Zeama de lamaie - pentru o curatenie ecologica

Zeama de lamaie - pentru o curatenie ecologica
  calendar_month        
Otetul alb si zeama de lamaie sunt doua dintre cele mai utilizate produse pentru curatarea ecologica. In plus, rezultatele sunt cu adevarat eficiente in ambele cazuri. Singura diferenta dintre cele doua lichide este ca lamaia are un miros proaspat si foarte placut.

Iata cele mai frecvente si eficiente utilizari ale sucului de lamaie:

Zeama de lamaie scoate petele

In locul inalbitorului chimic, poti utiliza, pentru a indeparta petele de pe haine, sucul de lamaie. Hainele albe, in special, sunt cele pe care rezultatele finale sunt foarte bune, insa si petele de pe cele colorate pot fi indepartate cu succes.

Stoarce zeama de la o lamaie, stecoar-o printr-o sita fina si toarna apoi intreaga cantitate de suc peste tesatura patata. Dupa 15 - 20 de minute, inmoaie haina intr-un lighean in care ai pus zeama de la o alta lamaie la 1 litru de apa. Dupa alte 15 minute, spala tesatura cu detergent, clateste-o cu apa din belsug, iar pata va fi inexistenta.

De asemenea, daca vrei sa redai albul stralucitor al hainelor, inmoaie-le pentru 30 de minute, intr-un lighean cu apa calda (nu fierbinte) si zeama de la 2 - 3 lamai. Rezultatele te vor uimi fara indoiala.

Zeama de lamaie odorizeaza masina de spalat vase

Masina de spalat vase acumuleaza in timp mirosuri greu de suportat din cauza faptului ca in ea se imbina mirosurile (statute) de la mancaruri diferite. Pentru a scapa de acest miros, dar si pentru a dezinfecta interiorul masinii de spalat, toarna o ceasca cu zeama de lamaie in rezervorul pentru detergent de vase si ruleaza un ciclu de clatire. Mirosul proaspat de lamaie se va simti imediat ce vei deschide usa masinii de spalat.

Zeama de lamaie indeparteaza rugina

Suprafetele sau materialele care au fost atacate de rugina, pot fi curatate cu ajutorul sucului de lamaie. In functie de suprafata, poti freca zona respectiva cu o felie de lamaie pe care sa o mai lasi apoi sa actioneze cateva zeci de minute. Pentru a intari efectul sucului de lamaie, toarna pe zona cu rugina un praf de sare. Dupa 30 de minute, spala suprafata si apoi clateste-o cu apa curata.

Zeama de lamaie dezinfecteaza tocatorul

Pe tocatorul din bucatarie asezi si tai o multume de alimente, de la carne pana la ceapa si usturoi, ceea ce inseamna ca exista o serie de bacterii care se pot dezvolta, dar si ca acesta se impregneaza cu anumite mirosuri. Pentru a rezolva ambele probleme, taie o felie de lamaie si sterge intreaga suprafata a tocatotului cu aceasta, Tocatorul va fi degresat, dezinfectat si parfumat.

Zeama de lamaie elimina mirosurile de la scurgere

In cazul in care simti ca din una dintre scurgerile din casa vin anumite mirosuri neplacute, poti rezolva problema in numai cateva minute. Astfel, da drumul unui jet puternic cu apa fierbinte sa curga pentru 5 minute, dupa care toarna pe scurgere un plic cu bicarbonat de sodiu si apoi zeama de la o lamaie. In numai cateva clipe, mirosurile neplacute vor fi de domeniul trecutului.

Daca insa mirosul este in continuare puternic, este posibil ca teava sa fie infundata si sa ai nevoie de ajutorul unui specialist.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari