Skip to article

Sfaturi utile pentru alegerea si intretinerea unei hote

Sfaturi utile pentru alegerea si intretinerea unei hote
Hota ne scapa de mirosurile neplacute, de aburul si fumul emise in timpul procesului de gatit, ceea ce creeaza o atmosfera mai placuta in casa.

Insa pentru ca alegerea hotei sa fie cea mai potrivita, trebuie sa fiti atenti la cateva detalii:

1. Ca regula generala, dimensiunea plitei nu trebuie sa fie mai mare decat dimensiunea hotei, mai ales daca exista corpuri de mobilier suspendate.

2. Necesarul de capacitate de aspirare este dat de volumul aerului din bucatarie. Hota trebuie sa fie capabila sa inlocuiasca volumul de aer din bucatarie de 10 ori intr-o ora. Exemplu: Daca volumul unei bucatarii este de Lx l x h=5m x 3m x 3m=45 mc, capacitatea de evacuare a hotei trebuie sa fie de minim 450 mc/h.

3. Distanta minima intre hota si plita trebuie sa fie de 65 cm; o distanta mai mica afecteaza functionarea hotei in timp ce o distanta mai mare afecteaza eficienta hotei.

4. Atat diametrul orificiului de perete, cat si al tubului de evacuare trebuie sa fie de minimum 120 mm.

5. Pentru a crea un flux de aer care sa orienteze aburii si fumul catre suprafata de aspirare, porniti hota cu cateva minute inainte de a incepe prepararea alimentelor.

6. Lasati hota sa mai functioneze cateva minute dupa terminarea prepararii alimentelor pentru a permite aburilor si mirosurilor sa fie evacuate.

7. Viteza inferioara este suficienta evacuarii aerului viciat in cazul preparatelor care emana mirosuri si aburi scazute.

8. Viteza superioara este necesara doar cand preparatele emana puternic mirosuri, fum si aburi.

9. Hota se intretine cu un burete usor umezit si o cantitate mica de sapun neutru, dupa care se limpezeste cu o carpa umezita si se usuca bine cu o carpa moale.

10. In cazul hotelor din inox sensul de stergere trebuie sa urmeze sensul de slefuire.

11. Filtrele de grasime trebuie spalate conform indicatiilor din instructiunile de instalare, utilizare si intretinere, la 2 luni sau chiar mai des in cazul utilizarii intensive.

12. Filtrele din carbune trebuie inlocuite conform indicatiilor din instructiunile de instalare, utilizare si intretinere, la 4 luni sau chiar mai des in cazul utilizarii intensive.

Despre FRANKE:

Franke Romania, parte a diviziei Kitchen Systems Group a corporatiei multinationale Franke Artemis din Elvetia, activeaza pe piata locala din 1998, oferind linii complete de electrocasnice incorporabile, intr-o gama variata.

In prezent compania detine in portofoliu peste 1.000 de coduri de produse diferite. Sistemele de bucatarie includ toate echipamentele necesare unei bucatarii: chiuveta, baterie, plita, cuptor, hota, masina de spalat vase, combina frigorifica, cuptor cu microunde si alte accesorii.

Produsele comercializate de companie sunt produse in proportie de 95% in Italia, iar restul sunt importate din Scotia, Germania si Elvetia. Franke Romania desfasoara activitati de export in Moldova si Serbia.

Articole recomandate

Asorteaza-ti casa cu toamna. Cum sa-ti transformi locuinta intr-un cuibusor confortabil Asorteaza-ti casa cu toamna. Cum sa-ti transformi locuinta intr-un cuibusor confortabil
Zilele de toamna au un farmec aparte, iar atunci cand nu poti iesi sa te bucuri de culorile si aromele ei deosebite, confortul casei tale este cel mai important pentru ca atmosfera lor sa nu fie apasatoare si lipsita de acea senzatie de bine si comod. Toamna s-a instalat cu arme si bagaje, zilele
Plantele si florile rezistente la intuneric Plantele si florile rezistente la intuneric
Cu siguranță te-ai întrebat cel puțin o dată dacă există flori care să reziste și să se dezvolte fără a avea nevoie de lumină, întrucât îți dorești să așezi florile în diferite părți
Declutter de toamna: cum sa faci din curatenie un proces creativ Declutter de toamna: cum sa faci din curatenie un proces creativ
Toamna este sezonul în care ne punem din nou organizarea pe primul plan - după o vară caniculară în care ne-am reîncărcat bateriile, toamna reîncepem să ne focusăm asupra vieților noastre și a ordinii din ele. Nu doar agenda ne este mai
Cum sa prepari cele mai bune si simple retete dulci, cu Thermomix? Cum sa prepari cele mai bune si simple retete dulci, cu Thermomix?
Dacă ți-ai propus să investești într-o ustensilă nouă de gătit, pe care o poți utiliza în mod diferit la zeci de preparate dulci, sărate, cremoase sau crocante, Thermomix va fi alegerea cea mai potrivită. Pe lângă faptul că
Casa ta are nevoie de un aer cat mai curat si nepoluat! Gaseste produsul potrivit la Altecovent Casa ta are nevoie de un aer cat mai curat si nepoluat! Gaseste produsul potrivit la Altecovent
Daca nu putem sa influentam foarte mult poluarea aerului de la exterior, putem avea grija de acest aspect in spatiul in care ne petrecem cel mai mult timpul. Calitatea aerului este vitala pentru noi, pentru ca sanatatea noastra poate fi direct influentata de acest aspect. Poate ca ar trebui sa ne