Trucul pentru a curata caloriferele dupa vara, astfel incat sa se incalzeasca la putere maxima iarna

Trucul pentru a curata caloriferele dupa vara, astfel incat sa se incalzeasca la putere maxima iarna
  calendar_month        
Odată cu sosirea vremii reci, înainte de a pune în funcțiune sistemul de încălzire, este bine să efectuați o curatare a caloriferelor. Evident, cei care au încălzire prin pardoseală sau pe lemne în casele lor nu au aceste probleme. Poate că nu mulți oameni știu că există și sisteme de încălzire prin tavan.

Cum să economisiți bani pe factura de gaz

Tehnologia ne spune că încălzirea prin pardoseală este mai eficientă decât utilizarea pe scară largă a radiatoarelor. Darcentralele pe lemne sunt cea mai bună modalitate de a economisi la factura de gaz. Cel mai ieftin mod de a vă încălzi casa este cu lemne. Dar puteți aplica și alte soluții pentru a vă încălzi locuința cu costuri zero. De exemplu, cele care exploatează căldura aerului și a apei și utilizează energia solară. Cei care nu au centrale cu lemne sau peleți și nu au încălzire prin pardoseală își vor încălzi probabil locuințele cu radiatoare convenționale.

Înainte de a pune în funcțiune instalația de încălzire, evident în conformitate cu reglementările în vigoare, este recomandabil să se efectueze câteva operațiuni esențiale pentru buna funcționare a instalației. Dacă aveți în casă un sistem de încălzire clasic, cu radiatoare, trebuie mai întâi să le curățați. De fapt, fără această operațiune, praful care s-a depus pe elemente în timpul verii ar intra în aer atunci când se pornește încălzirea.

Un truc pentru a curăța cu ușurință radiatoarele este să folosiți un uscător de păr. Odată ce radiatoarele au fost curățate temeinic, următorul pas este efectuarea întreținerii de rutină. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să aerisiți radiatoarele. Acest lucru trebuie făcut cu radiatoarele reci și cu centrala oprita.

Această măsură simplă va face ca sistemul de încălzire să fie mai eficient, iar factura mai puțin împovărătoare. Al treilea dintre cele trei lucruri pe care trebuie să le faceți înainte de sezonul de iarnă este să verificați dacă sistemul de încălzire prezintă defecțiuni. Radiatorul trebuie să fie uniform de cald, silențios și, mai ales, să nu aibă scurgeri de apă. În cazul în care apare oricare dintre aceste probleme, ar trebui să se ia măsuri imediate, poate chiar să se apeleze la un tehnician. De fapt, dacă un radiator nu se încălzește, poate fi un semn de defecțiune. Pentru o verificare imediată, deschideți pur și simplu robinetul. Dacă iese apă caldă, cazanul este complet funcțional. Pe de altă parte, dacă radiatorul este fierbinte doar în anumite părți, ar putea fi o problemă. Este posibil să existe bule de aer în sistem și este posibil să fie nevoie de aerisire.

Recomandari