Skip to article

Sarbatoarea Pastelui in stil vintage

Am stat de vorba cu Violeta Dinca de la Violeta`s Vintage Kitchen despre traditie, mancare de suflet si sarbatoarea Pastelui. Violeta ne-a raspuns cu drag la intrebari si ne-a lamurit in privinta unor dileme culinare. Iata ce am aflat!

In principiu, in familiile din Romania, femeia este cea care "pune mancarea pe masa". Ce ar trebui sa stim noi pentru a iesi din rutina gatitului de zi cu zi?

Ar trebui sa redescoperim gatitul altfel decit ca pe o rutina. Ca pe una din bucuriile simple, atit de usor de obtinut si atit de neglijate, in acelasi timp. A pune masa pentru cei dragi e un act de afectiune, de daruire, este mult mai mult decit o necesitate zilnica, mult mai mult decit o rutina.

Cum ne putem asigura o nutritie sanatoasa prin intermediul mancarurilor traditionale?

Avind drept scop o nutritie sanatoasa, retetele traditionale, in special cele traditionale romanesti, pot fi reevaluate, procedurile traditionale de gatit pot fi inlocuite cu altele, mai sanatoase (calirea sau prajireaa€"cu coacerea sau fierberea), rintasurile si sosurile grele pot fi inlocuite cu sosuri usoare, de iaurt sau de legume, untura si uleiul de floarea soarelui pot fi inlocuite cu grasimi mai putin nocive, ca untul sau uleiurile netoxice, de masline, de simburi de struguri, de orez, de arahide, etc.
Sarbatoarea Pastelui in stil vintage


Ca si profesionist cum vedeti produsele ecologice? Merita costul suplimentar fata de cele obisnuite? Care este efectul acestui tip de produse asupra organismului pe termen lung?

Produsele ecologice isi merita cu prisosinta costul suplimentar. Diferenta dintre carnea de pasare de curte si cea a puilor din supermarketuri, dintre un ou ecologic si unul decolorat, fara gust si saracit de substantele nutritive, dintre o leguma ecologica si una fara gust si miros, sint evidente. La fel si beneficiile hranei ecologice. Problema este ca nu ne mai este, nici pe departe, atit de usor sa gasim produse sanatoase, ca pe vremuri. Oferta de produse ecologice, pe piata din Romania, este complet nesatisfacatoare. Majoritatea produselor ecologice vin din import, de aici preturile mari, iar gama de produse este foarte restrinsa. Se simte, cu siguranta, lipsa de incurajare si de sustinere a productiei ecologice locale.

Care sunt produsele preferate pe care le folositi atunci cand gatiti? Ce alimente cosumati cu cea mai mare placere?

Gatesc din ingrediente cit mai proaspete, intotdeauna de sezon, evit produsele congelate si nu folosesc niciodata produse conservate. Personal prefer carnea de vinat, carnea rosie, pestele, salatele si plantele aromatice proaspete.

Cum ati motiva persoanele care urmeaza o dieta sa se rasfete cu Violeta's Vintage Kitchen?

Gatim sanatos, cit mai simplu si natural posibil, din ingrediente proaspete, de cea mai buna calitate, cu grasimi putine, avem permanent in meniul zilnic atit feluri cu carne, cit si feluri de mincare cu un continut redus de calorii si feluri de mincare vegetariene.

Atunci cand gatiti tineti cont si de valorile nutritionale ale produselor puse spre vanzare, sau gustul obtinut este cel mai important factor pentru comercializare?

Calitatea principala a produselor gatite la Violeta`s Vintage Kitchen este modul onest, natural si sanatos in care ingredientele sint alese, gatite, in care felurile de mincare sint concepute si comercializate. Folosim ciocolata cu continut minim de cacao de 70%, respectiv cu un continut redus de zahar si grasimi, zahar brun, orez si paste integrale, faina integrala, cereale integrale, uleiuri netoxice, carne proaspata, brinzeturi de cea mai buna calitate, etc.
Sarbatoarea Pastelui in stil vintage


Din perspectiva culinara, caror categorii de persoane se adreseaza VVK?

Pentru ca Sarbatoarea Pastelui se apropie vertiginos, ce alternative oferiti pentru aceasta masa festiva din punct de vedere culinar. Ce ar trebui consumat pentru a se pastra traditia (carne de miel, oua etc), dar in acelasi timp mancarea aleasa sa nu aiba un impact nefavorabil asupra digestiei si siluetei?

In principiu, exista putine ingrediente nocive prin excelenta. Ceea ce le face nocive este, in principal, excesul. De Paste, pregatim pentru clientii nostri piine de casa, drob, friptura de miel, cozonaci cu nuca, cacao, stafide, mac, migdale sau fructe confiate, pasca cu brinza dulce si stafide sau cu brinza dulce, stafide si ciocolata, etc.

Puteti impartasi cititoarelor ele.ro - Dieta o reteta speciala pentru masa de Paste?

Le sugerez cititoarelor ele.ro - Dieta o reteta de friptura de miel simplu de preparat, cu o garnitura inedita, aromata, usoara si hranitoare, in locul obisnuitului piure de cartofi sau al cartofilor prajiti:

Friptura de miel cu vinete, rosii, rozmarin si lamiie:

Se spala si se usuca 1 pulpa de miel, se presara cu sare, rozmarin, piper si ienibahar proaspat risnit, se acopera cu 1 cana de vin rosu si se lasa la frigider minim 1 ora. Se decojesc vargat 2 vinete, se taie rondele, se freaca bine cu sare, iar dupa o jumatate de ora se scurg bine de zeama, se aseaza pe fundul unei tavi rezistente la copt, unsa in prealabil cu ulei de masline, se presara cu oregano si piper.

Deasupra se aseaza un pat de 6-8 rosii taiate rondele, citeva ramuri de rozmarin, 3-4 fire de usturoi verde taiate, o data, in lungime, si felii de lamaie. Peste toate acestea se aseaza pulpa de miel, impanata cu catei intregi de usturoi, se stropeste cu sosul in care aceasta a stat la frigider si se introduce in cuptorul incins, in prealabil, la 200gr, pina se rumeneste frumos. In acest moment tava se scoate, se inveleste bine in folie de aluminiu si se reintroduce in cuptor pentru circa 1 ora.

Articole recomandate

Slabeste cu RainzProtocol, noua Metoda Revolutionara de Slabit Slabeste cu RainzProtocol, noua Metoda Revolutionara de Slabit
Poate te intrebi cum poti să slăbești rapid prin metoda Online Training? Online Training (RainzProtocol) "> Online Training (RainzProtocol) este o metodă inovativă care nu doar că ușurează parcurgerea programelor de slăbit ci oferă
Uita de foame: 13 alimente care taie pofta de mancare Uita de foame: 13 alimente care taie pofta de mancare
E greu la dieta – mereu ti-e pofta de cate ceva si-ti vine sa te urci pe pereti, pentru ca ai taiat portiile la jumatate si simti ca o sa-ti fie foame pe viata. Nu si daca faci alegeri destepte si alegi mancaruri sanatoase, gustoase si care aduc rapid senzatia de satietate. 1. Avocado
Mancarea libaneza si beneficiile sale sanatoase Mancarea libaneza si beneficiile sale sanatoase
Preparatele libaneze fac parte din bucataria mediteraneeana. Bucataria mediteraneeana include multe ingrediente sanatoase cum ar fi cereale integrale, fructe, legume, amidonoase, peste si fructe de mare proaspete; grasimea animala este folosita foarte putin la gatit. Carnea de pui se regaseste mai
Dieta lui Dumnezeu face furori. Slabesti usor si nu te mai ingrasi niciodata Dieta lui Dumnezeu face furori. Slabesti usor si nu te mai ingrasi niciodata
Dieta lui Dumnezeu a luat nastere in Statele Unite ale Americii. Un nutriţionist pe nume Jordan Rubin a făcut o dietă, pe care a denumit-o şi ”dieta lui Dumnezeu”, după ce s-a inspirat din Vechiul Testament. ”Majoritatea oamenilor slăbesc
Dieta colorata, cea mai noua cura de slabire care face furori printre femei Dieta colorata, cea mai noua cura de slabire care face furori printre femei
Dieta colorata este cea mai noua cura de slabire, care face furori printre femeie. Este vorba despre un regim ce presupune consumul alimentelor grupate pe șase categorii, în funcție de culoare.  Fiecare zi a săptămânii este dedicată unei culori, la alegere:
Acest site foloseste Cookie-uri.
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si reclamele, pentru a oferi caracteristici specifice retelelor sociale si pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate. Va puteti administra preferintele in Setari cookie.
Ele.ro iti recomanda