Skip to article

Sucurile de fructe

Sucurile de fructe
Deoarece sucurile se prepara dintr-o cantitate de fructe mai mare decat am putea manca, ele furnizeaza si o cantitate mai mare de principii active, capatand astfel valente terapeutice.

Sucurile contin:
cantitati mari de vitamina C, prezenta in majoritatea fructelor;
vitamina E din seminte si fructe oleaginoase;
caroten si provitamina A din fructe gen caise. Piersici, nuci;
minerale gen potasiu, magneziu, fier, oligoelemente;
enzyme;
alte substante specifice fiecarui fruct in parte.

Actiunea lor este complexa:
Actiune de remineralizare prin vitaminele si mineralele obtinute din surse naturale, care sunt superioare celor din preparatele farmaceutice;
Actiune antioxidanta;
Actiune alcalinizanta;
Actiune de detoxifiere;
Actiune de regenerare si prevenire a imbatranirii.

Cateva din fructele-stele ale sezonului de vara:

Capsunele sunt remarcabile prin efectul antioxidant puternic, de protectie impotriva actiunii radicalilor liberi, datorat quercitinei, dar si prin bogatul continut in vitamine, care le fac utile in curele de remineralizare.

Ciresele au efect antianemic si revitalizant, de detoxifiere, tonic vascular, diuretic si antiaterosclerotic. Prin continutul in flavonoide, au efect antiinflamator si de scadere a acidului uric, ceea ce le face utile in calmarea durerilor reumatismale si a celor de guta.

Visinele, prin numeroasele vitamine si minerale, prin pigmentul numit antocian, precum si prin alte substante active, au effect hipotensor, tonic vascular, antiinflamator, de protectie fata de infectiile respiratorii si de stimulare a imunitatii.

Caisele sunt folositoare in toate starile de hipovitaminoza, astenie fizica si psihica, convalescenta.

Piersicile constituie un aport de vitamine si minerale usor de asimilat, util mai ales in cazul copiilor, batranilor, celor cu tulburari digestive. Au effect laxative usor si diuretic.

Daca vreti sa va incercati talentele de gospodine, va recomandam cateva retete revigorante de sucuri:

Suc de dovleac ;

Suc de mere si telina ;

Limonada cu piersici, caise, pepene ;

Limonada cu miere ;

Socata ;

Bautura racoritoare de pepene galben .

Articole recomandate

Mare atentie la aceste alimente de post. Ce nu este bine sa mananci Mare atentie la aceste alimente de post. Ce nu este bine sa mananci
Nutritionistul Mihaela Bilic atrage atentia asupra unor anumite alimente de post. Unele pot fi foarte periculoase pentru sanatate, asadar este important sa fim foarte atenti atunci cand incepem sa tinem post.  ”A început Postul Crăciunului, haideți să vedem care sunt
Mancarurile pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata. Devin toxice si periculoase pentru sanatate Mancarurile pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata. Devin toxice si periculoase pentru sanatate
Foarte multi romani fac o greseala majora, fara sa isi dea seama. Reincalzesc diverse mancaruri fara sa stie ca multe dintre alimente pot deveni toxice in timpul acestui proces.  Astfel, de acum inainte ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a reincalzi anumite preparate la cuptorul
Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic
Foarte multe persoane nu pot renunta la paine si de multe ori consuma acest aliment in exces. Cum pe piata exista numeroase produse de panificatie, multi se intreaba care paine este mai sanatoasa sau care ingrasa mai putin.  Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat recent, intr-o postare pe
Ohvaz: 98% din comenzi livrate in sub 24 de ore Ohvaz: 98% din comenzi livrate in sub 24 de ore
Ohvaz este un producator local de ovaz cu lapte de migdale, budinca de chia, limonada artizanala si alte cateva bunatati. Totul fara zahar, fara conservanti, fara chimicale de nici un fel. Toate produsele Ohvaz pot fi comandate online prin site-ul lor, iar cea mai recenta statistica arata un
Nutritionistul Mihaela Bilic: "Produsele expirate nu sunt obligatoriu si stricate". Ce alimente se mai pot consuma Nutritionistul Mihaela Bilic: "Produsele expirate nu sunt obligatoriu si stricate". Ce alimente se mai pot consuma
Nutritionistul Mihaela Bilic a oferit cateva lamuriri asupra produselor expirate si a explicat ca unele alimente pot fi consumate totusi chiar daca a trecut termenul lor de valabilitate. Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, specialistul in nutritie a exemplificat si a aratat ca putem avea