Iti poti reevalua alimentatia, introducand in meniul zilnic mancaruri colorate, naturale, care contin tot ceea ce are organismul nevoie pentru a se mentine sanatos.
Iti prezentam in continuare un curcubeu de alimente care sa te ajute sa revii in forma.
Rosu
Produsele ce au aceasta culoare sunt bogate in antioxidanti, in special cel numit licopen. Acesta este asociat cu beneficii precum apararea tenului impotriva razelor solare, scade riscul bolilor cardiace si a anumitor forme de cancer.
De asemenea, este folositor persoanelor care sufera de astm sau au dificultati respiratorii atunci cand fac miscare. Alimentele rosii recomandare sunt: rosiile, ardeiul capia si gogosarul, rodia, pepenele verde si grapefruit-ul rosu.

Portocaliu
Alimentele portocalii sunt cunoscute pentru continutul ridicat de vitamina C. Aceasta are fitonutrienti care ajuta la scaderea tensiunii si are proprietati inflamatoare.
Sunt recomandate: portocalele(in special coaja rasa de portocala), cartofii dulci, morcovii, pepenele galben.
Galben
Mancarea galbena este in stransa legatura cu cea portocalie, deci si aceasta este bogata in caroteni.
Studiile arata ca alimentele galbene reduc riscul de a dezvolta cancer pulmonar, artrita si ajuta organismul, in special al copiilor sa se bucure de mai multa energie.
Atunci cand mergeti la piata asigurati-va ca achizitionati: ardei gras galben, ananas, porumb si banane.
Verde
Capabile sa ajute la intarirea oaselor, sanatatea muschilor si a creierului, alimentele verzi sunt una dintre cele mai bogate suse de antioxidanti si ajuta la imbunatatirea vederii.
Imbogatiti-va meniul cu avocado, varza de Bruxelles, asparagus, salata, brocoli, spanac, dovlecei si mazare.
Albastru, Indigo, Violet
Produse in aceste culori sunt renumite pentru prezenta in compozitie a unui anumit set de antioxidanti numiti flavonoizi. In general, flavonoizii ajuta la sanatatea cardiovasculata si stimuleaza memoria.

Ultimele studii au aratat ca alimentele colorate astfel accelereaza refacerea celulelor nervoase, oferind un nou inteles expresiei de mancat inteligent. Alege sa consumi vinete, afine, sfecla rosie, mure si prune.
Bineinteles ca si alte legume si fructe in aceste culori sunt bine-venite in alimentatia zilnica, insa ai grija sa nu cazi in capcana!
Evita pe cat posibil pungile de legume congelate care isi pierd din proprietatile curative, odata cu tratamentul termic.
De asemenea, evitati alimentele frumos colorate care au aditivi si coloranti artificiali. Acesti coloranti sunt politici de marketing, meniti sa atraga si sa pacaleasca consumatorul.
Limiteaza-te la ceea ce este natural, iar organismul tau va avea numai de castigat!