Skip to article

Te-ai mutat in casa noua? Uite cateva lucruri de care sa nu uiti

Te-ai mutat in casa noua? Uite cateva lucruri de care sa nu uiti
Dacă te-ai mutat în casă nouă, în primul rând, felicitări!, iar în al doilea rând, știm cât ești de entuziasmat. Însă acest entuziasm, de cele mai multe ori, ne „orbește” ușor și tindem să devenim, fără să ne dăm seama, copleșiți de situație.

Pentru că vrem să te lăsăm să îți păstrezi bucuria, azi îți venim în ajutor cu un mini-ghid de lucruri pe care să nu le uiți atunci când te muți în casă nouă. Sunt lucruri de finețe, detalii le considerăm noi - însă detalii de care ai nevoie să ții cont ca să te simți cu adevărat bine acasă. Așadar, iată câteva sfaturi de care să ții cont atunci când te muți în casă nouă:

1. Nu lăsa pe mâine…

Ce poți face azi. Poate pare banal că începem cu asta. Însă atunci când te muți în casă nouă, tinzi să te bucuri efectiv de spațiul tău sau să explorezi cât de mult împrejurimile. Deși ambele variante sunt minunate, alege să prioritizezi: da, vorbim de curățenia ultra-generală de care ai mare nevoie.

Mută mobilierul - dacă deja există în casă - și șterge inclusiv pereții, asigură-te că nu există urme de mucegai, de exemplu. Fă „lucrurile mici” chiar de îndată ce te muți - curățenie, înlocuiește acel filtru apa robinet cu unul nou, și pune-te pe despachetat. Iar legat de despachetat, avem câteva cuvinte de spus:

2. Pune totul la locul lui din prima

Nu puține sunt aceste situații: te muți, scoți la repezeală tot ce ai din cutii și le pui aproape haotic pe unde apuci. Că doar…o să le așezi tu mai încolo, nu-i așa? Nu faci decât să îți îngreunezi munca.

Chiar dacă vrei să scapi cât mai repede de despachetat, fă organizarea bine din prima: cumpără încă de la început instrumentele potrivite de depozitare și asigură-te că ai suficient spațiu.

3. Mutarea = timp pentru declutter

Să te muți în casă nouă creează pretextul perfect ca să poți face ordine în lucruri. Declutter, cum ar spune experta în organizare Marie Kondo. Bun, ce presupune asta? Presupune să iei toate lucurile pe care le ai, pe rând, și să te gândești dacă vrei cu adevărat să le păstrezi sau nu.

Aici ne referim la haine, încălțăminte, accesorii, dar chiar și veselă sau lenjerii de pat. Fă o listă cu lucrurile de care ai nevoie: pentru că o să arunci / donezi multe lucruri, vei vedea că noi necesități o să apară. Notează-ți-le pe toate, ca să nu faci achiziții impulsive pentru noua ta casă.

4. Dacă tot vorbeam de liste…

Acesta e de fapt un pas prin care să treci înainte de a te muta propriu-zis. Deci, înainte să te muți, fă-ți un plac cu lucrurile tehnice pe care ai vrea să le cumperi. Ce vrem să spunem? Ne referim la electronice, electrocasnice și restul gadgeturilor. Poate vrei să renunți la cafeaua la ibric și în noua casă să te răsfeți cu o cafea la esspresor - notează această posibilă achiziție.

Poate îți dorești un airfryer sau un cuptor electric în loc de unul clasic. Fă-ți în minte un plan clar al „obiectelor mari” de care ai nevoie, pentru că ele vor fi de cele mai multe ori investiții serioase. Tot în această fază poți face un research al prețurilor, ca să cumperi cel mai bun produs la un preț corect.

5. Nu copleși spațiul

Într-o nouă casă mereu vei fi tentat să…cumperi tot. Adică mult. Zeci de decorațiuni și alte lucruri de care nu ai adevărată nevoie. Un lucru de care să ții cont și pe care să ți-l tot reamintești este că și spațiul are nevoie să respire. Organizează-te eficient și cumpără doar pe bază de listuță, ca să te asiguri că nu îți copleșești spațiul. Și nici bugetul.

Așadar, după ce te asiguri că pui preț pe organizare și cumpărături eficiente, îți mai rămâne un singur lucru de făcut: să te bucuri de noua ta casă și de energia pe care aceasta ți-o generează.

Articole recomandate

Versatilitatea sufrageriei: cum o poti aranja pentru a se plia nevoilor tale Versatilitatea sufrageriei: cum o poti aranja pentru a se plia nevoilor tale
Camera de zi servește drept inimă a casei tale și chiar a familiei tale. Majoritatea activităților le organizezi în cadrul sufrageriei. De la primirea musafirilor până la petrecerile și serile de film, acest spațiu poate fi folosit la orice oră
Obiectele care aduc mare noroc in casa. Unde trebuie sa le pui ca sa atragi prosperitatea Obiectele care aduc mare noroc in casa. Unde trebuie sa le pui ca sa atragi prosperitatea
Vrei sa aduci norocul in casa ta si sa ai parte de prosperitate mereu? Atunci trebuie aduci in caminul tau anumite obiecte. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit ce trebuie sa avem in casa pentru a atrage norocul.  „Sunt multe obiecte care ne aduc noroc în casă.
MerXu - o relevatie in ceea ce priveste comertul electronic industrial in Europa MerXu - o relevatie in ceea ce priveste comertul electronic industrial in Europa
În ultimii 10 ani, comerțul electronic a luat un mare avânt în toate sectoarele industriale. Piața digitală aduce numeroase beneficii atât companiilor furnizoare, cât și clienților. Schimbările din mediul digital și cele din societatea
Cum reglam aerul conditionat vara Cum reglam aerul conditionat vara
Aerul conditionat te ajuta sa creezi o oaza de racoare acasa in verile calduroase, dar stabilirea unei temperaturi perfecte in casa ta poate necesita un echilibru delicat intre preferintele de confort ale tuturor membrilor familiei si pastrarea unui nivel optim de consum. Temperatura din interior
Bucatarie noua? Ce nu poate lipsi Bucatarie noua? Ce nu poate lipsi
Abia te-ai mutat în casă nouă sau ai terminat renovarea? Ei bine, orice gospodină adevărată trebuie să înceapă cu utilarea bucătăriei, locul unde se pregătesc cele mai delicioase preparate care vor încânta fiecare membru al