Skip to article

4 alimente de consumat zilnic

4 alimente de consumat zilnic
Noul trend printre cei care sunt la dieta? Mancarea mai multa, dar mai sanatoasa! Incearca aceste superstaruri nutritionale pentru un rezultat mai extraordinar decat suma partilor lor!

1. Spanacul

Spanacul este un excelent aliment contra osteoporozei si colesterolului. El este un excelent constructor de oase, continand vitamina K, calciu si magneziu. Contine de asemenea si o cantitate mare de flavonoide, antioxidanti care previn cancerul. Spanacul este o sursa extraordinara de vitamine A si C, care deblocheaza arterele si reduc riscul de boli cardiovasculare.

2. Ouale

Cercetarile noi au aratat ca nu avem de ce ne teme de oua in ceea ce priveste colesterolul. In sfarsit, calitatile sale nutritionale sunt recunoscute. E si normal, la urma urmei ceva care contine toate ingredientele pentru dezvoltarea unei noi vieti nu poate fi decat bun!

Ouale reprezinta o sursa buna de proteine, continandu-i pe toti cei 8 aminoacizi esentiali. Proteinele sunt esentiale pentru a te simti indestulata si pentru a avea energie. De aceea, ouale se recomanda a fi consumate la micul dejun.

3. Merele

Merele contin fibre solubile si insolubile, care reduc colesterolul. Unii medici le recomanda chiar dupa mesele copioase, cu grasimi. Merele reduc riscul de boli cardiovasculare. Mestecarea merelor stimuleaza producerea de saliva, care spala petele de pe dinti si iti improspateaza respiratia instantaneu.

4. Dovleacul

Dovleacul contine cantitati enorme de vitamina A, un nutriment necesar pentru vederea nocturna, care e greu de gasit in general in alimente. Culoarea portocalie intensa a dovleacului provine de la carotinoidele continute, care sunt de fapt antioxidanti ce protejeaza ochiul de agresiuni.

Si semintele de dovleac sunt benefice pentru sanatate. Ele contin o cantitate semnificativa de L-triptofan, un aminoacid care ajuta la prevenirea depresiei. De asemenea, in seminte se mai gaseste si magneziu, eficient contra bolilor cardiovasculare, obezitatii abdominale si diabetului.

Articole recomandate

Mare atentie la aceste alimente de post. Ce nu este bine sa mananci Mare atentie la aceste alimente de post. Ce nu este bine sa mananci
Nutritionistul Mihaela Bilic atrage atentia asupra unor anumite alimente de post. Unele pot fi foarte periculoase pentru sanatate, asadar este important sa fim foarte atenti atunci cand incepem sa tinem post.  ”A început Postul Crăciunului, haideți să vedem care sunt
Mancarurile pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata. Devin toxice si periculoase pentru sanatate Mancarurile pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata. Devin toxice si periculoase pentru sanatate
Foarte multi romani fac o greseala majora, fara sa isi dea seama. Reincalzesc diverse mancaruri fara sa stie ca multe dintre alimente pot deveni toxice in timpul acestui proces.  Astfel, de acum inainte ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a reincalzi anumite preparate la cuptorul
Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic
Foarte multe persoane nu pot renunta la paine si de multe ori consuma acest aliment in exces. Cum pe piata exista numeroase produse de panificatie, multi se intreaba care paine este mai sanatoasa sau care ingrasa mai putin.  Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat recent, intr-o postare pe
Ohvaz: 98% din comenzi livrate in sub 24 de ore Ohvaz: 98% din comenzi livrate in sub 24 de ore
Ohvaz este un producator local de ovaz cu lapte de migdale, budinca de chia, limonada artizanala si alte cateva bunatati. Totul fara zahar, fara conservanti, fara chimicale de nici un fel. Toate produsele Ohvaz pot fi comandate online prin site-ul lor, iar cea mai recenta statistica arata un
Nutritionistul Mihaela Bilic: "Produsele expirate nu sunt obligatoriu si stricate". Ce alimente se mai pot consuma Nutritionistul Mihaela Bilic: "Produsele expirate nu sunt obligatoriu si stricate". Ce alimente se mai pot consuma
Nutritionistul Mihaela Bilic a oferit cateva lamuriri asupra produselor expirate si a explicat ca unele alimente pot fi consumate totusi chiar daca a trecut termenul lor de valabilitate. Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, specialistul in nutritie a exemplificat si a aratat ca putem avea