Pentru a slabi, conteaza pe micul dejun
Care este cea mai buna tactica pentru a slabi? Mananca mai putin, dar mai ales mananca mai bine! Se pare ca micul dejun este un element cheie in repartitia caloriilor pe intreaga zi.
Potrivit unui studiu cu rezultate impresionante pe termen lung, este de preferat sa consumi jumatate din caloriile permise de regim la micul dejun. De ce? Aceasta repartitie calorica permite obtinerea satietatii si evitarea poftelor care duc la rontait excesiv de-a lungul zilei. Aceste pofte compulsive sunt in general responsabile de esecurile dietelor hipocalorice.
Dieta hipocalorica: o demonstratie convingatoare
Iata care au fost conditiile si concluziile acestui studiu.

O suta de femei obeze si sedentare au urmat un regim hipocaloric, dar cu o distributie diferita a hidratilor de carbon (zaharuri simple si complexe). Jumatate dintre ele a luat un mic dejun lejer (290 calorii din cele 1085 calorii totale autorizate pe zi), iar cealalta jumatate a luat un mic dejun copios (610 calorii din 1240 permise pe zi). Acest mic dejun copios a fost alcatuit din 58 g glucide, 47 g proteine si 22 g lipide.
Patru luni mai tarziu, femeile care au luat micul dejun lejer au pierdut 12,7 kg, spre deosebire de cele care au mancat pe saturate de dimineata: 9.5 kg. In schimb, tendinta se inverseaza dupa 8 luni de regim: femeile din grupul 1 au pus la loc 8.2 kg in medie, iar cele cu micul dejun copios au continuat sa scada in greutate, in medie cu 7.5 kg.
La finalul celor 8 luni, femeile care au mancat bine de dimineata au pierdut 21% din greutatea lor corporala, iar cele cu micul dejun usor au slabit doar cu 4.5%.
In concluzie: mananca bine la micul dejun! Fa-ti timp dimineata si ia masa in liniste, in acest fel vei ataca ziua cu o senzatie durabila de satietate, indispensabila pentru a slabi pe termen lung.