Dieta colorata este cea mai noua cura de slabire, care face furori printre femeie. Este vorba despre un regim ce presupune consumul alimentelor grupate pe șase categorii, în funcție de culoare.
Fiecare zi a săptămânii este dedicată unei culori, la alegere: alb, roșu, verde, portocaliu, violet, galben, iar ultima zi, să zicem duminică, te poți răsfăța cu alimente de toate culorile. Substanțele nutritive din alimentele colorate reduc riscul de diabet de tip II, boli de inimă, cancer și altele, susțin nutriționiștii. Pe lângă regimul alimentar, se recomandă să parcurgi zilnic 10.000 de pași, la care să adaugi puțin antrenament cardio, precum mersul în ritm alert, urcatul treptelor, genuflexiuni.
Nutriționiștii au identificat beneficii pentru sănătate în funcție de culoarea alimentelor:
ROȘU: tomate, grepfrut roșu, pepene verde, ardei capia, mere; Alimentele roșii conțin licopen, care reduce riscul de cancer.
VIOLET: struguri, prune, fructe de pădure, vinete, varză roșie;
Alimentele mov conțin antocianine, care sunt antioxidanți cu rol de protecție a celulelor împotriva radicalilor liberi; de asemenea, acestea previn pierderile de memorie, susțin funcția cognitivă și mențin suplețea tenului.
PORTOCALIU: morcovi, mango, caise, portocale, nectarine, papaia, cartofi-dulci;Alimentele portocalii conțin carotenoide, care susțin sănătatea ochilor, reduc riscul de cataractă, previn afecțiunile cardiovasculare și îmbunătățesc activitatea sistemului imunitar.
GALBEN: avocado, pepene galben, mazăre galbenă, cartofi, porumb, ananas, lămâie; Alimentele galbene conțin cantități mari de vitamina C, eficientă în combatere tumorilor digestive, bucale, ale colonului; totodată, sunt bogate în fitocompuși care susțin sănătatea printr-o detoxificare eficientă.
VERDE: spanac, verdețuri, ardei gras, fasole verde, broccoli, varză-de-Bruxelles, salată verde, dovlecel, castravete, limete, kiwi;Alimentele verzi conțin clorofilă, un pigment cu proprietăți detoxifiante care luptă împotriva multor forme de tumori; de asemenea, conțin luteină, care previne atacul de cord.
ALB: ceapă, usturoi, conopidă, țelină, pere, banane, ciuperci; Alimentele albe conțin antoxantine, niște flavonoide cu proprietăți antiinflamatoare; acestea scad tensiunea arterială și colesterolul.