Skip to article

Antioxidanti: bazeaza-te pe sfecla rosie!

Antioxidanti: bazeaza-te pe sfecla rosie!
Sfecla este una dintre cele mai bogate legume in antioxidanti.

Desi a cam fost uitata in ultimii ani, se pare ca sfecla rosie revine la moda in farfuriile noastre.

Sfecla rosie, o leguma uitata

Adesea, oamenii ocolesc acest aliment din cauza sucului rosu care pateaza, ca o trista amintire de la cantina. Apreciata de romani pentru radacinile sale, utilizata de popoarele mediteraneene pentru frunzele sale, sfecla rosie a fost consumata de englezi si nemti inca din Evul Mediu. In secolul al 19-lea, ea devine cunoscuta si consumata in toata Europa.

Intoarcerea sfeclei rosii

Culoarea speciala a sfeclei (datorata betacianinelor) o face iubita printre bucatari deoarece coloreaza preparatele, este extrem de solubila in apa si pateaza usor degetele.

Utilizarea sa este variata si se potriveste fie cu pateul de ficat, fie cu carnea de pasare sau cu branza.

Antioxidanti: bazeaza-te pe sfecla rosie!

Sfecla , bogata in antioxidanti

Din punct de vedere practic, sfecla (cruda) se conserva 2-4 saptamani la frigider, iar odata ce a fost preparata termic, ea poate fi congelata.

Sfecla rosie este o sursa excelenta de vitamina A, B6 si B9, dar si de vitamina C, potasiu si magneziu. Sfecla face parte din cele 10 legume cele mai bogate in antioxidanti, si are calitati digestive.

Bogata in fibre, dar saraca in calorii, sfecla are de toate ca sa-ti fie pe plac.

Testeaza preparatele noastre pe baza de sfecla rosie: salata cu hrean si salata cu cartofi !

Articole recomandate

Dieta de urgenta dupa sarbatori. Slabesti rapid, fara sa renunti la ciocolata Dieta de urgenta dupa sarbatori. Slabesti rapid, fara sa renunti la ciocolata
Te-ai ingrasat cateva kilograme de sarbatori si vrei sa slabesti repede, fara sa faci insa prea multe eforturi si fara sa renunti la dulce? Iti propunem o dieta simpla si rapida, care te va ajuta sa scapi usor de kilogramele nedorite, fara sa te infometezi. In cateva zile, vei da jos cu siguranta
Secretul pentru a controla foamea, dezvaluit de un nutritionist Secretul pentru a controla foamea, dezvaluit de un nutritionist
Nutriționistul Cristian Mărgărit a dezvăluit care este secretul pentru a controla foamea. Nu este vorba despre niste reguli stricte, ci despre niste masuri mult mai simple, la care cu siguranta nu te-ai fi gandit ca au un efect atat de important in organismul tau. 
Mare atentie la aceste alimente de post. Ce nu este bine sa mananci Mare atentie la aceste alimente de post. Ce nu este bine sa mananci
Nutritionistul Mihaela Bilic atrage atentia asupra unor anumite alimente de post. Unele pot fi foarte periculoase pentru sanatate, asadar este important sa fim foarte atenti atunci cand incepem sa tinem post.  ”A început Postul Crăciunului, haideți să vedem care sunt
Mancarurile pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata. Devin toxice si periculoase pentru sanatate Mancarurile pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata. Devin toxice si periculoase pentru sanatate
Foarte multi romani fac o greseala majora, fara sa isi dea seama. Reincalzesc diverse mancaruri fara sa stie ca multe dintre alimente pot deveni toxice in timpul acestui proces.  Astfel, de acum inainte ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a reincalzi anumite preparate la cuptorul
Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic
Foarte multe persoane nu pot renunta la paine si de multe ori consuma acest aliment in exces. Cum pe piata exista numeroase produse de panificatie, multi se intreaba care paine este mai sanatoasa sau care ingrasa mai putin.  Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat recent, intr-o postare pe