Skip to article

Sanatate la pahar

Partea vitala a legumelor este in suc, de aceea omul trebuie sa se hraneasca suplimentar cu legume crude. Orice regim alimentar, orice dieta, ar trebui sa includa sucuri sau legume si fructe rase.

Un lucru important de stiut este ca un regim format exclusiv din cruditati nu cuprinde o cantitate suficienta de calorii, fiindca o mare parte din continutul hranitor al alimentelor crude este folosit drept combustibil pentru producerea energiei necesare organelor digestive la digerare si asimilare, proces care dureaza 3, 4 sau chiar 5 ore dupa masa.

Insa, cand bem sucuri de legume crude, acesta se asimileaza in 10-15 minute si sunt folosite componentele aproape in intregime, pentru hranirea si regenerarea tesuturilor, cu un minim efort din partea aparatului digestiv. Sucurile de legume sunt printe cele mai putin concentrate alimente, dar, in acelasi timp, printre cele mai hranitoare.

Iata cateva exemple de sucuri de legume, excelente resurse de sanatate, dar si minunate ajutoare in curele de slabire:

Sucul de varza - are efect depurativ prin actiunea sulfului si clorului pe care le contine in cantitate mare. Sucul de varza mai contine iod si vitamina C fiind util in constipatii si eruptii ale pielii. Consumarea lui produce oarece balonare datorita actiunii de descompunere a deseurilor din tubul digestiv. Acest suc se consuma fara sare.

Sucul de castravete - este cunoscut ca un bun diuretic. Prin continutul mare de sulf si siliciu, ajuta la cresterea parului. Contine si potasiu, sodiu si clor. Cu adaos de sfecla se obtine un efect puternic impotriva reumatismului, afectiunile dintilor si gingiilor, in prevenirea caderii parului si craparii unghiilor.

Sucul de papadie - este un tonic pretios. Se foloseste in cazuri de hiperaciditate, ajutand la reglarea inregului metabolism, accelerand arderile de grasime. Este foarte bogat in calciu, fier, potasiu si cel mai bogat in magneziu. Datorita magneziului, acest suc este extraodinar pentru sistemul nervos, ca si in prevenirea fragilitatii oaselor si danturii.

Sucul de usturoi - poate fi util celor care tolereaza mirosul specific, cu toate consecintele lui si deranjamentul general dat de o curatire brusca a organismului. Este bogat in uleiuri care, impreuna cu elementele purificatoare pe care le contine, au efecte favorabile in stimularea secretiei gastrice, marind diureza. De asemenea, ajuta la eliminarea mucozitatilor din cavitatile sinusurilor, din bronhii si plamani, finnd eficace in combaterea racelilor. Este un detoxifiant excelent.

Sucul de spanac - este cel mai bun mijloc natural pentru curatirea si regenerarea tractului digestiv. Consumat in cantitate de 0,5 litri /zi poate vindeca cele mai grave constipatii in cateva zile. Folosirea laxativelor sau purgativelor nu face decat sa agraveze starea intestinelor si a tranzitului digestiv, pe cand sucul de spanac aduce vindecarea.

Sucul de morcovi, sfecla, castravete - favorizeaza asimilarea calciului in stare solubila, avand in acelasi timp o foarte buna actiune diuretica.


Va doresc pofta mare...de sucuri, sanatate si slabire !

Citeste despre

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!