Skip to article

In aceasta primavara, fa o cura de clorofila!

In aceasta primavara, fa o cura de clorofila!
Dupa o iarna in care alimentatia s-a bazat mai mult pe proteine animale si grasimi, e timpul sa introduci un pic de verde in dieta ta! Primavara, profita de plantele care contin cantitati mari de clorofila, pentru beneficiile lor asupra sanatatii si siluetei!

Beneficiile clorofilei

Clorofila stimuleaza aportul de oxigen catre celule si amplifica mecanismele naturale de curatare celulara. Ea este esentiala pentru sanatatea inimii, muschilor si nervilor. Antiseptica, antianemica, tonifianta si odorizanta, ea este si cicatrizanta si regleaza tranzitul intestinal .

Clorofila combate candida albicans si, datorita proprietatilor sale antioxidante, protejeaza celulele de deteriorarea provocata de radicalii liberi.

In general, plantele care sunt foarte bogate in clorofila au puterea de a combate fermentatia intestinala, constipatia, respiratia urat mirositoare, leziunile mucoaselor si ale gingiilor, mirosurile corporale si scaderea imunitatii.

S-a demonstrat ca clorofila reduce contaminatii prezenti in viata de zi cu zi, care in timp se acumuleaza in organism.

Iata ce plante sa consumi pentru continutul lor bogat in clorofila!

Varza

Varza asigura o digestie super: de la gura la intestin, ea are grija de sistemul tau digestiv, esential pentru sanatatea organismului. Ea combate tulburarile digestive precum digestia defectuoasa si diareea, calmand durerile. Varza curata intestinul, echilibreaza tranzitul si favorizeaza evacuarea lor. Ea cicatrizeaza mucoasele stomacului si intestinului, opunandu-se dezvoltarii bacteriilor vinovate de ulcer si este si antiinflamatoare.

Varza stimuleaza activitatea hepatica, dar si pe cea a veziculei biliare. Cu ajutorul unui storcator de fructe iti poti fabrica singura paharul zilnic cu suc de varza.

Graul incoltit

Cumpara grau, pune-l la incoltit si vei obtine grau incoltit! Stoarce apoi sucul din el si bea-l pentru continutul sau extrem de bogat in vitamine, enzime si oligoelemente.

Desi gustul nu e pe placul tuturor, el merita baut pentru cocktailul exceptional de nutrienti. Este planta ideala pentru o cura de clorofila eficace, mai ales daca suferi de oboseala, astenie de primavara. Toti nutrientii sai sunt foarte bine absorbiti de catre organism.

Graul incoltit este benefic si pentru functia digestiva si permite buna gestionare a glucozei de organism. El favorizeaza echilibrul glicemic, ceea ce evita faimoasele pofte provocate de picurile glicemice.

Chlorella

Chlorella (Chlorella pyrenoidosa) este o alga microscopica ce contine foarte multe vitamine, mai ales pe cele din grupa B, care sunt benefice pentru echilibrul intestinal, dar si numeroase minerale, cat si aminoacizi (constituanti ai proteinelor).

Acest lucru face din ea planta ideala in perioadele in care tii cura de slabire, gratie aportului sau de proteine ce determina evitarea pierderii musculare.

Chlorella contine cele mai mari nivele de clorofila comestibila dintre toate sursele cunoscute, iar in plus de aceasta si o gama fenomenala de vitamine, minerale, proteine, antioxidanti si 18 aminoacizi.

Orzul incoltit

Prin presarea orzului incoltit se obtine un suc cu prorpietati remarcabile. El este foiarte bogat in fier, betacaroten, calciu, magneziu si potasiu, fiind astfel foarte bine adaptat nevoilor femeilor. Are efecte antiacide si este recomandat pentru combaterea demineralizarii si osteoporozei. Sucul de orz incoltit mareste rezistenta fizica si rezistenta la stres.

Autor: Nuage

Articole recomandate

Mare atentie la aceste alimente de post. Ce nu este bine sa mananci Mare atentie la aceste alimente de post. Ce nu este bine sa mananci
Nutritionistul Mihaela Bilic atrage atentia asupra unor anumite alimente de post. Unele pot fi foarte periculoase pentru sanatate, asadar este important sa fim foarte atenti atunci cand incepem sa tinem post.  ”A început Postul Crăciunului, haideți să vedem care sunt
Mancarurile pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata. Devin toxice si periculoase pentru sanatate Mancarurile pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata. Devin toxice si periculoase pentru sanatate
Foarte multi romani fac o greseala majora, fara sa isi dea seama. Reincalzesc diverse mancaruri fara sa stie ca multe dintre alimente pot deveni toxice in timpul acestui proces.  Astfel, de acum inainte ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a reincalzi anumite preparate la cuptorul
Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic
Foarte multe persoane nu pot renunta la paine si de multe ori consuma acest aliment in exces. Cum pe piata exista numeroase produse de panificatie, multi se intreaba care paine este mai sanatoasa sau care ingrasa mai putin.  Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat recent, intr-o postare pe
Ohvaz: 98% din comenzi livrate in sub 24 de ore Ohvaz: 98% din comenzi livrate in sub 24 de ore
Ohvaz este un producator local de ovaz cu lapte de migdale, budinca de chia, limonada artizanala si alte cateva bunatati. Totul fara zahar, fara conservanti, fara chimicale de nici un fel. Toate produsele Ohvaz pot fi comandate online prin site-ul lor, iar cea mai recenta statistica arata un
Nutritionistul Mihaela Bilic: "Produsele expirate nu sunt obligatoriu si stricate". Ce alimente se mai pot consuma Nutritionistul Mihaela Bilic: "Produsele expirate nu sunt obligatoriu si stricate". Ce alimente se mai pot consuma
Nutritionistul Mihaela Bilic a oferit cateva lamuriri asupra produselor expirate si a explicat ca unele alimente pot fi consumate totusi chiar daca a trecut termenul lor de valabilitate. Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, specialistul in nutritie a exemplificat si a aratat ca putem avea