Fitness: mers pe stomacul gol
Incepand din aceasta zi, obiectivul tau va fi sa mergi timp de 30 minute in fiecare dimineata, pe stomacul gol. Poti sa bei un pahar cu apa sau cu ceai verde neindulcit inainte de a iesi pe usa. Daca nu poti sa faci acest efort dimineata, o poti lasa pentru alt moment al zilei, dar stomacul tot gol trebuie sa fie.
De ce cu stomacul gol? Acesta este secretul vedetelor! Mai multe studii au dovedit ca se slabeste atunci cand miscarea se face cu stomacul gol, pur si simplu pentru ca organismul foloseste grasimile stocate pentru furnizarea energiei necesare contractiei muschilor.
Pauza de detoxifiere
In fiecare zi, bea dimineata, pe stomacul gol, o noua bautura detoxifianta: sobacha! Aceasta bautura este noul secret al vedetelor.
Pentru a o pregati, nimic mai simplu: coace seminte de hrisca intr-o tigaie, fara sa folosesti ulei, apoi lasa-le la infuzat in ceaiul verde sau alb cateva minute, pentru a-ti face plinul cu antioxidanti.
Mai bogata in proteine decat graul, hrisca contine aminoacizi esentiali, ce ii confera o valoare biologica inalta. Asociata cu o sursa de proteine vegetale, cum sunt legumnele uscate, hrisca inlocuieste cu succes proteinele animale (carne, peste, oua), fara riscuri de carente.
Hrisca este bogata si in minerale. Ea contine mai mult calciu decat graul, este cereala cea mai bogata in magneziu, este bogata in fosfor, cupru, fier, fluor, mangan, zinc, dar si in vitamine: P si grupa B. Excelenta sursa de fibre solubile, precum pectina, hrisca confera satietate.
Asadar, consuma pe stomacul gol ceaiul cu infuzie din seminte de hrisca, apoi, peste 20-30 minute, dupa exercitiul fizic pe stomacul gol, nu vei mai fi atat de tentata sa te arunci asupra mancarii. Prefera dupa sport cerealele, oleaginoasele si fructele.

Reteta zilei
Babaganoush este o mancare sanatoasa ce iti furnizeaza doza zilnica necesara de acid folic (vitamina B9) si potasiu.
Ingrediente
- 3 vinete de marime medie
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- optional 5 fileuri de ansoa
- zeama de la o lamaie
- sare dupa gust
Etape
1. Gaureste vinetele in mai multe locuri cu ajutorul unei furculite.
2. Unge-le cu ulei de masline si taie-le in doua pe lungime.
3. Pune-le pe o tava si baga-le la cuptor 15 minute la 240 o C .
4. Dupa racire, scoate pulpa cu o lingura (nu lua foarte bine de pe coaja, caci altfel babaganoush-ul va iesi amar).
5. Scurge pulpa 30 minute.
6. Adauga zeama de lamaie, fileurile de ansoa, usturoiul, ulei de masline si sare.
7. Amesteca.
8. Serveste rece cu paine integrala, cu hummus si cateva masline.
Articole din aceeasi serie:
Slabeste 3 kilograme intr-o saptamana - Ziua 2
Slabeste 3 kilograme intr-o saptamana - Ziua 3
Slabeste 3 kilograme intr-o saptamana - Ziua 4
Slabeste 3 kilograme intr-o saptamana - Ziua 5
Slabeste 3 kilograme intr-o saptamana - Ziua 6
Slabeste 3 kilograme intr-o saptamana - Ziua 7