Painea ingrasa?
Nu, painea nu ingrasa, cu conditia sa nu o dai cu prea mult unt, ciocolata sau gem. Painea inlocuieste in mod avantajos fainoasele (din familia carora face si ea parte): gratie bogatiei sale in glucide lente, ea creeaza o senzatie de satietate pe termen lung. Totusi, trebuie sa eviti alaturarea painii la alte fainoase.
Valorile nutritionale ale painii
Painea este o sursa importanta de proteine vegetale (7-9 g/100) si fibre (3.5 - 7 g/100), care participa la refacerea celulara si, respectiv, la stimularea tranzitului intestinal si satietate.

Este saraca in lipide (1.8 - 1.2 g/100), dar contine vitamine B, PP si E, care protejeaza sistemul nervos si contribuie la mentinerea calitatii pielii.
De asemenea, painea contine si multe minerale si oligoelemente: fosfor, magneziu, potasiu, fier, zinc.
Ce fel de paine sa consumi daca vrei sa slabesti?
In caz ca urmezi un regim hipocaloric, trebuie sa consumi painea cea mai simpla posibil: fara aditivi, fara ingrediente speciale (nuci, cereale). Bagheta clasica si painea din cereale integrale sunt cele mai recomandate. Atentie: painea cu coaja crocanta, care necesita un efort mai mare de masticatie, ofera o senzatie de satietate pe termen lung.
Cata paine poti manca?
La micul dejun nu trebuie sa te retii: poinea este in general mai putin calorica decat cerealele, si este mai satioasa. Pentru restul zilei este necesara o anumita retinere, mai ales la cina, cand trebuie sa o elimini complet.