Renovarea baii cand in viata ta apare un copil: ce ai de facut?

Nasterea unui copil este prilej de bucurie in orice familie, insa vine totodata la pachet cu o serie lunga de responsabilitati care ti-ar putea ingreuna putin sarcina de a fi un parinte perfect. Venirea pe lume a micutilor implica inclusiv redecorarea locuintei, pentru a-i putea asigura noului nascut siguranta de care are nevoie pentru a creste si pentru a se dezvolta frumos si sanatos.
Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la toate lucrurile care iti plac si sa iti capitonezi intreaga casa cu materiale moi, ci ca trebuie sa inveti cum sa iti protejezi copilul fara a renunta la stilul elegant care iti caracterizeaza locuinta si, cu precadere, sala de baie - care este si cea mai periculoasa pentru cei mici de cele mai multe ori.
Iata cateva sugestii pentru reamenajarea baii pentru proaspetii parinti:
1. Alege materialele mate in locul celor lucioase

Pereti de baie placati cu travertin classic cross cut mat
Podelele lucioase sunt si cele mai alunecoase si mai periculoase pentru copii. Duritatea materialelor naturale poate fi fatala in asociere cu slefuirea perfecta, pentru micuti. De aceea, specialistii in amenajari interioare recomanda folosirea pardoselilor din piatra naturala mata.
Aceasta poate fi impermeabilizata si tratata astfel incat sa capete aceeasi rezistenta ca a rocilor naturale slefuite lucioase si iti confera un plus de siguranta in momentele cand micutul tau incepe sa faca primii pasi. Indiferent daca optezi pentru marmura, travertin sau granit, le poti alege in asa fel incat sa arate la fel de fancy si fara a fi perfect slefuite.
Iar daca majoritatea personajelor din jurul tau sugereaza ca roca naturala lucioasa se curata mai bine decat cea matuita, intereseaza-te mai intens cu privire la produsele de curatare speciale pentru aceasta din urma. Eliminarea microbilor si curatarea rosturilor poate fi la fel de usoara si pentru placile mate de gresie, marmura, travertin sau granit cum este si pentru cele slefuite.
Exista solutii speciale de curatare care actioneaza rapid si care necesita sau nu clatire, in functie de caz, dar care vor putea face fata murdariei si o vor anihila cat ai zice "bebelus". Daca tii cont de acest sfat, copilul tau va fi in siguranta inca de cand va incepe sa mearga de-a busilea, iar in momentul in care va face primii pasi si va incepe sa deschida usile de prin toata casa nu vei sta cu grija lui.
2. Colturile rotunjite si protectia pentru copii

Lavoar rotund din piatra naturala - 399 lei
Tendintele minimaliste din ultimii ani au transformat chiuvetele, lavoarele si cazile in adevarate arme masive de care te poti lovi destul de rau si tu, nu doar copilul tau. Din fericire, in anul 2015 aceste trenduri se estompeaza si formele rotunjite isi recapata locul binemeritat pe podiumul modei in ceea ce priveste amenajarile interioare si decorarea salii de baie. Chiar daca duritatea materialelor naturale si densitatea raman aceleasi, absenta colturilor si a liniilor drepte si ascutite te vor ajuta sa-ti cresti copilul in siguranta.
Exista insa solutii si pentru decorurile minimaliste, daca nu vrei sa redecorezi intreaga baie si sa schimbi toate obiectele din interior; este vorba despre materialele si obiectele destinate protectiei copiilor, confectionate din plastic moale, cauciuc sau alte texturi asemanatoare si care pot fi aplicate pe orice colt sau latura a obiectelor ce pot deveni periculoase. Desigur, baia ta nu va mai arata la fel de fancy imprejmuita de astfel de materiale, insa nu iti va mai pasa inca din momentul cand vei auzi primul gangurit.
3. Rogojinile si presurile moi si aderente
Pentru parintii grijulii care isi fac probleme cu privire la incidenta accidentelor cauzate de alunecari chiar si atunci cand podelele nu au o suprafata lucioasa, designerii au creat rogojini si presuri speciale care sa creasca aderenta si sa impiedice accidentele si cazaturile. Acestea sunt confectionate din materiale naturale precum bambusul, impletiturile din rafie sau texturile moi si absorbante din canepa si bumbac. Toate acestea il vor impiedica pe micutul tau sa alunece si sa cada si vor absorbi umezeala. Ai grija sa le fixezi bine de podea, cu ajutorul ventuzelor speciale invizibile.
4. Corpurile de depozitat incorporate
Nici un parinte nu isi doreste ca micutul lui sa fie in permanenta exepus riscurilor accidentelor casnice. De aceea, designerii de interior recomanda utilizarea spatiilor si a corpurilor de depozitare incorporate in peretii baii, care nu pot sa cada si sa il raneasca pe cel mic. Astfel, va fi liber sa traga de toate prosoapele sau de cosmeticele din baie, fara ca tu sa ai grija dezechilibrarii rafturilor si a rastelurilor.
Intereseaza-te pe piatraonline.ro despre bugetele pentru placarea baii cu piatra naturala !
5. Fixarea accesoriilor grele
Sapunierele, recipientele pentru sapun lichid si gel de dus, uscatoarele si politele din baie trebuie sa fie cat mai bine fixate in pereti sau pe lavoare, chiuvete si cazi pentru ca riscurile caderii acestora sa fie minime. In cazul in care folosesti astfel de accesorii pentru baie confectionate din piatra naturala, le poti fixa cu ajutorul unor adezivi speciali. Curatarea lor se va face ca pana acum, cu ajutorul detergentilor si a solutiilor speciale de curatare.
6. Improvizarea treptelor sigure
Daca vrei ca micutul tau sa poata urca singur in cada sau sa ajunga la chiuveta cand va incepe sa creasca putin si sa mearga singur, dar vrei sa eviti totodata cu tot dinadinsul sa iti umpli sala de baie cu accesorii din plastic si cauciuc, poti completa decorul cu cateva trepte fixe sau mobile confectionate din materiale similare celor pe care le-ai folosit inca de la inceput pentru amenajarea baii, precum marmura, granitul sau travertinul matuit.
Astfel vei putea pastra unitatea designului fara a supraincarca aceasta incapere cu accesorii nepotrivite. Pentru un plus de siguranta, le poti tapeta cu materiale moi si usor de curatat, asa cum sunt presurile sau rogojinele din bumbac si canepa; opteaza pentru unele sub forma de husa, care se pot da jos cu usurinta pentru a fi curatate si spalate si asigura-te ca marimea lor este perfecta pentru micile tale trepte improvizate.
Daca nu vrei sa acoperi treptele integral pentru a lasa sa se vada designul lor macar in partile laterale, poti opta pentru presuri sau rogojini care se prind cu ventuze.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





ce ne-am face fara ei?
- person
"orice va fii de acum inainte...viata va fii tot simpla si mishto:)"