Skip to article

6 alimente care te protejeaza de cancerul de colon. Ai grija de sanatatea ta!

Cancerul de colon este o afectiune, grava, dificil de diagnosticat, deoarece simptomele apar foarte rar. Exista insa cateva semne alarmante, care trebuie sa te trimita la medic: constipatia sau diareea constante, crampele rectale, sangerarea rectala, balonarea, scaderea brusca in greutate, pierderea apetitului alimentar, sange in urina sau scaun.

Cancerul de colon este influentat in mare masura de dieta alimentara si stilul de viata dezechilibrat. Obezitatea si lipsa miscarii fizice, consumul de alimente bogate in grasimi, carnea, alcoolul si fumatul isi pun amprenta asupra sanatatii noastre, crescand riscul de tumori colorectale.

Vestea buna este ca o dieta slaba in grasimi, insa bogata in fibre, fructe si legume poate preveni acest tip de cancer.

Iata care sunt alimentele care previn cancerul de colon:

Usturoiul

Usturoiul este o sursa importanta de antioxidanti, care lupta impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi. El previne imbatranirea prematura si are proprietati antivirale si antibacteriale, inhiba dezvoltarea tumorilor si a celulelor canceroase. De asemenea, antioxidantii din usturoi stimuleaza si sistemul imunitar si ajuta la eliminarea substantelor daunatoare din organism.

Dieta in functie de profilul hormonal. Vezi ce alimente iti sunt interzise si care sunt cele care te ajuta sa slabesti rapid!

Broccoli

Broccoli, dar si alte legume crucifere cum sunt varza de Bruxelles, varza, conopida, gulia si hreanul, lupta impotriva cancerului de colon.

Aceasta leguma contine substante naturale extrem de puternice, care suprima dezvoltarea celulelor cancerigene. Contine si fibre, vitaminele A, E si K, extrem de importante pentru sanatatea sistemului digestiv si imunitar.

6 alimente care scad nivelul colesterolului rau. Mananca sanatos si slabeste fara efort!

Portocalele

Portocalele sunt surse importante de acid folic, un tip de vitamina B, solubil in apa, care ajuta la sintetizarea si repararea ADN-ului. Deficienta de acid folic creste riscul de cancer de colon. Alte alimente bogate in acid folic sunt cerealele integrale, ficatul de vita, mazarea sau fasolea.

Tonul

Tonul contine cantitati importante de seleniu, un mineral care ajuta la detoxifierea organismului si reduce si riscul mutatiilor celulare. Tonul contine si acizi grasi omega 3 si omega 6 care previn toate tipurile de cancer.

Cele mai daunatoare alimente pentru sanatatea dintilor. Evita-le daca vrei sa ai un zambet frumos!

Alimentele bogate in Vitamina D

Mai multe studii au aratat ca alimentele bogate in vitamina D, precum ouale, ciupercile, pestele: somn, somon, sardine sau macrou, previn in special cancerul de colon si cel mamar.

Cerealele integrale

Introdu in alimentatia ta zilnica cereale integrale sub forma de musli, paste integrale, paine integrala, orez brun.
Fibrele au rolul de a proteja colonul, absorb produsii nocivi din digestie si nu ii lasa sa stea in contact cu mucoasa intestinelor. In plus, favorizeaza elimiarea rapida a scaunului.

Alte articole despre
alimentecancer de colon

Articole recomandate

Actorul Hugh Jackman, dezvaluire socanta: Am avut patru cancere de piele in ultimele 18 luni Actorul Hugh Jackman, dezvaluire socanta: Am avut patru cancere de piele in ultimele 18 luni
Actorul australian Hugh Jackman a dezvaluit intr-un interviu recent faptul ca a suportat in ultimele 18 luni patru operatii de extirpare a unor cancere de piele si ca va fi nevoit de acum inainte sa mearga la controale medicale la fiecare trei luni, pentru tot restul vietii sale. Hugh Jackman a
Studiu: A fost descoperita o arma eficienta in lupta impotriva cancerului ovarian! Studiu: A fost descoperita o arma eficienta in lupta impotriva cancerului ovarian!
Potrivit unui studiu britanic de amploare, realizat la scara nationala, testele sangvine efectuate cu regularitate pot sa detecteze aproximativ 86% din totalul cancerelor ovariene in stadii incipiente.Tumorile ovariene sunt adeseori mortale, intrucat sunt descoperite mult prea tarziu. Primele
Studiu: Administrarea in exces a suplimentelor alimentare cu multivitamine creste riscul de cancer Studiu: Administrarea in exces a suplimentelor alimentare cu multivitamine creste riscul de cancer
Un studiu bazat pe analizarea rezultatelor unor cercetari realizate pe o perioada de peste doua decenii arata ca suplimentele cu vitamine cresc mai degraba riscul de imbolnavire de cancer decat sa il scada, asa cum s-a crezut mult timp, potrivit iflscience.com, citat de Mediafax. "Nu stim exact de
Pericolele expunerii la soare: Identifica primele semne care iti arata ca suferi de cancer de piele sau de ochi! Pericolele expunerii la soare: Identifica primele semne care iti arata ca suferi de cancer de piele sau de ochi!
Oricine se simte bine atunci cand sta la soare, pe plaja, insa o expunere incorecta creste riscul unor boli grave. Radiatiile solare sunt cauza principala pentru cancerul de piele, cancerele de ochi si cataracta.Chiar primavara, cand avem senzatia ca soarele nu este puternic, ne expunem cel mai
Studiu: Ceaiul de musetel scade riscul aparitiei cancerului tiroidian Studiu: Ceaiul de musetel scade riscul aparitiei cancerului tiroidian
Ceaiul de musetel, consumat pentru perioade indelungate, a fost asociat cu un risc mai mic de cancer al tiroidei, potrivit unui studiu de mica amploare realizat in Grecia, scrie Mediafax. Oamenii de stiinta au discutat cu mai multi locuitori din Atena despre stilul lor de viata si obiceiurile lor
Acest site foloseste Cookie-uri.
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si reclamele, pentru a oferi caracteristici specifice retelelor sociale si pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate. Va puteti administra preferintele in Setari cookie.
Ele.ro iti recomanda