Skip to article

Utilizeaza substantele chimice in siguranta

Utilizeaza substantele chimice in siguranta
Curatenia este implicata in viata noastra de zi cu zi. Cand faci curatenie, de cele mai multe ori vei folosi substante chimice, si este foarte important felul in care le vei utiliza.

Cumperi produse de curatare comerciale de la supermarket si te gandesti ca trebuie sa fie cat de cat sigure. Realitatea este insa ca acestea sunt substante chimice periculoase care trebuie utilizare cu grija si depozitate in siguranta.

Fumul si aburii toxici

Cand ai de a face cu ceva toxic, lucreaza afara. Daca trebuie sa lucrezi in casa, asigura-te ca zona este ventilata foarte bine. Daca nu ai cum sa ventilezi zona, fa rost de o masca de hartie.

Caustic

Cu acest tip de chimicale ai grija sa nu stropesti. Poarta haine protective si manusi de cauciuc, pentru ca pielea ta sa nu intre in contact cu substantele chimice. Daca acest lucru se intampla, urmeaza instructiunile de pe produs.

Flamabil

Ai crede ca nu mai este nevoie sa ti se spuna sa nu fumezi in apropierea acestor chimicale dar, in fiecare an, numeroase persoane mor mentru ca uita acest lucru. De asemenea, tine minte sa nu folosesti substante flamabile in apropierea surselor de caldura sau a lucrurilor care scot scantei. Nu sterge chimicalele flamabile cu hainele pe care le porti, este posibil sa uiti si sa te apropii de surse de caldura sau scantei.

Alte sfaturi de luat in considerare

Tine intotdeauna produsele de curatare si chimicalele departe de copii si depoziteaza-le intr-un dulap cu cheie sau lacat. Unele din aceste produse au un miros placut sau o culoare draguta care poate fi pe placul copiilor curiosi.

Nu amesteca niciodata produsele de curatare. Rezultatul pot fi aburii toxici precum in cazul amestecarii clorului si amoniacului.

Articole recomandate

Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o
5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta 5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta
Cumpărarea unei case noi vine cu o mulțime de provocări, dar, odată făcut pasul, trebuie să avem grijă să investim în lucrurile care sunt cu adevărat importante. Astfel, pe lângă decorarea locuinței și amenajarea ei într-un
Decor last minute de Craciun: trucuri simple, ieftine, cu super-efect Decor last minute de Craciun: trucuri simple, ieftine, cu super-efect
Decorul de Craciun presupune brad, crengute, conuri. Dar nu te opri la decorurile evidente. Poti combina cu lumanari, casute luminate, felinare, eucalipt, fulgi, bumbac, scortisoara, felii uscate de portocale sau anason, tot felul. Vasele simple si banale pot deveni sfesnice sau piese centrale pe