Skip to article

Alimentele cu calorii negative

Alimentele cu calorii negative
Te-ai gandit vreodata ca poti slabi mancand alimente cu calorii negative? Daca nu, citeste ce ti-am pregatit pentru ca vara asta sa poti purta costumul de baie mult dorit.

Ce sunt alimentele cu caloriile negative?

Caloriile negative sunt acele calorii care ard mai multa energie in timpul procesului de digestie decat numarul de calorii pe care il au ele insele, ajutand astfel la diminuarea tesutului adipos.

Aceasta inseamna ca nu aduc calorii suplimentare alimentatiei, in schimb "consuma" grasimi pentru a completa digestia, favorizind epurarea celulelor grase.

Alimentele cu calorii negativeAlimentele cu calorii negative contin in proportie de 90% apa, putine proteine, o cantitate mica de hidrocarbonati si nu contin grasimi fiind bogate in minerale si vitamine, iar valoarea lor calorica variaza intre 25-120 calorii la 100 grame recomandandu-se consumarea lor in mesele zilnice in proportie de 25%.

Spre exemplu o portocala care contine 50 de calorii va lua o anumita cantitate de energie din corpul tau pentru a procesa toti nutrientii si vitaminele, iar pentru a face asta va arde mai mult de 50 de calorii, in jur de 75. Acest lucru depinde insa si de metabolismul fiecareia.

Caloriile negative se gasesc in mod special in fructe si legume dar si condimente si mirodenii.

Nu folosi insa dieta cu calorii negative ca un substitut pentru o reteta de slabire. Consumul aceste alimente poate fi un mod minunat de a te ajuta in acele zile in care nu te poti abtine de la a respecta dieta obisnuita.

De aceea sustinatorii acestei diete incurajeaza consumarea alimentelor cu calorii negative, pentru a creste "viteza" metabolismului.

Alimente cu calorii negative:

Legume:

ceapa, andive, varza, sfecla, ridiche neagra, morcov, spanac;
ardei iute, telina, fasole verde, brocoli, dovlecel, sparanghel;
conopida, castravete, asparagus

Fructe:

mere, portocale, capsuni, ananas, zmeura, afine, coacaze, mango;
grapefruit, lamai, papaya, piersica

Condimente si mirodenii:

tarhon menta, cuisoare, busuioc, usturoi, salvie, patrunjel;
cimbru, marar.

Citeste despre

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!