Stii ca sportul are un aport important in modelarea siluetei si stii ca exercitiul fizic practicat in mod regulat te poate ajuta sa pierzi kilogramele in exces.
Insa mai trebuie sa stii de asemenea ca exista niste reguli importante in ceea ce priveste eficacitatea unui exercitiu fizic. Iata care sunt acestea:
Asigura-ti o forma fizica buna
Mai ales in cazul antrenamentelor "de rezistenta" o forma fizica buna iti asigura calea catre success.
Degeaba vrei performanta daca organismul tau nu este obisnuit cu efortul intens si sustinut. Nu vei reusi decat sa te alegi cu febra muscular, intinderi sau entorse sau pur si simplu cu un organism vlaguit care nu da deloc randament.
Unul dintre cele mai comune si simple exercitii de fortificare abdominala de exemplu este sa stai in fata oglinzii, in pozitie dreapta, cu talpile paralele la aceeasi distanta cu deschiderea umerilor.
Pliaza-ti genunchii la 45 de grade, insa tine in continuare spatele drept. Incordeaza muschii abdominali.
Aceasta pozitie iti permite sa iti protejezi coloana si zona inferioara a bazinului punand la treaba muschii abdominali care vor prelua cea mai mare parte din efort.
Poti incerca acesat pozitie de fiecare data cand te ridici din pozitia sezut in picioare. Invata sa iti simti muschii abdominali.
Fii constienta intotdeauna de respiratie
Mai ales atunci cand trebuie sa ridici o greutate sau sa efectuezi genuflexiuni, fii constienta de ritmul propriei respiratii si invata sa ti-l controlezi.
Respiratia neregulata iti oboseste inutil si periculos organismul si intrerupe fluxul normal de oxygen catre muschi si creier.
In cazul unui exercitiu fizic intens este foarte important ca ritmul respiratiei sa nu se opreasca, deoarece acest lucru duce inevitabil la un efort dublat pentru inima sa pompeze suficient oxigen cat este necesar organismului sa se conformeze.
Unul din sfaturile specialistilor este ca inaintea unui efort intens sa inspiram profund pana ce capacitatea plamanilor este plina.
De abia apoi ne putem angaja in efortul sustinut. Plamanii au suficient oxigen cat sa duca la bun sfarsit treaba.
Pune pret pe calitate si nu pe cantitate
De multe ori din dorinta de a scapa de un exercitiu fizic care ne displace dar care este necesar sa fie efectuat in mai multe serii de repetari, avem tendinta sa marim ritmul exercitiului pentru a-l termina mai repede. O strategie total gresita.
Organismul oboseste inutil iar inima nu mai are timp sa pompeze oxigen. Nu stam cat este nevoie in pozitia respectiva iar muschiul antrenat nu arde efient grasimea din zona lucrata.
De cele mai multe ori un exercitiu are efectul scontat in momentul in care ii simtitm efectiv eficacitatea. Adica atunci cand simtim fizic muschii lucrand, prin binecunoscuta senzatie de caldura.
Insa acest lucru nu se poate intampla daca efectuam o serie de 20 de abdomen in 30 de secunde!