Skip to article

Cele mai ciudate mancaruri din lume

Cele mai ciudate mancaruri din lume Cele mai ciudate mancaruri
Cu totii am incercat mancarea chinezeasca, thailandeza, arabeasca sau multe alte preparate specifice anumitor zone pe care le-am vizitat.

Dar multi dintre noi, probabil, nu stiu de existenta unor preparate care la prima vedere ar starni mai degraba greata, decat pofta. "Huffington Post" a facut o lista cu cele mai ciudate mancaruri din intreaga lume.

Tu ai avea curaj sa incerci asa ceva?

Escamoles (Mexic)

Escamoles sunt larve de furnici din specia Liometopum si sunt considerate o adevarata delicatesa, ele se prajesc si se consuma sub forma de taco (mancare traditionala mexicana). Acest preparat are un gust asemanator untului si consistenta unei branze telemea.

Escamoles


Casu Marzu

Casu Marzu este un cascaval din regiunea Sardinia, Italia, care are in componenta larve de insecte. Cacavalul este lasat la fermentat iar intreg procesul este realizat cu ajutorul larvelor de muste care sunt introduse in mod voit, producand astfel descompunerea grasimilor. Casu Marzu nu este gustarea potrivita, insa pentru cei mai curajosi merita incercat, alaturi de paine sarda sau "pane carasau" si un vin rosu tare.

Casu Marzu


Hakari (Islanda)

Iata un preparat ceva mai greu de digerat, este vorba despre un tip de carne care provine de la o specie de rechin din Groenlanda, rechinul somnoros. Carnea este foarte bogata in acid uric si de aceea ea trebuie tratata timp de 6 - 8 saptamani. Are un miros intepator si un gust greu de suportat, ea facand parte dintr-o selectie de mancaruri islandeze ce sunt servite in mijlocul iernii.

Hakari


Haggis (Scotia)

Acest preparat este un soi de budinca care contine organe de oaie (inima, ficat, plamani) amestecate cu ceapa, fulgi de ovaz, condimente si sare, toate invelite in stomacul fiert al oii. Se serveste alaturi de un piure din napi si cartofi si un pahar de wiskey (fiind considerat un preparat traditional scotian).

Haggis


Hasma (China)

Cu totii am incercat, probabil, picioare de broasca, insa cu siguranta nimeni nu a incercat Hasma - este un desert specific chinezesc facut din tesutul gras uscat din jurul trompelor uterine ale broastelor asiatice de iarba iar o singura portie este suficienta.

Hasma


Cuy (Ecuador)

Este un preparat facut din porcusori de guineea si este pregatit in special pentru nunti, el oferindu-se drept dar de nunta. Gustul este asemanator cu cel ar carnii de iepure iar denumirea de "cuy" vine de la sunetul pe care il scot animalutele.

Cuy


Balut (Filipine)

Este un ou fertilizat de gasca sau de gaina, cu un embrion aproape dezvoltat in interior, fiert si consumat in coaja. Este considerat o delicatesa dar si un puternic afrodiziac. Lichidul ce inconjoara embrionul se soarbe inainte ca coaja sa fie inlaturata.

Balut


Kale Pache (Iran)

Kale Pache este o mancare traditionala iraniana si este facuta din capul intreg al oii si din copite si se consuma ca supa pentru micul-dejun.

Kale Pache


Lutefisk (Norvegia)

Este o delicatesa specifica tarilor nordice precum Norvegia, Suedia, Danemarca si Finlanda, este compusa din cod sau merluciu, carnea fiind uscata, acoperita cu lesie ai apoi fiarta in unt.

Lutefisk


Crialldias (Spania)

Iata un preparat mai greu de digerat, cunoscut poate de unii dintre voi, care ar face din oricine un adevarat "barbat". Este vorba de testiculele de taur care sunt gatite intr-o varietate de moduri, fierte, prajite sau sotate, iar inainte de preparare sunt jupuite si inmuiate in apa rece.

Crialldias


Articole recomandate

Dieta: 10 lucruri ciudate care iti fac pofta de o gustare Dieta: 10 lucruri ciudate care iti fac pofta de o gustare
Crezi ca pofta nebuna de o gustare dulce vine doar pe fondul glicemiei scazute sau al slabiciunii tale pentru ciocolata? Ai fi surprinsa sa afli ca extrem de multi stimuli din exterior stau in spatele apetitului tau greu de tinut in frau, de la retelele de socializare, pana la anumite ore din zi