Skip to article

Cum iti afecteaza menstruatia comportamentul. Ce reactii ciudate ai in acea perioada a lunii si care sunt explicatiile specialistilor!

Cum iti afecteaza menstruatia comportamentul. Ce reactii ciudate ai in acea perioada a lunii si care sunt explicatiile specialistilor!
Majoritatea femeilor poate sa confirme: zilele care preced menstruatia sunt o aglomerare de stari dintre cele mai bizare. Daca balonarea, crampele si durerile de spate sunt usor de atribuit sindromului premenstrual, nu cu aceeasi usurinta le poti pune pe seama PMS-ului si pe altele, ceva mai putin comune. Iata cum iti influenteaza sindromul premenstrual comportamentul si ce stari ii poti atribui!

Esti mai ametita decat in mod normal

In perioada dinaintea menstruatiei, te simti mai ametita si mai impiedicata decat de obicei? S-ar putea sa nu fie doar impresia ta, este de parere dr. Mary Jane Minkin, medic obstetrician-ginecolog in cadrul Scolii de Medicina a Universitatii Yale.

Solutii istete pentru cele mai enervante probleme menstruale. Afla cum scapi de dureri si de starile de melancolie!

Specialistul american sustine ca este posibil ca nivelul ridicat de estrogen (care scade insa in saptamana premergatoare menstruatiei) sa determine ficatul sa secrete hormoni care influenteaza rinichii si favorizeaza acumularea de lichid la nivelul intregului organism, inclusiv in creier, predispunandu-te la pierderi de echilibru.

Nu reusesti sa adormi

Te chinuiesti sa pui geana pe geana in perioada premenstruala? Ei bine, tot PMS-ul ar putea fi facut raspunzator: cum estrogenul si prosteronul scad dramatic in cele cateva zile care preced menstruatia, ai toate sansele sa ai parte de nopti de insomnie in care sa iti fie si teribil de cald. Trebuie spus ca progesteronul are efect sedativ, astfel ca orice scadere a cantitatii disponibile in sange te va impiedica sa adormi cu usurinta.

Epilarea cu ceara este un adevarat calvar


Probabil din proprie experienta ai descoperit deja ca nu trebuie sub nicio forma sa te epilezi cu ceara in saptamana premergatoare menstruatiei, si asta fiindca experienta pare atunci mai dureroasa decat in mod obsnuit. Explicatia stiintifica? In aceasta perioada, receptorii de durere sunt mai activi, ceea ce se traduce printr-un raspuns accentuat la orice fel de stimuli, sustine dr. Minkin.

7 mancaruri de care trebuie sa te feresti cand esti la menstruatie! Uite ce pericole ascund

Ai parte de simtomele unei infectii vaginale

Ai parte de arsuri, mancarimi si, per total, de o senzatie neplacuta in zona intima in zilele dinaintea menstruatiei? Afla ca, desi igiena ta intima este impecabila, ciclul menstrual te predispune automat in aceasta perioada la dezechilibre care favorizeaza inmultirea agentilor patogeni, inclusiv a celor care determina instalarea candidozei, afirma dr. Grace Lau, profesor asistent de obstetrica si ginecologie in cadrul Centrului Medical Langone al Universitatii din New York.

Te simti mai trista decat de obicei

Starile de melancolie, suparare si chiar furie nu sunt o noutate in zilele dinaintea "acelei perioade a lunii". Si au si o explicatie stiintifica: daca te confrunti cu astfel de stari ciudate, vinovata este fluctuatia nivelului unor neurotransmitatori precum serotonina, care, in cantitati optime, te ajuta sa te simti bine.

Nu te poti concentra deloc

Descoperi ca esti nevoita sa citesti o fraza de 3 ori cel putin pentru o intelege? In perioada dinaintea menstruatiei, de vina sunt tot neurotransmitatorii, mai precis nivelul lor fluctuant care nu doar ca favorizeaza starile de tristete accentuata, dar si incapacitatea de a te concentra chiar si asupra celor mai banale sarcini!

Articole recomandate

Vei uita ca esti in acea perioada a lunii ! Cupa menstruala Natura Feminis te elibereaza de toate grijile! Vei uita ca esti in acea perioada a lunii ! Cupa menstruala Natura Feminis te elibereaza de toate grijile!
Visul oricarei femei - sa se simta cu adevarat libera si fara griji in orice moment al lunii. Stim cum este sa planuim o vacanta, o iesire in parc, o petrecere sau o fuga pana la mare si sa ne trezim cu toate planurile naruite de inoportuna menstruatie. Si nu este suficient ca se instaleaza
7 mancaruri de care trebuie sa te feresti cand esti la menstruatie! Uite ce pericole ascund 7 mancaruri de care trebuie sa te feresti cand esti la menstruatie! Uite ce pericole ascund
Perioada menstruatiei este unul dintre cele mai dificile momente pentru femei. Crampele, balonarea si schimbarile de dispozitie pot fi agravate de anumite produse alimentare, asa ca ar trebui sa te feresti cat mai mult cu putinta de ele. Iata care sunt acestea si ce efecte au asupra organismului:
Solutii istete pentru cele mai enervante probleme menstruale. Afla cum scapi de dureri si de starile de melancolie! Solutii istete pentru cele mai enervante probleme menstruale. Afla cum scapi de dureri si de starile de melancolie!
Perioada delicata a lunii ridica numeroase probleme pentru reprezentantele sexului frumos, atat de ordin fizic cat si emotional. Sindromul premenstrual si durerile din timpul menstruatiei propriu-zise le transforma pana si pe cele mai puternice femei in fiinte neajutorate.Dar pentru orice problema