Skip to article

Reconditionarea gresiei

Reconditionarea gresiei
Atunci cand ai mutat frigiderul ai lasat o zgharietura de toata frumusetea pe gresie? Nu ai niciun motiv sa te ingrijorezi. Uite cum o poti inlocui:

1. Daca ai doar o bucata de gresie afectata atunci trebuie sa o izolezi, sa o scoti si sa o inlocuiesti. Pentru a o inlatura sparge-o cu ajutorul unui ciocan.

Pentru a nu-ti deranja vecinii, mai intai indeparteaza tencuiala dimprejurul ei cu o surubeltinita sau cu o un dalta. Cu migala si rabdare voi reusi sa nu ciobesti celelate bucati de langa aceasta.

2. Odata ce ai scos chitul, pune o carpa pe bucata de gresie si aplica cateva lovituri de ciocan. Foloseste manusi pentru protectia mainilor tale atunci cand scoti bucatile de gresie sparta.

3. Cu ajutorul unui spaclu sau a unei dalti inlatura urmele adezivului vechi. Ai grija sa nu fisurezi prea rau podeaua.

4. Citeste instructiunile de pe cutie ale adezivului. Afla in cat timp se usuca si curata in prealabil podeaua.

Daca pavimentul nu va fi complet curatat, noua gresie nu se va lipi cum trebuie.
Reconditionarea gresiei


5. Cauta o bucata de gresie. Inatai uita-te prin debara, garaj sau boxa. Este posibil sa-ti fi ramas una sau doua de data trecuta.

Daca nu ai gasit nimic atunci da o fuga prin marile magazine de profil.

6. Unge partea inferioara a gresiei cu adeziv, folosindu-te de un cutit. Apoi cu ajutorul unei mistrii asigura-te ca adezivul a ajuns uniform pe toata suprafata bucatii de gresie.

7. Pozitioneaza bucata de gresie si preseaz-o ferm, insa cu grija si cu ajutorul unei cozi de ciocan. Las-o la uscat timp de 24 de ore, inainte de a aplica chitul.

8. Dupa ce ai pus chitul, ia o carpa sau un burete si sterge excesul de material.

Articole recomandate

Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului
Holurile sunt unele dintre cele mai problematice camere ale casei pentru că sunt de obicei înguste și totodată reprezintă spațiul cu care invitații vor lua contact pentru prima dată. Dacă vrei să optimizezi spațiul din hol, ține cont de
Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o