Skip to article

Cum faci cele mai bune clatite banatene

Cum faci cele mai bune clatite banatene
Unul dintre cele mai bune preparate dulci pe care le-am gustat vreodata sunt clatitele banatene. Nici nu o sa te mai gandesti la cele americane dupa ce vei incerca o asemenea minune de desert, iti garantam.

Clatitele banatene au ceva in plus fata de preparatul traditional: o umplutura care iti lasa gura apa si un topping de bezea dupa care te vei topi. Asa ca, daca ai ceva timp la indemana si ai pofta de un desert de neuitat, afla cum sa prepari clatite banatene din randurile de mai jos!

Reteta de clatite banatene dupa care ne dam in vant

Am descoperit o reteta de clatite banatene care ne-a iesit la perfectie. E simpla si usor de preparat, nu iti trebuie pricepere in ale bucatariei, cat mai degraba un strop de rabdare.

Uite de ce ingrediente ai nevoie:

- 8 clatite gata preparate; 
- 5 oua; 
- 250 g de branza dulce; 
- 200 g de smantana; 
- 200 g de zahar; 
- doua pliculete de zahar vanilat; 
- 100 g de stafide; 
- coaja rasa de la o lamaie; 
- 25 g de unt. 

Modalitate de preparare:

1. Dupa ce ai pregatit clatitele dupa reteta proprie, apuca-te de umplutura.

2. Mixeaza branza dulce cu jumatate din zahar, adauga pliculetele de zahar vanilat, un ou, stafidele si coaja rasa de lamaie.

3. Amesteca bine pana ce obtii un preparat omogen.

4. Umple clatitele banatene si apoi impacheteaza-le asa cum procedezi cu sarmalele, indoindu-le marginile si rulandu-le.

5. E timpul sa le asezi intr-un vas tapotat cu unt.

6. Pregateste din 4 galbenusuri amestecate cu doua linguri de zahar si smantana un sos pe care il vei turna peste clatite. Nu e asa ca deja iti lasa gura apa?

7. Dupa ce sunt stropite din belsug cu sos, pune clatitele la cuptor, la 180 de grade, si lasa-le sa se coaca timp de 20-25 de minute.

8. Este timpul sa prepari bezeaua. Bate albusurile ramase cu un pic de sare, adaugand treptat si zaharul ramas si continuand sa mixezi pana ce se intareste compozitia.

9. Scoate clatitele de la cuptor si intinde deasupra lor bezeaua.

10. Introdu din nou clatitele banatene la cuptor timp de aproximativ 15 minute sau pana se intareste bezeaua.

11. Scoate de la cuptor, lasa sa se raceasca si serveste cu dragoste si recunostinta.

12. Daca doresti un preparat mai fancy, taie clatitele in forme elegante si presara peste ele alune, nuca de cocos sau fistic.

Pofta buna! Abia asteptam sa aflam ce impresie ti-au facut clatitele noastre banatene!

Articole recomandate

Mare atentie la aceste alimente de post. Ce nu este bine sa mananci Mare atentie la aceste alimente de post. Ce nu este bine sa mananci
Nutritionistul Mihaela Bilic atrage atentia asupra unor anumite alimente de post. Unele pot fi foarte periculoase pentru sanatate, asadar este important sa fim foarte atenti atunci cand incepem sa tinem post.  ”A început Postul Crăciunului, haideți să vedem care sunt
Mancarurile pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata. Devin toxice si periculoase pentru sanatate Mancarurile pe care nu trebuie sa le reincalzesti niciodata. Devin toxice si periculoase pentru sanatate
Foarte multi romani fac o greseala majora, fara sa isi dea seama. Reincalzesc diverse mancaruri fara sa stie ca multe dintre alimente pot deveni toxice in timpul acestui proces.  Astfel, de acum inainte ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a reincalzi anumite preparate la cuptorul
Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic Paine alba sau neagra? Care ingrasa mai putin. Raspunsul nutritionistului Mihaela Bilic
Foarte multe persoane nu pot renunta la paine si de multe ori consuma acest aliment in exces. Cum pe piata exista numeroase produse de panificatie, multi se intreaba care paine este mai sanatoasa sau care ingrasa mai putin.  Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat recent, intr-o postare pe
Ohvaz: 98% din comenzi livrate in sub 24 de ore Ohvaz: 98% din comenzi livrate in sub 24 de ore
Ohvaz este un producator local de ovaz cu lapte de migdale, budinca de chia, limonada artizanala si alte cateva bunatati. Totul fara zahar, fara conservanti, fara chimicale de nici un fel. Toate produsele Ohvaz pot fi comandate online prin site-ul lor, iar cea mai recenta statistica arata un
Nutritionistul Mihaela Bilic: "Produsele expirate nu sunt obligatoriu si stricate". Ce alimente se mai pot consuma Nutritionistul Mihaela Bilic: "Produsele expirate nu sunt obligatoriu si stricate". Ce alimente se mai pot consuma
Nutritionistul Mihaela Bilic a oferit cateva lamuriri asupra produselor expirate si a explicat ca unele alimente pot fi consumate totusi chiar daca a trecut termenul lor de valabilitate. Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, specialistul in nutritie a exemplificat si a aratat ca putem avea