Skip to article

Mult hulita noastra paine

Mult hulita noastra paine
Am ajuns sa ne ferim de paine ca dracu de tamaie, in conditiile in care inainte, pe vremea comunismului, tanjeam dupa o paine alba, calda si pufoasa.

De unde isteria asta in masa si conceptia cum ca painea reprezinta inamicul numarul unu al siluetei, sanatatii, vietii noastre?

Cat de nociva poate fi o banala paine alba?
Painea reprezinta in esenta ei un aliment rezultat din prelucrarea bobului de grau. Care bob de grau contine:

-numeroase saruri minerale (calciu, magneziu, sodiu, potasiu, clor, sulf, siliciu, zinc, mangan, cobalt, cupru)


-grasime fosforata
-amidon
-vitamine (A, B,E,K,D,P)
-fermenti

Adica toate elementele necesare bunei functionari a organismului nostru. Consumul graului ar reduce riscul, potrivit parerii unanime a multor specialisti, rahitismului, arterosclerozei, anemiei, infectiilor cronice, constipatiei, contribuind cu succes la reglarea metabolismului. Lupta cu diabetul, cu nevroza, inlesneste digestia si incetineste stadiile proceselor canceroase.

Pana acum numai lucruri bune. Si totusi, painea este hulita de toti nutritionistii. De ce?

100 grame de paine contin intre 1g si 1,2 g de grasime, precum si 50-53 g glucide. Insuficiente pentru a ne ingrasa. Si totusi, aceleasi 2 felii de paine care insumeaza cele 100 de grame duc deseori la adevarate dezastre pe cantar.

Greseala cea mai mare, care este mereu trecuta cu vederea de catre cei ce au probleme cu kilogramele in exces, este asocierea. Asociem painea cu carne, cu grasime, cu dulciuri. Alergam dupa pizza, dupa pateuri, dupa pandispane. Iar apoi ne vaitam de pernute.

Haideti sa lasam painea noastra cea de toate zilele asa cum era ea demult, pe vremuri. Un colt de paine goala, pufoasa. Iubit de toata lumea.

Articole recomandate

Mare atentie la aceste alimente de post. Ce nu este bine sa mananci Mare atentie la aceste alimente de post. Ce nu este bine sa mananci
Nutritionistul Mihaela Bilic atrage atentia asupra unor anumite alimente de post. Unele pot fi foarte periculoase pentru sanatate, asadar este important sa fim foarte atenti atunci cand incepem sa tinem post.  ”A început Postul Crăciunului, haideți să vedem care sunt
Mancarurile pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata. Devin toxice si periculoase pentru sanatate Mancarurile pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata. Devin toxice si periculoase pentru sanatate
Foarte multi romani fac o greseala majora, fara sa isi dea seama. Reincalzesc diverse mancaruri fara sa stie ca multe dintre alimente pot deveni toxice in timpul acestui proces.  Astfel, de acum inainte ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a reincalzi anumite preparate la cuptorul
Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic
Foarte multe persoane nu pot renunta la paine si de multe ori consuma acest aliment in exces. Cum pe piata exista numeroase produse de panificatie, multi se intreaba care paine este mai sanatoasa sau care ingrasa mai putin.  Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat recent, intr-o postare pe
Ohvaz: 98% din comenzi livrate in sub 24 de ore Ohvaz: 98% din comenzi livrate in sub 24 de ore
Ohvaz este un producator local de ovaz cu lapte de migdale, budinca de chia, limonada artizanala si alte cateva bunatati. Totul fara zahar, fara conservanti, fara chimicale de nici un fel. Toate produsele Ohvaz pot fi comandate online prin site-ul lor, iar cea mai recenta statistica arata un
Nutritionistul Mihaela Bilic: "Produsele expirate nu sunt obligatoriu si stricate". Ce alimente se mai pot consuma Nutritionistul Mihaela Bilic: "Produsele expirate nu sunt obligatoriu si stricate". Ce alimente se mai pot consuma
Nutritionistul Mihaela Bilic a oferit cateva lamuriri asupra produselor expirate si a explicat ca unele alimente pot fi consumate totusi chiar daca a trecut termenul lor de valabilitate. Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, specialistul in nutritie a exemplificat si a aratat ca putem avea