Skip to article

Tot ce e bine de stiut despre intretinerea unei garsoniere in Bucuresti

Tot ce e bine de stiut despre intretinerea unei garsoniere in Bucuresti
Dacă te gândești să îți cumperi o garsonieră, cu siguranță îți dorești să știi mai multe și despre costurile asociate întreținerii acesteia.

O locuință de o cameră te poate ajuta să faci economii pe termen lung, motiv pentru care multe persoane tind să aleagă varianta garsonierei, atunci când se gândesc să achiziționeze un apartament nou. De la investiția inițială, până la costurile lunare, află în continuare ce ar trebui să știi despre întreținerea unei garsoniere în București.

Costurile inițiale - avantajele unei garsoniere

Dincolo de prețul de achiziție, economiile pe care le faci cu o garsonieră nouă se văd încă de la început, când te ocupi de utilarea și mobilarea locuinței. Astfel, investiția este mai mică decât în cazul unui apartament cu mai multe camere, în timp ce spațiul poate fi la fel de ușor valorificat, cu ajutorul mobilierului potrivit.

Dacă te îngrijorează aspectul suprafeței, ai o soluție prin care te poți bucura în același timp și de costuri mici și de spațiu suficient: garsonierele din blocurile noi, precum cele din complexul Vivenda Residencias, au suprafețe generoase și sunt bine compartimentate, astfel încât să îți ofere tot confortul de care ai nevoie.

Ce factori influențează costurile lunare de întreținere pentru o garsonieră într-un bloc nou din București

Deși ai putea crede că o garsonieră presupune din start costuri scăzute la întreținere, este bine să verifici mai multe detalii despre blocul în care te vei muta, pentru a evita surprizele neplăcute. Iată care sunt factorii care influențează costurile întreținerii unei garsoniere:

Izolarea blocului - o clădire care nu este bine izolată, situație întâlnită în special în cazul imobilelor vechi, va genera întotdeauna costuri mai mari la întreținere, chiar și pentru garsoniere. Atâta vreme cât frigul pătrunde ușor prin pereți, va fi necesară o cantitate mai mare de căldură pentru încălzirea locuinței.

De aceea, este recomandat să alegi garsoniere în blocuri noi din București bine construite și să verifici detaliile oferite de dezvoltator cu privire la izolarea clădirii.

În Vivenda Residencias, de exemplu, blocurile beneficiază de fațadă cu elemente de închidere din beton și bloc ceramic sau BCA, cu sistem de izolare și finisare de tip termosistem, format din izolație din polistiren și vată minerală, plasă din fibră de sticlă și tencuială decorativă.

Existența unei centrale proprii și a repartitoarelor de apă - dacă îți dorești costuri mici la întreținere, este important să îți poți controla consumul de apă și de căldură. Înainte de a cumpăra un apartament, asigură-te că acesta dispune de centrală sau pregătește-te să investești în montarea uneia.

În complexul de apartamente noi Vivenda Residencias, alimentarea cu apă se face separat pentru fiecare apartament și este individualizată cu contor. Încălzirea se face prin centrală individuală, montată în locuințe, iar distribuția interioară a agentului termic se face prin pardoseală, cu distribuitor, cu conducte de tip PEX sau similar. De asemenea, apa caldă şi încălzirea se realizează prin centrală individuală cu funcționare în condensaţie.

Costurile de întreținere - costurile de întreținere reprezintă cheltuielile lunare cu funcționarea, mentenanța și administrarea clădirii ori complexului: costurile cu consumul de apă, iluminatul și efectuarea curățeniei pe părțile comune ale clădirii sau ale complexului, costurile cu ridicarea gunoiului, costurile cu întreținerea și reviziile ascensoarelor, cu paza imobilului, cu întreținerea spațiilor verzi sau a piscinelor - acolo unde e cazul, ori costurile cu administratorul clădirii sau al complexului, dacă este aplicabil. Nu uita să întrebi dezvoltatorul despre aceste detalii.

Ține cont de aspectele de mai sus înainte de a cumpăra garsoniera visurilor tale, pentru a te asigura că aceasta îți oferă atât un spațiu confortabil de viață, cât și cheltuieli reduse cu întreținerea.

Articole recomandate

Cum congelezi corect painea. Secretul care te va ajuta sa mananci paine mereu proaspata Cum congelezi corect painea. Secretul care te va ajuta sa mananci paine mereu proaspata
Paine este un aliment foarte popular printre romani. Aceasta nu lipseste de la nicio masa pentru ca este foarte gustoasa. Painea proaspata rezista insa foarte putin timp, insa se poate congela si poti servi la fiecare masa una proaspata.  Cum se congeleaza corect paine Mai intai, taie felii
De ce este bine sa pui piper negru in masina de spalat De ce este bine sa pui piper negru in masina de spalat
Detergent, balsam de rufe, dar si putin piper negru! Asta pun gospodinele istete in masina de spalat. Este un truc super tare, pe care toata lumea ar trebui sa il puna in practica.  Ce se intampla daca pui piper negru in masina de spalat? Simplu. Vei prelungi viata hainelor tale. Piperul negru
Cabina de dus - solutia ideala pentru orice baie Cabina de dus - solutia ideala pentru orice baie
Indiferent cat de limitat sau generos e spatiul din baie, o cabina de dus este alegerea ideala pentru a crea o solutie functionala si estetica. In apartamentele de bloc, mai ales, unde baile nu sunt foarte mari, instalarea unei cabine de dus este alegerea naturala, pentru a nu aglomera incaperea.
Din ce tip de ceasca este bine sa bei cafeaua. Este un criteriu extrem de important Din ce tip de ceasca este bine sa bei cafeaua. Este un criteriu extrem de important
Cafeaua este una dintre cele mai iubite bauturi in intreaga lume. Fiecare tara are o cultura in ceea ce priveste servirea cafelei. Multi dintre romani nu tin insa cont de vreun ritual in ceea ce priveste cafeaua, insa specialistii si numeroase studii au aratat ca un rol foarte important asupra
De ce este lumina atat de importanta in viata oamenilor De ce este lumina atat de importanta in viata oamenilor
Ritmul nostru circadian este in mare masura controlat de soare, pe Pamant existand dintotdeauna perioade de lumina si intuneric. Oamenii au evoluat nu doar iubind lumina, ci avand nevoie de ea. Vederea noastra este mai buna cand avem lumina in jur, iar acuitatea vizuala scade la intuneric.