Skip to article

Tot ce e bine de stiut despre intretinerea unei garsoniere in Bucuresti

Tot ce e bine de stiut despre intretinerea unei garsoniere in Bucuresti
Dacă te gândești să îți cumperi o garsonieră, cu siguranță îți dorești să știi mai multe și despre costurile asociate întreținerii acesteia.

O locuință de o cameră te poate ajuta să faci economii pe termen lung, motiv pentru care multe persoane tind să aleagă varianta garsonierei, atunci când se gândesc să achiziționeze un apartament nou. De la investiția inițială, până la costurile lunare, află în continuare ce ar trebui să știi despre întreținerea unei garsoniere în București.

Costurile inițiale - avantajele unei garsoniere

Dincolo de prețul de achiziție, economiile pe care le faci cu o garsonieră nouă se văd încă de la început, când te ocupi de utilarea și mobilarea locuinței. Astfel, investiția este mai mică decât în cazul unui apartament cu mai multe camere, în timp ce spațiul poate fi la fel de ușor valorificat, cu ajutorul mobilierului potrivit.

Dacă te îngrijorează aspectul suprafeței, ai o soluție prin care te poți bucura în același timp și de costuri mici și de spațiu suficient: garsonierele din blocurile noi, precum cele din complexul Vivenda Residencias, au suprafețe generoase și sunt bine compartimentate, astfel încât să îți ofere tot confortul de care ai nevoie.

Ce factori influențează costurile lunare de întreținere pentru o garsonieră într-un bloc nou din București

Deși ai putea crede că o garsonieră presupune din start costuri scăzute la întreținere, este bine să verifici mai multe detalii despre blocul în care te vei muta, pentru a evita surprizele neplăcute. Iată care sunt factorii care influențează costurile întreținerii unei garsoniere:

Izolarea blocului - o clădire care nu este bine izolată, situație întâlnită în special în cazul imobilelor vechi, va genera întotdeauna costuri mai mari la întreținere, chiar și pentru garsoniere. Atâta vreme cât frigul pătrunde ușor prin pereți, va fi necesară o cantitate mai mare de căldură pentru încălzirea locuinței.

De aceea, este recomandat să alegi garsoniere în blocuri noi din București bine construite și să verifici detaliile oferite de dezvoltator cu privire la izolarea clădirii.

În Vivenda Residencias, de exemplu, blocurile beneficiază de fațadă cu elemente de închidere din beton și bloc ceramic sau BCA, cu sistem de izolare și finisare de tip termosistem, format din izolație din polistiren și vată minerală, plasă din fibră de sticlă și tencuială decorativă.

Existența unei centrale proprii și a repartitoarelor de apă - dacă îți dorești costuri mici la întreținere, este important să îți poți controla consumul de apă și de căldură. Înainte de a cumpăra un apartament, asigură-te că acesta dispune de centrală sau pregătește-te să investești în montarea uneia.

În complexul de apartamente noi Vivenda Residencias, alimentarea cu apă se face separat pentru fiecare apartament și este individualizată cu contor. Încălzirea se face prin centrală individuală, montată în locuințe, iar distribuția interioară a agentului termic se face prin pardoseală, cu distribuitor, cu conducte de tip PEX sau similar. De asemenea, apa caldă şi încălzirea se realizează prin centrală individuală cu funcționare în condensaţie.

Costurile de întreținere - costurile de întreținere reprezintă cheltuielile lunare cu funcționarea, mentenanța și administrarea clădirii ori complexului: costurile cu consumul de apă, iluminatul și efectuarea curățeniei pe părțile comune ale clădirii sau ale complexului, costurile cu ridicarea gunoiului, costurile cu întreținerea și reviziile ascensoarelor, cu paza imobilului, cu întreținerea spațiilor verzi sau a piscinelor - acolo unde e cazul, ori costurile cu administratorul clădirii sau al complexului, dacă este aplicabil. Nu uita să întrebi dezvoltatorul despre aceste detalii.

Ține cont de aspectele de mai sus înainte de a cumpăra garsoniera visurilor tale, pentru a te asigura că aceasta îți oferă atât un spațiu confortabil de viață, cât și cheltuieli reduse cu întreținerea.

Articole recomandate

Cum aerisesti corect o incapere pentru a evita infectia cu coronavirus Cum aerisesti corect o incapere pentru a evita infectia cu coronavirus
Exista dovezi ca infectia cu coronavirus este transmisa prin aerul pe care il respiram. Un grup de cercetatori din SUA, condus de Kimberly Prather, a dovedit in cadrul unui studiu publica in revista "Science"că persoanele infectate „eliberează mii de particule de aerosoli
Cum decorezi livingul in stil rustic: 5 sfaturi practice Cum decorezi livingul in stil rustic: 5 sfaturi practice
Amenajarea in stil rustic aduce in orice living confort si caldura, dar si o atmosfera extrem de primitoare. Acesta este specific cabanelor sau caselor de vacanta de la munte, fiind definit de mai multe elemente specifice. Insa, un lucru este sigur, un living amenajat in stil rustic nu se demodeaza
Sfaturi pentru femeile care isi doresc o familie numeroasa Sfaturi pentru femeile care isi doresc o familie numeroasa
Orice femeie poate deveni mama, dar atunci cand iti doresti o familie numeroasa, prioritatile tale se schimba si trebuie sa te adaptezi unui stil de viata complet diferit. Nu doar cresterea copiilor, cat si rutina si felul in care iti gestionezi timpul vor juca un rol important in viata ta. O
Cum alegi perdelele potrivite pentru casa ta Cum alegi perdelele potrivite pentru casa ta
Vrei să schimbi perdelele din casa ta? Ține cont că acestea nu sunt doar un element decorativ, ci vă ajută și să vă îmbunătățiți confortul casei. Perdelele sunt un element care trebuie ales cu mare grijă la decorarea casei
Tot ce e bine de stiut despre intretinerea unei garsoniere in Bucuresti Tot ce e bine de stiut despre intretinerea unei garsoniere in Bucuresti
Dacă te gândești să îți cumperi o garsonieră, cu siguranță îți dorești să știi mai multe și despre costurile asociate întreținerii acesteia. O locuință de o cameră te poate ajuta să faci