Skip to article

Meniul bio

Meniul bio
In ultimul timp, tot mai multe restaurante autohtone se aliniaza trend-ului international al meniurilor organice, al unui mod de nutritie mai sanatos si al alimentelor cat mai putin "alterate" de mana omului.

Ce inseamna mai exact un meniu bio?
In principal, totul porneste de la solul in care se cultiva sursa de hrana. Iar acesta este un sol imbogatit cu ingrasaminte minerale, complet naturale si fara hormoni sau conservanti.

Urmeaza apoi cresterea unor legume, fructe fara ingrasamant chimic adaugat, fara prezenta pesticidelor.

Ca in final, prepararea lor sa se realizeze intr-un mod care altereaza cat mai putin proprietatile nutritive ale acestora. Meniurile bio sunt compuse in principal din mancare fiarta, innabusita, cat mai multe legume si fructe in stare cruda.

Astfel, toate elementele de baza care se pot distruge prin fierbere sau coacere, cum sunt vitaminele, esentiale pentru buna desfasurara a tuturor proceselor organismului, se pastreaza intacte.

Legumele si fructele bio, in forma deshidratata, exista de mult timp la indemana noastra, in bine cunoscutele magazine de tip Plafar, insa pana la mediatizarea alimentatiei bio pe plan international, nici macar nu erau bagate in seama.

Iata cateva exemple de meniuri bio:

Salata bio
Este o salata delicioasa, foarte nutritiva si care se poate consuma la orice ora din zi, furnizand organismului o cantitate impresionanata de vitamine si beta caroten.

Ea este compusa din: morcovi, mere, alune taiate marunt, sfecla rosie data pe razatoare, toate asezonate cu iaurt slab caloric. Este un deliciu!

Tartine bio
Se stie ca aratoasa paine alba este plina de afanatori, E-uri si coloranti. De aceea, specialistii in nutritie bio recomanda cu caldura painea integrala, adevarat, mult mai putin estetica, insa incomparabil mai sanatoasa.

Asa ca puteti felia o paine de secara, iar pe fiecare felie puteti aseza un strat de telemea bio si ardei gras, dat pe razatoare. Cateva fire de patrunjel deasupra si gata!

In incercarea de a crea un mod de alimentatie cat mai sanatos, restaurantele isi diversifica tot mai mult meniurile cu preparate bio. Astfel, in tara, exista multe restaurante axate pe alcatuirea de meniuri 100% bio.

Restaurantul "Fibrio" din capitala este tot mai cautat de bucuresteni datorita produselor preparate cu ingrediente organice si a modului inedit in care poti gasi acolo nu numai mancare, ci si sfaturi de gatit bio.

Il puteti gasi la adresa: Strada Marcel Andreescu nr.11, Sector 1(Dorobanti, vis-a-vis de Liceul I. L. Caragiale). Telefon / Fax : 021 230.02.49

Constanta de asemenea beneficiaza de un local unde se servesc exclusiv meniuri organice, asa ca o vizita pe litoral, vara, se poate transforma si intr-un festin culinar sanatos 100%. Adresa localului este: Strada Dezrobirii nr 82E (langa Institutul de Marina). Telefon: 0341.483.403

Clujul ramane pe lista de seama a oraselor care ofera restaurante bio, prin prezenta pitoreasca a restaurantului "Bistro Verde", 100% bio, servind zilnic preparate de sezon, politica acestuia fiind consumul exclusiv de produse proaspete.

Articole recomandate

Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic
Foarte multe persoane nu pot renunta la paine si de multe ori consuma acest aliment in exces. Cum pe piata exista numeroase produse de panificatie, multi se intreaba care paine este mai sanatoasa sau care ingrasa mai putin.  Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat recent, intr-o postare pe
Ohvaz: 98% din comenzi livrate in sub 24 de ore Ohvaz: 98% din comenzi livrate in sub 24 de ore
Ohvaz este un producator local de ovaz cu lapte de migdale, budinca de chia, limonada artizanala si alte cateva bunatati. Totul fara zahar, fara conservanti, fara chimicale de nici un fel. Toate produsele Ohvaz pot fi comandate online prin site-ul lor, iar cea mai recenta statistica arata un
Nutritionistul Mihaela Bilic: "Produsele expirate nu sunt obligatoriu si stricate". Ce alimente se mai pot consuma Nutritionistul Mihaela Bilic: "Produsele expirate nu sunt obligatoriu si stricate". Ce alimente se mai pot consuma
Nutritionistul Mihaela Bilic a oferit cateva lamuriri asupra produselor expirate si a explicat ca unele alimente pot fi consumate totusi chiar daca a trecut termenul lor de valabilitate. Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, specialistul in nutritie a exemplificat si a aratat ca putem avea
Cum a slabit Oana Radu 40 de kilograme! Artista a dezvaluit secretul siluetei perfecte Cum a slabit Oana Radu 40 de kilograme! Artista a dezvaluit secretul siluetei perfecte
La debutul sau in lumea mondena, Oana Radu avea multe kilograme in plus. A castigat insa notorietate datorita talentului sau muzical dupa participarea la Vocea Romaniei. Pentru ca imaginea este foarte importanta in lumea artistica, cantareata a decis ca este cazul sa faca inca o schimbarea majora
Dieta cu care Catalin Scarlatescu a slabit 50 de kilograme. A renuntat mai intai la un singur aliment Dieta cu care Catalin Scarlatescu a slabit 50 de kilograme. A renuntat mai intai la un singur aliment
Catalin Scarlatescu a avut o ambitie de fier. A reusit sa slabeasca 50 de kilograme. A uimit pe toata lumea cu vointa de care a dat dovada, dar si cu noua silueta. Celebrul bucatar a marturisit insa ca a facut eforturi mari pentru a slabi si a tinut o dieta foarte restrictiva.   „Va spun