Solutii pentru curatenia generala dupa renovarea apartamentului

Solutii pentru curatenia generala dupa renovarea apartamentului
  calendar_month     photo_cameraShutterstock    
Renovarea unui apartament este descrisa, de majoritatea persoanelor care au trecut prin asta, ca o experienta palpitanta. Este o ocazie excelenta de a beneficia de un spatiu nou, modern, curat si imbunatatit, dar vine, inevitabil, cu disconfortul pe care il creaza dezordinea aferenta. Renovarea implica murdarie, moloz, vopsea proaspata si o multime de zone care trebuie curatate. Citeste in continuare pentru a descoperi solutii eficiente pentru curatenia generala post-renovare.

Apeleaza la o firma specializata

Apelarea la o firma specializata de curatenie este cel mai simplu mod de a pune lucrurile in ordine. Reprezentantul firmei va veni la fata locului ca sa vada ce este de facut, iti va comunica unpret curatenie pe ora si va trimite o echipa care sa se ocupe de treaba. Avantajele sunt evidente: fara batai de cap, fara munca, fara timp investit, apartamentul tau va deveni numai bun de mutat in el. Evident, solutia implica unele costuri, dar vei beneficia de profesionisti, cu produse de calitate superioara, care vor face o treaba excelenta fara ca tu sa faci vreun efort.

Fa curatenie singur

Daca vrei sa rezolvi problema curateniei pe cont propriu, planifica mai intai ce ai de facut. Asigura-te ca ai la indemana toate materialele necesare pentru curatenie, de la matura si aspirator pana la solutiile de curatare si echipamentul de protectie. Nu incepe curatenia pana ce nu ai verificat daca toate lacurile si vopselurile sunt foarte bine uscate. Elimina deseurile mari, care te incurca; in functie de natura lor, e posibil sa fie nevoie sa soliciti un container special pentru materiale de constructie.

Curatarea prafului

Orice renovare lasa in urma un strat gros de praf, care se raspandeste cu usurinta in fiecare coltisor. Incepe evacuarea acestuia pornind de sus in jos: cu ajutorul unei maturi cu coada lunga si a unui aspirator, curata tavanul si peretii si abia la urma podeaua. Curata corpurile de iluminat, prizele si restul suprafetelor, tinand cont de materialul din care sunt facute si alegand solutii de curatare adecvate.

Curatarea usilor si a ferestrelor

Usile si ferestrele acumuleaza mai multa murdarie decat ai banui. In cazul petelor de vopsea sau de silicon, foloseste un solvent adecvat pentru a le indeparta. Spala geamurile mai intai cu apa si detergent, pentru a inlatura urmele persistente de murdarie si mizeria de pe rama acestora; continua cu o solutie de curatare dedicata si o laveta de microfibra pentru a elimina si cele mai fine urme. Nu uita sa stergi glafurile, inainte de a declara treaba incheiata.

Curatarea ventilatiei si a filtrelor

De cele mai multe ori, ventilatia este neglijata atunci cand vine vorba despre curatenia generala. Este o eroare comuna, dar considerata grava, deoarece ventilatia si toate tipurile de filtre acumuleaza o cantitate importanta de praf, care le impiedica ulterior sa functioneze in mod corespunzator. Este bine sa schimbi toate filtrele inainte de finalul curateniei, pentru a asigura un aer proaspat si curat in apartamentul recent renovat.

Detaliile fac diferenta

Odata ce treaba pare terminata, arunca un ochi critic detaliilor: corpuri de iluminat si becuri, prize si intrerupatoare, colturi greu accesibile. Asigura-te ca si acestea sunt pe cat de curate ti-ai dori. Readu in interior mobilierul si obiectele decorative si nu ezita sa cauti noi modalitati de amplasare a acestora - poti obtine un aspect complet nou folosind aceleasi corpuri de mobilier ca si pana atunci, daca doar le pozitionezi diferit. Tine cont de ergonomia incaperii si de spatiile de trecere, pentru a nu incurca.



Intretinere pe termen lung

Odata terminata munca, va deveni deodata foarte important pentru tine ca lucrurile sa ramana la fel de curate si de ordonate. In acest scop, este necesar sa stabilesti un program de curatenie adaptat stilului de viata al familiei tale: de pilda, daca ai copii sau animale de companie, poate fi necesar sa aspiri o data la doua zile pentru a pastra curatenia; daca locuiesti singur si petreci majoritatea timpului la serviciu, probabil ca aspiratul saptamanal este suficient. Nu uita: e mai usor sa intretii curatenia frecvent, decat sa intorci toata casa cu susul in jos o data la cateva luni!

Renovarea unui apartament nu este o sarcina simpla, iar curatenia finala nu e nici ea deloc usoara. Poti alege sa apelezi la o firma specializata sau sa te ocupi singur de aceasta sarcina - in ambele cazuri, atentia la detalii este esentiala!


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Marcel Iures in "Ultima banda a lui Krapp"
  • person

    "barfa e sport national. hai sa barfim! dar fara rautate si malitiozitate!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right