Skip to article

Pregateste-te pentru curatenia de primavara

Pregateste-te pentru curatenia de primavara
Curățenia generală de primăvară nu trebuie să fie o corvoadă. Cu puțină pregătire din timp, atât cu produse de curățenie, cât și morală, vei putea să duci la bun sfârșit această activitate, care într-un final îți va însenina casa și viața.

Primăvara este sezonul în care trebuie să faci o curățenie mai în detaliu. După lunile întunecate de iarnă, în care casa nu s-a aerisit destul, trebuie să lași aerul să intre și în cele mai adânci colțuri. Iar asta înseamnă că ești obligată să începi curățenia de primăvară. Însă, curățenia generală nu trebuie să fie o corvoadă. Cu puțină pregătire din timp, atât cu produse de curățenie, cât și morală, vei putea să duci la bun sfârșit această activitate, care într-un final îți va însenina casa și viața. Iată cum trebuie să te pregătești pentru curățenia de primăvară.

Trebuie să fii realistă și să recunoști că nu poți să faci curat în toată casa într-o singură zi. Din acest motiv este important să îți creezi un program. Ideal ar fi să îți organizezi timpul în funcție de câte camere ai de curățat. Pentru zonele care necesită mai multă atenție, cum este bucătăria, ar trebui să îi pui deoparte mai mult timp. Cu ajutorul unui program bine stabilit vei putea prioritiza anumite taskuri și astfel, nu le vei evita.

În cazul în care ai un program haotic sau foarte încărcat, care nu îți dă posibilitatea de a pune deoparte o zi în săptămână pentru curățenie, poți să împarți lista în activități mai mici, pe care să le poți face de o zi la alta. Astfel, poți să îi rupi o jumătate de oră din program pentru a face curățenie.

Pregătește-ți din timp produsele de curățenie

Nimic nu este mai iritant să vrei să te apuci de curățenie și să observi că nu ai tot ce îți trebuie. Iar dacă mergi la cumpărături, deja sacrifici jumătate din zi. Poți, însă, să cumperi din timp produsele de care ai nevoie. Este indicat să mergi la magazine mari, unde poți găsi oferte la detergenți și produse de curățenie. Spre exemplu, verifică catalogul online Auchan înainte de a merge la cumpărături pentru a vedea când hypermarketul are reduceri de prețurile la produsele de care ai nevoie. Iar acestea sunt:

- Soluție de curățat geamuri 
- Soluție de curățat baia 
- Soluție de curățat WC 
- Soluție curățat pardoseli și alte suprafețe 
- Soluție curățat cuptorul 
- Soluție curățat pentru bucătărie 
- Spray de mobilă 
- Mop cu găleată 
- Prosoape din microfibră 
- Mătură și făraș 
- Aspirator 
- Mănuși 
- Saci de gunoi 

Probabil multe dintre ele le ai deja în casă. Însă, această listă de va ajuta să verifici dacă ai suficient de multe. Este indicat să le cumperi de la hipermarketuri precum Auchan, deoarece le poți găsi pe toate într-un loc, dar poți profita și de oferte speciale.

Aruncă tot ce nu mai folosești

O mare parte din curățenia de primăvară este să arunci tot ce nu mai folosești. Primul capitol care ar trebui atacat este dulapul. Pune deoparte toate hainele de iarnă pe care nu le-ai purtat în sezonul ce tocmai a trecut. Cu toții avem haine în șifonier care nu ne plan, nu ne mai vin sau pur și simplu nu le purtăm. Ei bine, toate acestea ar trebui să le pui deoparte și să le donezi. Astfel, vei face loc unei noi garderobe.

Apoi, în debara ar trebui să arunci un ochi, deoarece cu siguranță și aici ai strâns o mulțime de lucruri pe care nu le mai folosești. Aparatul acela de cafea căruia tot promiți de doi ani că îi înlocuiești cana spartă, nu o să îl duci niciodată la reparat. Prin urmare, ar trebui dus la reciclat. De asemenea, cablurile, borcanele, decorațiunile sezoniere care nu îți mai plac, toate ar trebui duse la reciclat. Astfel, vei elimina sursele de praf.

Apucă-te de curățenie!

Pofta vine mâncând. Iar dacă ai toate produsele necesare la dispoziție, trebuie doar să depui efort. Începe de sus în jos pentru a evita depunerile de praf. De asemenea, creează un playlist care să îți dea energie. Iar dacă tot faci curățenie generală, aruncă un ochi pe ultimele cataloage ale magazinelor de decorațiuni interioare pentru a face mici schimbări de design. Astfel, vei putea să faci două lucruri odată: să cureți casa și să o redecorezi conform noului sezon.


Articole recomandate

Cum decoram ouale de Paste in 2021: 5 idei surprinzatoare! Cum decoram ouale de Paste in 2021: 5 idei surprinzatoare!
Se apropie Sarbatorile Pascale, si pe langa retetele traditionale, trebuie sa ne gandim si la amenajarea prorpiu-zisa a mesei. Decoratiile de Pasti devin din ce in ce mai populare in ultimii ani, asa ca ti-am pregatit 5 idei de design inedit pentru ouale decorative de Pasti. 1. Oua cu dungi
5 stiluri de design interior pe care le poti integra in casa ta. Fii propriul designer! 5 stiluri de design interior pe care le poti integra in casa ta. Fii propriul designer!
Ai ajuns la concluzia ca trebuie sa redecorezi, insa oscilezi intre ideea de a lasa pe altcineva sa iti amenajeze casa sau de a o stiliza singura? Este momentul sa iei atitudine. Poti fi propriul tau designer de interior, pentru ca ti-am pregatit mai jos un ghid practic pentru redecorarea unei
Pregateste-te pentru curatenia de primavara Pregateste-te pentru curatenia de primavara
Curățenia generală de primăvară nu trebuie să fie o corvoadă. Cu puțină pregătire din timp, atât cu produse de curățenie, cât și morală, vei putea să duci la bun sfârșit această activitate, care
Tot ce trebuie sa stii despre tapet Tot ce trebuie sa stii despre tapet
Când auzim cuvântul tapet ne gândim automat la casa bunicii. Suntem obișnuiți cu ideea că tapetul nu este neapărat o opțiune modernă, însă acest lucru este neadevărat. Tapetul potrivit, aplicat corespunzător poate schimba în
5 motive bune pentru a cumpara un covor 5 motive bune pentru a cumpara un covor
După cum vă puteți imagina, elementul nostru preferat pentru decor este covorul. Alegerea unui covor nu este o sarcină ușoară, însă, o dată ales, acest accesoriu decorativ vă va transforma spațiul pentru o lungă perioadă de timp. Un