Skip to article

Cum gatesti alimentele daca tii dieta

Cum gatesti alimentele daca tii dieta
Atunci cand tii dieta, intregul mod de alimentatie se schimba.
Grasimile cu care erai obisnuita sa gatesti dispar sau se diminueaza, mirosul prajelilor dispare si el, iar aburii iau locul fumului din tigaie.


Care sunt cele mai bune metode de a gati alimentele, atunci cand ne-am hotarat ca tinem dieta sau ne schimbam radical modul de alimentatie?

Surse de vitamine, minerale, fibre alimentare si glucide, legumele sunt pretioase atat pentru silueta, cat si pentru sanatatea ta.

Este de dorit sa stiti cum sa gatiti aceste delicii slab-calorice, pentru a nu le transforma in "bureti" cu lipide!

Iata cateva sugestii sanatoase:

Cruditatile.
Combinatiile de cruditati reprezinta unul dintre cele mai sanatoase moduri de alimentatie.

Indiferent ca este vorba de legume crude sau de fructe, acestea isi pastraza intacte cantitatile de vitamine si minerale si pot furniza organismului toti nutrientii de care acesta are nevoie.

Astfel, legumele se pot consuma dupa ce sunt spalate bine cu apa rece si apoi curatate de coaja, aceasta fiind de multe ori iritanta pentru stomac.

Coaja fructelor contine de regula foarte multe vitamine, de aceea este recomandat sa nu se indeparteze. Salatele de legume pot fi asezonate cu zeama de lamaie sau cu cateva picaturi de otet, iar cele de fructe cu felii intregi de lamaie sau portocala.

Spumele si terinele.
Preparate din legume de regula, terinele au la baza pireurile, obtinute prin pasarea legumelor fierte in prealabil sau in stare cruda, date prin blender. Ele pot fi asezonate cu agenti de ingrosare sau consumate ca atare.

Spumele din fructe se obtin tot prin pasarea fructelor crude si amestecarea acestora cu albus de ou batut spuma, foarte bogat in proteine.

Sufleurile.
Preparate de regula in genul spumelor, la sufleuri se mai pot adauga si preparate pe baza de lapte degresat, pentru a nu mari continutul caloric.

Preparatele la aburi.
Prepararea legumelor in aburi pastreaza vitaminele si nu deformeaza legumele, daca se respecta timpul de fierbere.

Ele se pot aseza pe o sita, deasupra apei care fierbe sau se pot gati in oala sub presiune. In prima varianta, gatitul acestora dureaza mai mult.

Articole recomandate

Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic
Foarte multe persoane nu pot renunta la paine si de multe ori consuma acest aliment in exces. Cum pe piata exista numeroase produse de panificatie, multi se intreaba care paine este mai sanatoasa sau care ingrasa mai putin.  Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat recent, intr-o postare pe
Ohvaz: 98% din comenzi livrate in sub 24 de ore Ohvaz: 98% din comenzi livrate in sub 24 de ore
Ohvaz este un producator local de ovaz cu lapte de migdale, budinca de chia, limonada artizanala si alte cateva bunatati. Totul fara zahar, fara conservanti, fara chimicale de nici un fel. Toate produsele Ohvaz pot fi comandate online prin site-ul lor, iar cea mai recenta statistica arata un
Nutritionistul Mihaela Bilic: "Produsele expirate nu sunt obligatoriu si stricate". Ce alimente se mai pot consuma Nutritionistul Mihaela Bilic: "Produsele expirate nu sunt obligatoriu si stricate". Ce alimente se mai pot consuma
Nutritionistul Mihaela Bilic a oferit cateva lamuriri asupra produselor expirate si a explicat ca unele alimente pot fi consumate totusi chiar daca a trecut termenul lor de valabilitate. Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, specialistul in nutritie a exemplificat si a aratat ca putem avea
Cum a slabit Oana Radu 40 de kilograme! Artista a dezvaluit secretul siluetei perfecte Cum a slabit Oana Radu 40 de kilograme! Artista a dezvaluit secretul siluetei perfecte
La debutul sau in lumea mondena, Oana Radu avea multe kilograme in plus. A castigat insa notorietate datorita talentului sau muzical dupa participarea la Vocea Romaniei. Pentru ca imaginea este foarte importanta in lumea artistica, cantareata a decis ca este cazul sa faca inca o schimbarea majora
Dieta cu care Catalin Scarlatescu a slabit 50 de kilograme. A renuntat mai intai la un singur aliment Dieta cu care Catalin Scarlatescu a slabit 50 de kilograme. A renuntat mai intai la un singur aliment
Catalin Scarlatescu a avut o ambitie de fier. A reusit sa slabeasca 50 de kilograme. A uimit pe toata lumea cu vointa de care a dat dovada, dar si cu noua silueta. Celebrul bucatar a marturisit insa ca a facut eforturi mari pentru a slabi si a tinut o dieta foarte restrictiva.   „Va spun