Skip to article

De ce nu te poti opri la un singur cartof prajit?

De ce nu te poti opri la un singur cartof prajit?
Multe restaurante si fast-food-uri isi condimenteaza mancarea astfel incat sa te faca sa-ti doresti din ce in ce mai mult. Iata care sunt tacticile lor perfide!

Sa presupunem ca esti la restaurant, prietenii tai comanda cartofi prajiti. Tu iti spui ca vei gusta doar putini de la ei, si cand colo iti dai seama ca nu te mai poti opri din gustat. Termini prin a-ti comanda propria portie.

Iti suna cunoscut scenariul?

Vei fi fericita (sau dezgustata) sa afli ca vointa ta nu a avut nicio sansa in fata farfuriei cu tentatii. Vezi tu, acesti cartofi au fost pregatiti stiintific, inginereste, pentru a te face sa vrei din ce in ce mai mult.

Iata cum functioneaza smecheria! Oamenii poseda ceea ce industria alimentara numeste "punct de extaz", un fel de Nirvana a papilelor gustative, declansat de cantitatea potrivita de sare, zahar si grasime.

Exista oameni special pregatiti in industria alimentara pentru a gasi aceste puncte de fericire extrema ale oricarui aliment. Ei sunt platiti de restaurante pentru a-ti manipula apetitul. Acestia adauga sarea, zaharul si grasimea in produse pentru a crea combinatii alimentare intense, ce pacalesc creierul asemenea unui drog.

Si, asemenea unui drog, devii dependenta de mancarea respectiva, astfel ca ai face aporoape orice pentru a prelungi sau procura momentul de placere. Rezultatul: o nota de plata mai lunga pentru ei si un fund mai mare pentru tine.

In afara de cartofii prajiti , specialistii in alimentatie au mai identificat si alte asemenea "bunatati": cartofii prajiti cu branza, aripioarele prajite, chicken fingers.

Articole recomandate

Mare atentie la aceste alimente de post. Ce nu este bine sa mananci Mare atentie la aceste alimente de post. Ce nu este bine sa mananci
Nutritionistul Mihaela Bilic atrage atentia asupra unor anumite alimente de post. Unele pot fi foarte periculoase pentru sanatate, asadar este important sa fim foarte atenti atunci cand incepem sa tinem post.  ”A început Postul Crăciunului, haideți să vedem care sunt
Mancarurile pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata. Devin toxice si periculoase pentru sanatate Mancarurile pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata. Devin toxice si periculoase pentru sanatate
Foarte multi romani fac o greseala majora, fara sa isi dea seama. Reincalzesc diverse mancaruri fara sa stie ca multe dintre alimente pot deveni toxice in timpul acestui proces.  Astfel, de acum inainte ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a reincalzi anumite preparate la cuptorul
Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic
Foarte multe persoane nu pot renunta la paine si de multe ori consuma acest aliment in exces. Cum pe piata exista numeroase produse de panificatie, multi se intreaba care paine este mai sanatoasa sau care ingrasa mai putin.  Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat recent, intr-o postare pe
Ohvaz: 98% din comenzi livrate in sub 24 de ore Ohvaz: 98% din comenzi livrate in sub 24 de ore
Ohvaz este un producator local de ovaz cu lapte de migdale, budinca de chia, limonada artizanala si alte cateva bunatati. Totul fara zahar, fara conservanti, fara chimicale de nici un fel. Toate produsele Ohvaz pot fi comandate online prin site-ul lor, iar cea mai recenta statistica arata un
Nutritionistul Mihaela Bilic: "Produsele expirate nu sunt obligatoriu si stricate". Ce alimente se mai pot consuma Nutritionistul Mihaela Bilic: "Produsele expirate nu sunt obligatoriu si stricate". Ce alimente se mai pot consuma
Nutritionistul Mihaela Bilic a oferit cateva lamuriri asupra produselor expirate si a explicat ca unele alimente pot fi consumate totusi chiar daca a trecut termenul lor de valabilitate. Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, specialistul in nutritie a exemplificat si a aratat ca putem avea