Skip to article

Sfaturi utile pentru alegerea si intretinerea unei hote

Sfaturi utile pentru alegerea si intretinerea unei hote
Hota ne scapa de mirosurile neplacute, de aburul si fumul emise in timpul procesului de gatit, ceea ce creeaza o atmosfera mai placuta in casa.

Insa pentru ca alegerea hotei sa fie cea mai potrivita, trebuie sa fiti atenti la cateva detalii:

1. Ca regula generala, dimensiunea plitei nu trebuie sa fie mai mare decat dimensiunea hotei, mai ales daca exista corpuri de mobilier suspendate.

2. Necesarul de capacitate de aspirare este dat de volumul aerului din bucatarie. Hota trebuie sa fie capabila sa inlocuiasca volumul de aer din bucatarie de 10 ori intr-o ora. Exemplu: Daca volumul unei bucatarii este de Lx l x h=5m x 3m x 3m=45 mc, capacitatea de evacuare a hotei trebuie sa fie de minim 450 mc/h.

3. Distanta minima intre hota si plita trebuie sa fie de 65 cm; o distanta mai mica afecteaza functionarea hotei in timp ce o distanta mai mare afecteaza eficienta hotei.

4. Atat diametrul orificiului de perete, cat si al tubului de evacuare trebuie sa fie de minimum 120 mm.

5. Pentru a crea un flux de aer care sa orienteze aburii si fumul catre suprafata de aspirare, porniti hota cu cateva minute inainte de a incepe prepararea alimentelor.

6. Lasati hota sa mai functioneze cateva minute dupa terminarea prepararii alimentelor pentru a permite aburilor si mirosurilor sa fie evacuate.

7. Viteza inferioara este suficienta evacuarii aerului viciat in cazul preparatelor care emana mirosuri si aburi scazute.

8. Viteza superioara este necesara doar cand preparatele emana puternic mirosuri, fum si aburi.

9. Hota se intretine cu un burete usor umezit si o cantitate mica de sapun neutru, dupa care se limpezeste cu o carpa umezita si se usuca bine cu o carpa moale.

10. In cazul hotelor din inox sensul de stergere trebuie sa urmeze sensul de slefuire.

11. Filtrele de grasime trebuie spalate conform indicatiilor din instructiunile de instalare, utilizare si intretinere, la 2 luni sau chiar mai des in cazul utilizarii intensive.

12. Filtrele din carbune trebuie inlocuite conform indicatiilor din instructiunile de instalare, utilizare si intretinere, la 4 luni sau chiar mai des in cazul utilizarii intensive.

Despre FRANKE:

Franke Romania, parte a diviziei Kitchen Systems Group a corporatiei multinationale Franke Artemis din Elvetia, activeaza pe piata locala din 1998, oferind linii complete de electrocasnice incorporabile, intr-o gama variata.

In prezent compania detine in portofoliu peste 1.000 de coduri de produse diferite. Sistemele de bucatarie includ toate echipamentele necesare unei bucatarii: chiuveta, baterie, plita, cuptor, hota, masina de spalat vase, combina frigorifica, cuptor cu microunde si alte accesorii.

Produsele comercializate de companie sunt produse in proportie de 95% in Italia, iar restul sunt importate din Scotia, Germania si Elvetia. Franke Romania desfasoara activitati de export in Moldova si Serbia.

Articole recomandate

Cum aerisesti corect o incapere pentru a evita infectia cu coronavirus Cum aerisesti corect o incapere pentru a evita infectia cu coronavirus
Exista dovezi ca infectia cu coronavirus este transmisa prin aerul pe care il respiram. Un grup de cercetatori din SUA, condus de Kimberly Prather, a dovedit in cadrul unui studiu publica in revista "Science"că persoanele infectate „eliberează mii de particule de aerosoli
Cum decorezi livingul in stil rustic: 5 sfaturi practice Cum decorezi livingul in stil rustic: 5 sfaturi practice
Amenajarea in stil rustic aduce in orice living confort si caldura, dar si o atmosfera extrem de primitoare. Acesta este specific cabanelor sau caselor de vacanta de la munte, fiind definit de mai multe elemente specifice. Insa, un lucru este sigur, un living amenajat in stil rustic nu se demodeaza
Sfaturi pentru femeile care isi doresc o familie numeroasa Sfaturi pentru femeile care isi doresc o familie numeroasa
Orice femeie poate deveni mama, dar atunci cand iti doresti o familie numeroasa, prioritatile tale se schimba si trebuie sa te adaptezi unui stil de viata complet diferit. Nu doar cresterea copiilor, cat si rutina si felul in care iti gestionezi timpul vor juca un rol important in viata ta. O
Cum alegi perdelele potrivite pentru casa ta Cum alegi perdelele potrivite pentru casa ta
Vrei să schimbi perdelele din casa ta? Ține cont că acestea nu sunt doar un element decorativ, ci vă ajută și să vă îmbunătățiți confortul casei. Perdelele sunt un element care trebuie ales cu mare grijă la decorarea casei
Tot ce e bine de stiut despre intretinerea unei garsoniere in Bucuresti Tot ce e bine de stiut despre intretinerea unei garsoniere in Bucuresti
Dacă te gândești să îți cumperi o garsonieră, cu siguranță îți dorești să știi mai multe și despre costurile asociate întreținerii acesteia. O locuință de o cameră te poate ajuta să faci