Experimentul a fost realizat pe 3 grupe de soareci, supusi unei alimentatii constituite in proportie de 50% din lipide.
Doua grupe au primit doze de otet (in concentratii de 1.5% si 0.3%), in timp ce ultimul a primit doar apa.
Cel care a consumat cea mai mare cantitate de otet a suferit o crestere in greutate cu 10% mai redusa decat cel fara otet.
Oare aplicat in dieta noastra, ce efect poate avea? Otetul permite oxidarea mai buna a grasimilor si creste termogeneza (producerea caldurii corporale).
Acidul acetic, principalul sau component, controleaza presiunea sangvina si nivelul de zahar din sange, ceea ce impiedica acumularea grasimilor.
In 2005, mai multe studii suedeze demonstrasera deja proprietatile sale care taie foamea si s-au scos pe piata suplimente alimentare pentru mentinerea greutatii cu otet.
Totusi, nu trebuie sa exagerezi: 3-4 linguri pe zi, diluate cu apa, sunt de-ajuns, caci aciditatea otetului poate dauna smaltului dentar si diminua nivelul potasiului, ceea ce duce la oboseala, crampe si sete.
In concluzie, otetul este aliatul tau in lupta impotriva kilogramelor si celulitei, insa trebuie luat in doze mici.
