Skip to article

Pregateste-ti familia cu un plan in caz de calamitate

Pregateste-ti familia cu un plan in caz de calamitate
Inundatiile din tara, posibilele cutremure din Vrancea si alte calamitati naturale au inceput sa ingrijoreze din ce in ce mai multi romani. Chiar daca locuiesti intr-un loc mai ferit de forta naturii, este bine sa stii cum sa infrunti un eventual incendiu sau o urgenta chimica. Pentru orice dezastru sau calamitate, este crucial sa iti pregatesti familia.

Intocmeste un plan de dezastru

Tinand cont de varsta copiilor, ar fi bine sa incluzi intreaga familie in plan. Acest plan trebuie sa fie simplu pentru ca fiecare sa-l inteleaga.

1. Planul pentru dezastre naturale

Exista o multime de dezastre si urgente care pot surveni, fiecare avand nevoie de un alt plan de supravietuire diferit. Fie ca este vorba de evacuare, fie de adapostire, planul de evacuare trebuie sa cuprinda pe langa locuinta voastra si cladirea unde munciti sau scoala copiilor.

2.Desemnati un contact de urgenta

Dupa un dezastru, telefoanele la distante mari au mai mari sanse de reusita decat cele locale. Daca familia este separata in timpul unui dezastru, fiecare ar trebui sa sune persoana de contact pentru a spune locatia si starea de sanatate si pentru a cere informatii despre restul familiei. Fiecare membru al familiei trebuie sa stie numarul de telefon, adresa si numele persoanei de contact.

3. Planuiti evacuarea

Stabiliti cel putin 2 locuri de intalnire, unde membrii familiei sa vina in caz de urgenta: unul chiar in afara casei in caz de incendiu si unul in afara cartierului. Daca evacuarea nu este posibila, alegeti locuri mai sigure din casa pentru fiecare dintre dezastrele posibile.

4. Animalele de companie

Multe dintre adaposturi sau locuri publice nu accepta animale. Intocmiti o lista cu centre de ajutor, cabinete veterinare sau hoteluri, unde animalul sa fie bine primit in caz de evacuare.

5. Geanta cu provizii

Aceasta trebuie sa includa apa, mancare pentru trei zile, un radio portabil, baterii, trusa de prim ajutor, fluier, masca de praf, manusi de plastic, banda izolatoare, pungi de gunoi, servetele umede, harta locala, telefoane mobile cu incarcatoare.

6. Exersati planul de urgenta

Periodic, repetati si exersati planul de urgenta; asta va ajuta membrii familiei sa fie calmi si pregatiti in caz de ceva, deoarece fiecare minut conteaza in astfel de situatii. Nimeni nu vrea sa experimenteze un dezastru natural, sau produs de om, insa, o pregatire prematura ar putea salva vieti.

Articole recomandate

Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o
5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta 5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta
Cumpărarea unei case noi vine cu o mulțime de provocări, dar, odată făcut pasul, trebuie să avem grijă să investim în lucrurile care sunt cu adevărat importante. Astfel, pe lângă decorarea locuinței și amenajarea ei într-un