Skip to article

Spanacul, sursa pura de sanatate

Spanacul, sursa pura de sanatate
Alimentatia variata, programul de lucru organizat si exercitiile fizice regulate sunt cheia unei sanatati de fier.

Daca vei urmari toate aceste aspecte atunci cu siguranta nu te vei plange prea des de raceli sau alte afectiuni ale sezonului. Consumul bazat pe legume si fructe proaspete te mentine mai tanara si mai plina de energie.

Daca totusi vrei sa stii mai multe informatii despre ce inseamna cu adevarat sa mananci sanatos atunci vizita la un nutritionist te va ajuta foarte mult.

Fara a considera deloc a fi un moft, aceasta modalitate inteleapta de planificare a nutritiei este secretul unei vieti mai ferite de o serie de boli grave.

Spanacul, o fantana de sanatate

Spanacul este o leguma ce nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra. Inca din cele mai vechi timpuri, spanacul era prezent in nutritia andaluzilor dinainte de anul 1000 (d. H.).

O leguma preferata nu numai de civilizatiile antice, spanacul a ramas in alimentatie cunoscut pentru principiile sale de imbunatatire a digestiei.

Spune stop cancerului!

Antioxidantii pe care ii contine, provitamina A si vitaminele E si C previn multiplele forme de cancer. Acesta este slab in calorii, dar bogat in fibre, spanacul este un aliment vital pentru corpul tau.

In functie de sezon, spanacul pe care il consumam verde sau preparat ca garnituri poate contine un nivel mai scazut sau mai ridicat de vitamina C.
Spanacul, sursa pura de sanatate


Astfel primavara, spanacul este mai slab in vitamine, luandu-si revansa abia in toamna. Acesta este anotimpul cand spanacul devine mai bogat in vitamine.

Bogatia sa nutritionala mai depinde si de momentul culegerii lui. Consuma-l in primele 24 de ore, adica inainte ca acesta sa oxideze si astfel organismul tau se va bucura de toate calitatile sale.

Clorofila, pigmentul verde al tulpinilor si frunzelor contine vitamina P ce creste rezistenta micilor vase de sange.

Asadar, pentru a pastra maximul proprietatilor sale benefice spanacul trebuie consumat cat mai neprocesat termic sau imediat dupa ce a fost preparat.

Articole recomandate

Dieta de urgenta dupa sarbatori. Slabesti rapid, fara sa renunti la ciocolata Dieta de urgenta dupa sarbatori. Slabesti rapid, fara sa renunti la ciocolata
Te-ai ingrasat cateva kilograme de sarbatori si vrei sa slabesti repede, fara sa faci insa prea multe eforturi si fara sa renunti la dulce? Iti propunem o dieta simpla si rapida, care te va ajuta sa scapi usor de kilogramele nedorite, fara sa te infometezi. In cateva zile, vei da jos cu siguranta
Secretul pentru a controla foamea, dezvaluit de un nutritionist Secretul pentru a controla foamea, dezvaluit de un nutritionist
Nutriționistul Cristian Mărgărit a dezvăluit care este secretul pentru a controla foamea. Nu este vorba despre niste reguli stricte, ci despre niste masuri mult mai simple, la care cu siguranta nu te-ai fi gandit ca au un efect atat de important in organismul tau. 
Mare atentie la aceste alimente de post. Ce nu este bine sa mananci Mare atentie la aceste alimente de post. Ce nu este bine sa mananci
Nutritionistul Mihaela Bilic atrage atentia asupra unor anumite alimente de post. Unele pot fi foarte periculoase pentru sanatate, asadar este important sa fim foarte atenti atunci cand incepem sa tinem post.  ”A început Postul Crăciunului, haideți să vedem care sunt
Mancarurile pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata. Devin toxice si periculoase pentru sanatate Mancarurile pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata. Devin toxice si periculoase pentru sanatate
Foarte multi romani fac o greseala majora, fara sa isi dea seama. Reincalzesc diverse mancaruri fara sa stie ca multe dintre alimente pot deveni toxice in timpul acestui proces.  Astfel, de acum inainte ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a reincalzi anumite preparate la cuptorul
Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic
Foarte multe persoane nu pot renunta la paine si de multe ori consuma acest aliment in exces. Cum pe piata exista numeroase produse de panificatie, multi se intreaba care paine este mai sanatoasa sau care ingrasa mai putin.  Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat recent, intr-o postare pe