Stilul de amenajare glamour: cum il poti include in locuinta ta

Stilul de amenajare glamour: cum il poti include in locuinta ta
  calendar_month     photo_cameraShutterstock    
Stilul de amenajare glamour se deosebește față de celelalte printr-un aspect clar: luxul. Accentele strălucitoare, materialele de calitate și detaliile rafinate creează o atmosferă intimă și luxuriantă de care să te bucuri de fiecare dată când ajungi acasă. Dar, cum știi că acest stil este potrivit pentru tine?

Descoperă în cele ce urmează câteva aspecte importante de luat în considerare, plus câteva caracteristici populare ale acestui stil, care să te ajute să îl pui în aplicare.

Ce trebuie să știi înainte de a alege stilul de amenajare glamour

Dacă iubești eleganța și luxul, atunci aceste aspecte trebuie să se regăsească în stilul de amenajare al locuinței tale. Și cel mai simplu mod de a face asta este optând pentru un stil de amenajare glamour. Totuși, există câteva lucruri importante de știut înainte de a alege un astfel de stil pentru locuința ta. Iată care sunt acestea:

1. Stilul de amenajare glamour poate fi uneori costisitor, mai ales dacă optezi pentru materiale și accesorii de înaltă calitate. Înainte de a începe proiectul, stabilește un buget clar și asigură-te că poți să-l respecți. Dacă ai nevoie de buget suplimentar ca amenajarea să iasă așa cum îți dorești, poți să apelezi la un credit de nevoi personale. Optează pentru o simulare credit nevoi personale online pentru a afla cât ar trebui să plătești rata aferentă împrumutului ales.

2. Unele materiale și finisaje asociate cu stilul glamour pot necesita o întreținere mai riguroasă pentru a rămâne în stare impecabilă. Ai în vedere cât timp și efort ești dispus să investești în întreținerea unei locuințe organizate și curate.

3. Gândește-te la modul în care designul glamour se potrivește cu stilul tău de viață. Dacă ai copii mici sau animale de companie, ar trebui să iei în considerare rezistența și funcționalitatea materialelor și a pieselor de mobilier. De asemenea, în acest caz și timpul investit pentru întreținerea locuinței ar putea fi mai mare.

Caracteristici ale stilului de amenajare glamour

Dacă după observarea aspectelor de mai sus ai ajuns la concluzia că stilul de amenajare glamour este potrivit pentru tine, iată în continuare câteva caracteristici importante ale acestui design, care să te ghideze:

- Paleta de culori bogată și intensă. Negrul, auriul, argintiul, movul și albastrul închis sunt nuanțele comune ale acestui stil, care adaugă o notă de dramatism și eleganță în decor. Alături de acestea, accentele de culori strălucitoare precum roșul, turcoazul sau fuchsia pot fi folosite pentru a adăuga un strop de vitalitate în spațiu. Folosește-te de ele dacă personalitatea ta este una mai vibrantă și dorești să arăți acest lucru prin intermediul amenajării locuinței tale.- Liniile curate și elegante. Mobilierul în stil glamour este caracterizat de linii curate și elegante. Formele geometrice simple, cum ar fi dreptunghiurile și cercurile, sunt preferate pentru a contribui la estetica rafinată a spațiului. Evită mobilierul cu aspect greoi aici, deoarece poate încărca inutil atmosfera. Optează, în schimb, pentru piese de mobilier delicate cu accente metalice care să aducă un aer rafinat în încăpere.

- Detaliile deosebite și accentele decorative spectaculoase. Pernele decorative cu paiete, tablourile sau sculpturile elegante și candelabre impresionante sunt doar câteva exemple de accente decorative pe care le poți folosi pentru a obține un design glamour personalizat într-un mod inedit. Alege-le pe cele potrivite în funcție de preferințele tale și de personalitatea pe care o ai.

Concluzionând, indiferent dacă îți dorești un aspect sofisticat și elegant sau preferi unul mai eclectic și îndrăzneț, stilul de amenajare glamour îți oferă libertatea de a-ți exprima personalitatea într-un mod opulent. Cu ajutorul sfaturilor din acest articol, dar și cu puțină creativitate proprie, îți poți transforma locuința într-un spațiu de poveste.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right