Tot ce trebuie sa stii despre caloriferele din aluminiu

Tot ce trebuie sa stii despre caloriferele din aluminiu
  calendar_month     photo_cameraelements.envato.com    
Din ce în ce mai mulți proprietari aleg să monteze în case sau apartamente calorifere din aluminiu. De ce? Păi, aluminiul este peste tot în jurul nostru. Fie că vorbim despre dozele de suc, fie despre tâmplăria ferestrelor, putem afirma că este un material utilizat la scară largă. Practic, ușor de manevrat, rezistent, bun conductor termic, prezintă numeroase avantaje pentru a fi folosit și în producția de radiatoare. Hai să descoperi care sunt toate avantajele, dezavantajele, care sunt etapele de montaj al unui radiator din aluminiu, dar și la ce trucuri poți apela pentru a reduce din costul facturilor la încălzire.

De ce să alegi caloriferele din aluminiu?

Fie că vrei să renovezi, ori să amenajezi o locuință nou-nouță, există numeroase motive pentru care să alegi radiatoare din aluminiu. Iată o parte dintre acestea:

Conductor excelent de căldură
Elemenții de calorifer din aluminiu sunt deosebit de eficienți datorită conductivității termice ridicate. Altfel spus, încălzesc rapid și uniform încăperile în care sunt montate astfel de radiatoare.

Rezistență crescută la coroziune
Acest material este apreciat și datorită proprietăților anti-corozive. Din acest considerent, putem spune că este o investiție de viitor.

Material prietenos cu mediul înconjurător
Reducerea amprentei de carbon și a impactului acțiunilor noastre asupra mediului sunt subiecte de interes general. Și, cum aluminiul este ieftin și ușor de reciclat, o mare parte a radiatoarelor de pe piață sunt fabricate din materiale reciclate. Deci, la finalul vieții, metalul poate fi reutilizat.

Totuși, este important de menționat și ce inconveniente au raportat utilizatorii care au ales pentru locuința lor calorifere din aluminiu. Printre acestea amintim:

- Răcirea rapidă a elemenților radiatorului din aluminiu de îndată ce este stopată alimentarea cu agent termic,
- sensibilitatea la șocuri
- Efectuarea procedurii de aerisire mai des în comparație cu modelele din oțel sau fontă.

Calorifer aluminiu vs oțel

Oscilezi între caloriferele din aluminiu și cele din oțel?

Caloriferele din aluminiu sunt ușoare, ceea ce face montajul lor mai facil. În plus, se încălzesc rapid, iar transferul de căldură este mai eficient.

Pe de altă parte, caloriferele din oțel sunt cunoscute pentru durabilitatea și rezistența lor în timp. Cu toate acestea, au nevoie de mai mult timp pentru a se încălzi, ceea ce poate implica un consum mai mare de energie.

Cum montezi și utilizezi la maxim un radiator din aluminiu

Montarea unui calorifer din aluminiu este o sarcină destul de ușoară pe care o poți întreprinde chiar și fără ajutorul unui meșter! Odată ce ai stabilit dimensiunea optimă, tipul de racordare potrivit și poziția acestuia va trebui să:



- Montezi consolele de susținere pe perete
- Fixezi caloriferul în console, începând cu partea inferioară, iar apoi cu cea superioară
- Racordezi turul și returul
- Etanșezi filetul de reducție
- Montezi turul și returul
- Aerisești caloriferul

Un truc pentru menținerea căldurii, dar și pentru economisirea costurilor la încălzire este aplicarea unui strat de folie de aluminiu în spatele caloriferului. Aceasta se găsește în magazinele de bricolaj fiind o izolație din EPS (polistiren expandat) acoperită cu folie reflectorizantă termică (film polimeric metalizat) și are rolul de a reflecta caldura produsă.

În concluzie, indiferent dacă îți construiești o casă nouă sau plănuiești o renovare a locuinței, ia în considerare radiatoarele din aluminiu pentru că îți vor oferi confortul termic de care să te bucuri mulți ani de acum înainte!


Recomandari