Skip to article

Stiti ce contine mancarea dumneavoastra?

Stiti ce contine mancarea dumneavoastra?
• Noua din zece persoane doresc sa afle detalii despre mancarea pe care
o servesc in oras.

Unilever Food Solutions a lansat prima editie a Raportului Global Privind Meniurile, raport intocmit in urma cercetarii in profunzime a opiniilor consumatorilor cu privire la servirea mesei in oras.

Editia numita "Ce contine mancarea dumneavoastra?" indica o nevoie tot mai mare de transparenta in privinta preparatelor din meniurile locatiilor in care acestia iau masa.

Studiul indica faptul ca, in prezent, 9 din 10 consumatori vor sa afle mai multe informatii despre preparatele pe care le servesc in oras*. In ciuda faptului ca importanta unei nutritii echilibrate este sustinuta la nivel mondial, informatiile nutritionale din meniu lipsesc in toate tarile in care a avut loc studiul, la care se adauga si Romania. Consumatorii primesc putine detalii in locatiile in care mananca, care sa le permita sa adopte un stil de alimentatie
sanatos.

Pana la 87% dintre respondenti au declarat ca ar alege preparate mai sanatoase daca ar cunoaste valorile nutritionale ale acestora.

Astfel, principalele trei lucruri pe care consumatorii au declarat ca ar vrea sa le cunoasca pentru a lua decizii constiente in privinta meniului sunt: valoarea nutritionala, sursa ingredientelor si modul in care preparatele au fost gatite.

In plus, peste 60% din respondenti au declarat ca informatii precum "continut scazut de grasimi", "continut scazut de sare" sau numarul de calorii ar fi binevenite in meniuri.

Rezultatele cercetarii au mai aratat ca, la nivel global, consumatorii au preferinte diferite legate de modul in care ar trebui sa primeasca aceste informatii. Diferentele culturale sugereaza ca mesajele ar putea fi transmise printr-o varietate de canale.

Lansarea acestui raport este un prim pas in procesul de repozitionare a brandului Unilever Food Solutions, prin identificarea unui aspect esential pe care bucatarii si operatorii din intreaga industrie gastronomica ar trebui sa-l ia in considerare: transparenta informatiilor privind continutul preparatelor din meniuri.

Datorita colaborarii stranse cu bucatari si furnizori de catering din 74 de tari, Unilever Food Solutions reprezinta o sursa de inspiratie culinara pentru restaurante si cantine din toata lumea. Prin expertiza sa si prin inovatia continua, Unilever Food Solutions ajuta bucatarii sa pregateasca
clientilor preparate gustoase si echilibrate din punct de vedere nutritional, pe care acestia sa le aprecieze.

Raportul pune accentul pe un aspect esential, folositor noua, tuturor celor din industria gastronomica: nevoia consumatorilor de informatie. Trebuie sa incercam, alaturi de partenerii nostri, sa raspundem acestei nevoi identificate, oferind sfaturi si informatii detaliate despre ingredientele noastre, afirma Maria Gavrilescu, Channel Marketing Leader Unilever Food Solutions Romania.

Gaby Vreeken, President Marketing al Unilever Food Solutions, declara:
"Speram ca rezultatele studiului sa fie primul pas pentru a incuraja industria gastronomica sa se implice in dezbaterea referitoare la transparenta meniurilor.

Ne dorim ca prin eforturile noastre de a raspunde cererii de informatie in continua crestere, sa contribuim la o mai mare constientizare a subiectului la nivel mondial si in intreaga industrie gastronomica".

* Raportul Global privind Meniurile este o cercetare realizata de compania BrainJuicer, avand 3500 de respondenti, care servesc masa in oras cel putin o data pe saptamana. Participantii la studiu sunt din sapte tari: SUA, Marea Britanie, China, Germania, Rusia, Brazilia, Turcia.

Articole recomandate

Mare atentie la aceste alimente de post. Ce nu este bine sa mananci Mare atentie la aceste alimente de post. Ce nu este bine sa mananci
Nutritionistul Mihaela Bilic atrage atentia asupra unor anumite alimente de post. Unele pot fi foarte periculoase pentru sanatate, asadar este important sa fim foarte atenti atunci cand incepem sa tinem post.  ”A început Postul Crăciunului, haideți să vedem care sunt
Mancarurile pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata. Devin toxice si periculoase pentru sanatate Mancarurile pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata. Devin toxice si periculoase pentru sanatate
Foarte multi romani fac o greseala majora, fara sa isi dea seama. Reincalzesc diverse mancaruri fara sa stie ca multe dintre alimente pot deveni toxice in timpul acestui proces.  Astfel, de acum inainte ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a reincalzi anumite preparate la cuptorul
Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic
Foarte multe persoane nu pot renunta la paine si de multe ori consuma acest aliment in exces. Cum pe piata exista numeroase produse de panificatie, multi se intreaba care paine este mai sanatoasa sau care ingrasa mai putin.  Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat recent, intr-o postare pe
Ohvaz: 98% din comenzi livrate in sub 24 de ore Ohvaz: 98% din comenzi livrate in sub 24 de ore
Ohvaz este un producator local de ovaz cu lapte de migdale, budinca de chia, limonada artizanala si alte cateva bunatati. Totul fara zahar, fara conservanti, fara chimicale de nici un fel. Toate produsele Ohvaz pot fi comandate online prin site-ul lor, iar cea mai recenta statistica arata un
Nutritionistul Mihaela Bilic: "Produsele expirate nu sunt obligatoriu si stricate". Ce alimente se mai pot consuma Nutritionistul Mihaela Bilic: "Produsele expirate nu sunt obligatoriu si stricate". Ce alimente se mai pot consuma
Nutritionistul Mihaela Bilic a oferit cateva lamuriri asupra produselor expirate si a explicat ca unele alimente pot fi consumate totusi chiar daca a trecut termenul lor de valabilitate. Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, specialistul in nutritie a exemplificat si a aratat ca putem avea