Skip to article

`Revolutie in bucatarie. Reinvata sa gatesti sanatos`

`Revolutie in bucatarie. Reinvata sa gatesti sanatos`
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi lanseaza prima carte de gastronomie nutritionala: "Revolutie in bucatarie. Reinvata sa gatesti sanatos". La ora actuala oferta de carti de bucate este extrem de generoasa: de la carti de retete cu specific romanesc, italienesc, frantuzesc, englezesc, la carti cu retete raw food... insa niciuna dintre aceste carti de bucate nu ne invata cum sa gatim gustos, hranitor si cu adevarat sanatos in acelasi timp! Gatim romaneste, dar nu ne intrebam - oare e sanatos? Pornind de la realitatea potrivit careia romanii gatesc romaneste, dr. Menci a realizat prima carte menita sa interpreteze si sa rescrie intr-o varianta moderna, axata pe principiile nutritionale, retetele traditionale nelipsite de pe masa fiecaruia dintre noi. Ni se tot spune ca nu e bine sa facem exces de sarmalutele, friptura de porc cu cartofi prajiti sau tocanita... insa suntem un popor mancacios, care nu reactioneaza cu una cu doua la restrictiile alimentare impuse de medici. "Acesta este motivul pentru care am scris cartea Revolutie in bucatarie. Reinvata sa gatesti sanatos: restrictiile pot fi inlocuite cu sfaturi, iar retetele traditionale, care abunda in grasimi, sare si combinatii alimentare nepotrivite, pot fi revizuite astfel incat sa se transforme in alternative sanatoase pentru organism!", a explicat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. In cartea "Revolutie in bucatarie. Reinvata sa gatesti sanatos" dr. Menci analizeaza si rescrie majoritatea retetelor noastre preferate, de la borsuri, supe, tocaturi, la salate, fripturi si dulciuri. Cu ajutorul lui dr. Menci aflam astfel pentru prima data ce greseli facem atunci cand gatim si cum putem remedia aceste erori astfel incat sa ne bucuram nu doar de o mancare gustoasa, ci si de un preparat sanatos, incarcat de nutrienti, vitamine si minerale. Cartea se gaseste in librarii, hipermarketuri si online. "Revolutie in bucatarie. Reinvata sa gatesti sanatos" este o carte pentru toate generatiile, astfel ca poate fi folosita atat de catre gospodinele incercate in ale bucatariei, cat si de catre generatia tanara care doreste sa patrunda tainele gatitului traditional sanatos. O scurta privire in cartea "Revolutie in bucatarie. Reinvata sa gatesti sanatos"O alta reteta de salata de cartofi cu maioneza! Cui ii lipseste de pe masa, in zilele de sarbatoare, salata de cartofi cu maioneza? Stiati insa ca pentru a fi hranitoare aceasta trebuie preparata din cartofi cu coaja fina roz/rosie pe care nu o indepartati dupa fierbere? In plus, este bine sa folositi sare de tip brut, marina, masline naturale fara aditivi (maslinele naturale sunt verzi-maronii) si sa pregatiti maioneza cu ulei extravirgin de masline. Mamaliga in varianta sanatoasa Mamaliga este mancarea romanului, o constanta in alimentatia multora dintre noi. Insa putini sunt cei care stiu ca mamaliga nu mai e demult un aliment hranitor, ba mai mult, are incarcatura glicemica ridicata, ceea ce o face sa fie contraindicata suferinzilor de diabet sau obezitate. Potrivit dr. Menci, pentru a transforma mamaliga intr-un aliment sanatos, tot ceea ce trebuie sa facem este sa optam pentru malai integral, bogat in tarate si sa adaugam faina de hrisca sau amarant.

Articole recomandate

Mare atentie la aceste alimente de post. Ce nu este bine sa mananci Mare atentie la aceste alimente de post. Ce nu este bine sa mananci
Nutritionistul Mihaela Bilic atrage atentia asupra unor anumite alimente de post. Unele pot fi foarte periculoase pentru sanatate, asadar este important sa fim foarte atenti atunci cand incepem sa tinem post.  ”A început Postul Crăciunului, haideți să vedem care sunt
Mancarurile pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata. Devin toxice si periculoase pentru sanatate Mancarurile pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata. Devin toxice si periculoase pentru sanatate
Foarte multi romani fac o greseala majora, fara sa isi dea seama. Reincalzesc diverse mancaruri fara sa stie ca multe dintre alimente pot deveni toxice in timpul acestui proces.  Astfel, de acum inainte ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a reincalzi anumite preparate la cuptorul
Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic
Foarte multe persoane nu pot renunta la paine si de multe ori consuma acest aliment in exces. Cum pe piata exista numeroase produse de panificatie, multi se intreaba care paine este mai sanatoasa sau care ingrasa mai putin.  Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat recent, intr-o postare pe
Ohvaz: 98% din comenzi livrate in sub 24 de ore Ohvaz: 98% din comenzi livrate in sub 24 de ore
Ohvaz este un producator local de ovaz cu lapte de migdale, budinca de chia, limonada artizanala si alte cateva bunatati. Totul fara zahar, fara conservanti, fara chimicale de nici un fel. Toate produsele Ohvaz pot fi comandate online prin site-ul lor, iar cea mai recenta statistica arata un
Nutritionistul Mihaela Bilic: "Produsele expirate nu sunt obligatoriu si stricate". Ce alimente se mai pot consuma Nutritionistul Mihaela Bilic: "Produsele expirate nu sunt obligatoriu si stricate". Ce alimente se mai pot consuma
Nutritionistul Mihaela Bilic a oferit cateva lamuriri asupra produselor expirate si a explicat ca unele alimente pot fi consumate totusi chiar daca a trecut termenul lor de valabilitate. Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, specialistul in nutritie a exemplificat si a aratat ca putem avea