Nucile, aceste alimente binefacatoare si complexe, specifice toamnei, sunt benefice pentru sanatate. Grasimile lor bune ajuta sistemul cardiovascular, fibrele sunt satioase si amelioreaza tranzitul digestiv, iar acizii grasi hidrateaza pielea. Bucura-te de nuci tot timpul anului, dar mai ales acum!
Binefacerile nucilor
Nucile sunt in primul rand benefice pentru sanatatea inimii. Studiile afirma ca prin consumarea nucilor de 5 ori pe saptamana se diminueaza cu 25-50% riscul de boli cardiace.
In plus, nucile reduc considerabil colesterolul sangvin. De asemenea, ele furnizeaza fibre care iti asigura un tranzit digestiv ameliorat.
In afara de promovarea sanatatii pielii, nucile fac minuni asupra hidratarii pielii, fiind bogate in acizi grasi esentiali.
Gustarea perfecta pentru silueta
Nucile sunt aliate ale siluetei, fiind alimentele perfecte pentru gustarile din cadrul dietelor de slabit . Ele sunt foarte satioase, deci ideale pentru a umple stomacul fara sa atarne prea greu la cantar.
Aceste comori ale alimentatiei sunt de asemenea foarte calorice si bogate in grasimi (chiar daca e vorba de grasimi bune). Nucile inseamna sanatate, insa ele trebuie consumate in cantitati moderate. Asadar, limiteaza-te la 30 g nuci pe zi, ceea ce inseamna 200 calorii.
Ce fel de nuci alegi?
Ideal este sa variezi tipurile de nuci, caci fiecare poseda proprietati unice. Cand spunem nuci ne referim si la migdale, alune, fistic. Migdalele sunt bogate in calciu, nucile in omega-3, nucile braziliene in seleniu, iar alunele si fisticul in grasimi bune.
Cum le integrezi in dieta?
Nucile sunt simplu de adaugat in mancare, la orice ora a zilei, de la micul dejun pana la cina, la desert sau la gustare. Naturale sau insotite de un fruct, nucile sunt ideale pentru gustari, datorita continutului lor inalt proteic.
Dimineata, nucile se adauga in cereale sau la iaurt, iar la pranz in salata. La cina, ce-ai spune de niste paste cu nuci?
Incearca si placinta cu nuci !