Skip to article

Cat de sanatoasa este carnea de miel. Afla cum si cat trebuie sa consumi

Carnea de miel
Carnea de miel este foarte sanatoasa pentru organism daca este consumata in cantitati moderate. Aceasta este bogata in potasiu, vitamina E, calciu si fier, insa contine si foarte multa grasime, de aceea poate duce la un nivel ridicat al colesterolului.

Organele contin foarte mult fier

Potrivit medicilor, organele de miel sunt o sursa bogata de fier, in special ficatul. Pe langa fier, organele de miel contin cantitati considerabile de zinc si
carnitina, dar si calciu, acid folic si vitamina E.

Carnea de miel contine, de asemenea, foarte multe proteine, dar si grasimi saturate.

Carnea de miel, nerecomandata persoanelor cu boli de inima

Carnea de miel contine foarte multe lipide, de aceea nu este recomandata persoanelor care sufera de boli cardiovasculare, cu pancreatita sau colici biliare.

Deoarece are un continut crescut de proteine, carnea de miel poate produce si alergii.

Cum se prepara sanatos carnea de miel

In cazul ciorbelor, carnea de miel trebuie adaugata doar in momentul in care apa atinge punctul de fierbere, pentru ca astfel ea isi va pastra mai bine aroma si proprietatile nutritive. De asemenea, medicii recomanda inabusirea sau prepararea pe gratar a carnii de miel si evitarea pe cat posibil a prajelilor.

Pentru ca prezinta un continut mare de colesterol, carnea de miel trebuie consumata cu cat mai multe legume, pentru a usura digestia.

Celebrul medic Gheorghe Mencinicopschi spune ca mielul ajuta la intarirea sistemului imunitar si ne apara de raceli si infectii.

"Mielul este o sursa buna de zinc necesar sistemului imunitar in lupta contra infectiilor (raceala, gripa, etc.), de fier hemic biodisponibil, de potasiu necesar bunei excitabilitati neuromusculare, de vitamine B necesare eliberarii energiei din alimente, de vitaminele E si D", scrie medicul pe site-ul sau doctormenci.ro.

De asemenea, medicul nutritionist recomanda cumpararea unor miei cu o greutate medie, de 13-14 kilograme.

"Este important sa alegem miei cu o greutate de minimum 13-14 kg, deoarece carnea unui miel de cinci-sase kg, de exemplu, are foarte mult colagen, deci este indigesta. Mielul mic nu este sanatos, consumul carnii acestuia ingreunand foarte mult metabolismul - pentru cei care sufera de probleme digestive este chiar periculoasa! Chiar si cel mai slab miel are multa grasime si, cu cat animalul sacrificat este mai tanar, cu atat carnea este mai greu digerabila", mai scrie medicul.

Alte articole despre
sanatatedietacarne de miel

Articole recomandate

Masa de Paste: Meniul complet pentru zilele de sarbatoare Masa de Paste: Meniul complet pentru zilele de sarbatoare
Petrece Sarbatoarea Invierii alaturi de familie si umple casa de bucurie si miresme ademenitoare!Fie ca le preferi in varianta traditionala sau in varianta lor reinterpretata, iata cateva preparate gustoase care nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa in ziua de Paste! Trimite felicitari de
Masa de Paste: Retete inedite si gustoase pentru friptura de miel Masa de Paste: Retete inedite si gustoase pentru friptura de miel
Obiceiul sacrificarii mielului cu ocazia Pastelui este legat de iesirea poporului evreu de sub stapanirea egiptenilor, eveniment ce a anticipat jertfa lui Iisus Hristos pe cruce si izbavirea oamenilor de sub povara pacatului.Asadar, in zilele Pastelui crestin, friptura de miel reprezinta un
Masa de Paste: Pasca, retete rapide si semnificatii Masa de Paste: Pasca, retete rapide si semnificatii
Alaturi de drob si ouale rosii, pasca este elementul principal al mesei traditionale de Paste. Pasca este o paine rotunda, gustoasa si seminifica promisiunea invierii si a vietii vesnice. Dulceata aluatului sugereaza implinirea sufleteasca ce urmeaza stradaniei din post. 5 trucuri pentru a vopsi
Decoruri ieftine si de efect pentru masa de Paste! Afla cele mai simple trucuri Decoruri ieftine si de efect pentru masa de Paste! Afla cele mai simple trucuri
Adela este o tanara pasionata de culori, finisaje, tapet, caramizi, lemn, iar lista poate continua la nesfarsit. Pe scurt, Adela este indragostita de tot ce tine de amenajari interioare. Ii place sa transforme, sa reamenajeze, sa se joace cu lumina si culorile, sa transforme niste simple camere in
Cum recunosti carnea de miel proaspata! Afla la ce detalii trebuie sa fii atent Cum recunosti carnea de miel proaspata! Afla la ce detalii trebuie sa fii atent
In Saptamana Mare, carnea de miel este la mare cautare. Totusi, in aceasta perioada trebuie sa fim foarte atenti la carnea pe care o cumparam, deoarece, in ultimul timp au fost semnalate numeroase nereguli in magazine, unde au fost gasite tone de carne alterata. Iata cateva detalii la care trebuie
Ce faci cu resturile de mancare de la Paste. 7 idei care te ajuta sa economisesti Ce faci cu resturile de mancare de la Paste. 7 idei care te ajuta sa economisesti
In perioada sarbatorilor, suntem obisnuiti sa gatim foarte multe feluri de mancare, iar, de cele mai multe ori, ajungem sa aruncam la cosul de gunoi o mare parte din bucatele gatite, pentru ca nu reusim sa le mancam pe toate.Tocmai de aceea, ne-am gandit sa va dam cateva idei de "reciclare" a
Acest site foloseste Cookie-uri.
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si reclamele, pentru a oferi caracteristici specifice retelelor sociale si pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate. Va puteti administra preferintele in Setari cookie.
Ele.ro iti recomanda