Sfaturi de asezare a alimentelor in frigider
history_edu ele.ro calendar_month 30 Oct 2009, 14:42
Cateva sfaturi simple de asezare a alimentelor in frigider.
Din cauza programului aglomerat, tot mai multi romani aleg sa-si faca aprovizonarea cu alimente doar o singura data pe saptamana, in weekend.
Astfel se intampla ca, la sfarsitul saptamanii, frigiderul se aglomereaza cu alimentele necesare unei familii pentru urmatoarele sapte zile.
Pentru ca mancarea sa se pastreze cat mai bine, sa-si pastreze aroma si proprietatile nutritive intacte, iata cateva sfaturi utile de pe nou-lansata platforma online www.arcticpentrutine.ro dedicata modalitatilor inteligente de folosire si ingrijire a produselor electrocasnice.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa alegi ce alimente vor fi consumate in primele zile ale saptamanii si care ulterior. Pentru acestea, o idee foarte buna ar fi sa le congelezi.
Carnea, pestele, anumite produse lactate cum ar fi inghetata se potrivesc de minune congelarii. "Cand depozitezi in congelator produse alimentare, trebuie avut in vedere ca ceea ce contribuie cel mai mult la deprecierea alimentelor este oxigenul. Pentru a evita degradarea alimentelor, acestea trebuie ambalate cat mai compact si mai uniform", precizeaza Gabriela Geana, marketing manager Arctic.
Pentru a congela legumele care se preteaza la aceasta, asa cum sunt fasolea verde, varza, morcovii, conopida, guliile si spanacul, trebui intai sa le pregatesti putin pentru aceasta.
Scufunda timp de trei minute aceste legume intr-o oala cu apa si putina sare, apoi scoate-le, clateste-le, usuca-le si GATA! Sunt foarte potrivite pentru a fi congelate si isi vor pastra savoarea de-a lungul saptamanii.
Exista insa si alimente care nu pot fi congelate. Acestea trebuie stocate in racitorul frigiderului. Nu trebuie insa sa te grabesti sa le asezi. Cu putin mai mult efort vei reusi sa le pastrezi proaspete si gustoase timp de mai multa vreme.
"Aseaza pe rafturile superioare ale frigiderului, care au o temperatura mai scazuta, mancarea gatita si alimentele care se degradeaza rapid in conditii de temperatura ridicata, asa cum este laptele, iaurtul sau smantana. Pe rafturile inferioare aseaza alimentele nepreparate termic si cruditatile" spune Gabriela Geana, marketing manager Arctic.
Ai grija sa speli cruditatile inainte de a le aseza in frigider, iar mezelurile, branza si cascavalul pune-le in recipiente separate curate. Nu aseza carnea proaspata sau cruditatile nespalate langa mancarea gatita. Se pot transmite bacterii daunatoare.
In fine, usa frigiderului, zona cu temperatura cea mai ridicata dintr-un frigider, este foarte potrivita pentru pastrarea sticlelor de vin incepute, a cutiilor de suc, sau a oualor.
Daca respecti aceste simple reguli, te vei putea bucura in voie de aroma tuturor produselor care-ti plac si vei evita cheltuielile inutile pe alimentele care se degradeaza inainte de a fi consumate.
Mai multe informatii despre utilizarea inteligenta a electrocasnicelor intra pe www.arcticpentrutine.ro
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro
Cercelusi super dragutzi
- person
"e loc sub soare pentru toata lumea. mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra."