Skip to article

Ce este si la ce folosim pesmetul Panko?

Ce este pesmetul panko? La ce se foloseste? Este diferit de celelalte tipuri de pesmet? Acest sir de intrebari vine adesea in minte multora cand aud pentru prima data de pesmet panko. Cu toate ca romanii sunt familiarizati cu produsele de tip pesmet, cuvantul “panko” le starneste curiozitatea de cele mai multe ori si astfel apar diferite intrebari legate de acest nou sortiment.

Sa raspundem pe rand intrebarilor ce stau pe buzele celor ce nu sunt familiarizati cu acest tip de pesmet.

1. Ce este pesmetul panko?

Acest tip de pesmet este de origine japoneza asemanandu-se cu pesmetul clasic, dar datorita faptului ca la fabricarea acestuia se foloseste doar paine alba, fara coaja, se formeaza fulgi ceva mai mari decat in cazul pesmetului obisnuit. Ca urmare, in momentul gatirii acesta formeaza o crusta crocanta, comparabila cu cea din fulgii de porumb.

2. La ce se foloseste acest tip de pesmet?

Pesmetul Panko poate fi utilizat atat pentru carne, cat si pentru legume si pentru ca are o textura diferita de pesmetul clasic, fulgii de pesmet vor crea o crusta mult mai crocanta decat in mod obisnuit.. Pe perioada postului pesmetul panko se poate folosi la pregatirea legumelor, iar in restul anului, pesmetul se poate utiliza cu usurinta la pregatirea snitelelor de carne, cascaval pane sau pentru preparate dulci, ca de exemplu galuste cu fructe.

3. Pesmetul panko este diferit de celelalte tipuri de pesmet?

Diferenta principala dintre pesmetul clasic si cel Panko consta in faptul ca, la fabricarea celui din urma este folosita doar paine alba, fara coaja, in timp ce pentru fabricarea pesmetului clasic se foloseste orice tip de paine, inclusiv coaja. De aceea, pesmetul Panko are o textura aerata si usoara, fapt pentru care absoarbe mai putina grasime decat pesmetul obisnuit.

Datorita acestor calitati, pesmetul Panko se bucura din ce in ce mai mult de atentia gospodinelor in ceea ce priveste alegerea ingredientelor pentru preparatele din bucatarie.

Articole recomandate

Oana Radu a slabit 90 de kilograma in mai multe etape. Ce dieta a tinut Oana Radu a slabit 90 de kilograma in mai multe etape. Ce dieta a tinut
Oana Radu ajunsese sa cantareasca peste 100 de kilograme. Cu multa vointa si cu ajutorul unei diete, artista a reusit sa slabeasca 90 de kilograme.  "Pot să va spun că eu am slăbit de două ori drastic în viață asta și treaba asta cu greutatea a
6 greseli de evitat la culcare ca sa nu te ingrasi 6 greseli de evitat la culcare ca sa nu te ingrasi
Somnul are o influenta foarte mare asupra greutatii corporale. Iata ce greseli ar trebui sa eviti la culcare, astfel incat sa nu te ingrasi. 1. Mananci tarziu Masa tarzie in noapte creste nivelul de insulina si obliga organismul sa produca mai putina melatonina. Putina melatonina in organism
Cum alegi un nutritionist bun? Cum alegi un nutritionist bun?
Sarbatorile au trecut, dar pentru multe persoane lupta cu kilogramele in plus abia acum incepe. Fie  ca ne dorim sa ne schimbam stilul de viata, fie ca vrem sa ne pregatim corpul pentru vara, sau sa scapam de cateva kilograme in plus, un lucru este cert, avem nevoie de sfaturile unui
Ce dieta ti se potriveste in functie de varsta? Ce dieta ti se potriveste in functie de varsta?
Una dintre marile greseli pe care le fac cele mai multe persoane atunci cand vor sa tina dieta este sa caute cura de slabire perfecta. Specialistii in nutritie spun insa ca organismele sunt diferite si ca cea mai buna dieta este in functie de varsta.  Potrivit acestora, in functie de varsta pe
Cum sa renunti la dulciuri in 5 zile Cum sa renunti la dulciuri in 5 zile
Stim cu totii ca zaharul – pe cat e de gustos – pe atat este de periculos pentru sanatate. Zaharul creeaza dependenta, duce la oboseala, schimbari dese de dispozitie. Atunci cand ai mancat ceva  dulce esti vesel si fericit, insa imediat ce ii trece efectul, starea de spirit ti se