Alaturi de descriere gasesti si sugestii despre cum poti incorpora aceste alimente in dieta ta zilnica.
1. Caisele
Puterea lor: Beta-carotenul care te ajuta sa previi daunele provocate de radicalii liberi si iti protejeaza ochii. De asemenea, corpul transforma beta-carotenul in vitamina A, ceea ce te ajuta sa previi cancerul, mai ales cel de piele. O caisa are 17 calorii, 0 grasimi, 1g de fibre. Le poti manca uscate sau proaspete, dar atunci cat sunt inca ferme. Cand se inmoaie isi pierd din nutrienti.
2. Avocado
Contine acid oleic, o grasime nesaturata care te ajuta sa reduci colesterolul din organism si sa maresti nivelul de HDL. O felie are 81 de calorii, 8g grasime si 3g fibra. Incearca cateva felii de avocado in loc de maioneza ca dressing la hamburger.

3. Zmeura
Contine acid elagic care stopeaza avansarea cancerului. Contin deasemenea multa vitamina C si fubre, ajutand la prevenirea cresterii colesterolului si a bolilor de inima. O ceasca are numai 60 de calorii, 1g grasime si 8g fibre. Serveste-le cu iaurt degresat sau fulgi de ovaz (un alt aliment bogat in fibre).
4. Mango
Un mango de dimensiunimedii contine aproximativ 57mg de vitamina C, aproape intreaga doza zilnica recomandata. Acest antioxidant ajuta l aprevenirea artritei si grabeste vindecarea ranilor intarind sistemul imunitar. Un mango are 135 kcal, 1g grasimi si 4g fibre. Serveste-l proaspat simplu sau il poti adauga in salate.
5. Pepene galben
Vitamina C (117mg in jumatate de pepene, aproape de doua ori DZR) si beta-carotenul - amandoua puternici antioxidanti care te ajuta sa protejezi celulele de radicalii liberi. In plus, jumatate de pepene are 853mg de potasiu - aproape de doua ori mai mult decat o banana, ajutand presiunea sangelui. Jumatate de pepene are 97 kcal, 1g grasimi si 2g fibre. Taie-l in bucatele si congeleaza-l, apoi il poti adaiga in salate de fructe, prajituri si inghetate.
6. Sucul de merisor
Ajuta impotriva infectiilor vezicii prevenind dezvoltarea bacteriilor daunatoare. O ceasca are 144 kcal, 0g grasimi si 0g fibre. Cumparat concentrat 100% si bea-l cu apa zilnic fara a adauga apa.
7. Rosii
Licopenul, unul din cei mai puternici carotenoizi, actioneaza ca un antioxidant. Cercetarile arata ca rosiile pot micsora la jumate riscul de cancer de vezica, stomac si colon daca sunt consumate zilnic. O tomata are 26 kcal, 0g grasimi si 1g fibre. Taie felii si presara putin ulei de masline pentru ca licopenul este cel mai bine absorbit cand este consumat cu putina grasime.
8. Stafide
Sunt o sursa extraordinara de fier, care ajuta sangele sa transporte oxigenul. Anemia de fier este printre cele mai frecvente in randul femeilor. O jumatate de ceasca are 218kcal, 0g grasimi si 3g fibre. Presara stafide in cerealele tale dimineata sau in salate.