pune deoparte toate hainele de iarnă pe care nu le-ai purtat în sezonul ce tocmai a trecut. Cu toții avem haine în șifonier care nu ne plan, nu ne mai vin sau pur și simplu nu le purtăm. Ei bine, toate acestea ar trebui să le pui deoparte și să le donezi. Astfel, vei face loc unei noi garderobe.

Apoi, în debara ar trebui să arunci un ochi, deoarece cu siguranță și aici ai strâns o mulțime de lucruri pe care nu le mai folosești. Aparatul acela de cafea căruia tot promiți de doi ani că îi înlocuiești cana spartă, nu o să îl duci niciodată la reparat. Prin urmare, ar trebui dus la reciclat. De asemenea, cablurile, borcanele, decorațiunile sezoniere care nu îți mai plac, toate ar trebui duse la reciclat. Astfel, vei elimina sursele de praf.

Apucă-te de curățenie!

Pofta vine mâncând. Iar dacă ai toate produsele necesare la dispoziție, trebuie doar să depui efort. Începe de sus în jos pentru a evita depunerile de praf. De asemenea, creează un playlist care să îți dea energie. Iar dacă tot faci curățenie generală, aruncă un ochi pe ultimele cataloage ale magazinelor de decorațiuni interioare pentru a face mici schimbări de design. Astfel, vei putea să faci două lucruri odată: să cureți casa și să o redecorezi conform noului sezon.


Articole recomandate

Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie
Animalele de companie sunt de cele mai multe ori membri cu drepturi egale in familie. Le iubim si ne dorim sa aiba o viata frumoasa, cat mai lunga si fara incidente medicale. In schimb, cainele sau pisica ne ofera dragoste neconditionata si numeroase momente de bucurie. Pe langa nevoile de baza ale
Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil
Crearea unui perete-galerie este un mod simplu și creativ de a da personalitate locuinței tale și un aer proaspăt, fără a investi mult în renovare. Oricare ar fi tipul de perete-galerie pentru care dorești să optezi, există mai multe elemente de
Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida
Ai decis că ai nevoie de o ușă sau o fereastră în plus în casa ta? Deschiderea unor goluri în zidărie pentru montarea de uși sau ferestre este o treabă dificilă, astfel că, dacă nu ești 100% sigur că te vei descurca, cel mai
Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga
Masina de spalat este unul dintre electrocasnicele mari esentiale intr-o locuinta. Indiferent daca ai o familie numeroasa sau nu, aceasta isi va pierde din capacitatea de functionare daca nu depui un efort semnificativ in a o proteja si ingriji. La fel ca orice alt tip de masinarie, partile
Iti doresti o baie moderna, care sa corespunda perfect nevoilor tale? Iata citiva pasi de urmat! Iti doresti o baie moderna, care sa corespunda perfect nevoilor tale? Iata citiva pasi de urmat!
Ori de câte ori vorbim despre băi, mintea ne fuge în mod automat la aspectele funcționale ale acesteia, pentru că în trecutul nu foarte îndepărtat, aceasta era menirea lor. În prezent însă, am putea spune câ baia și-a